Hava Durumu

Orhaneli ve İrfan Tatlıoğlu

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2017 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2017 09:10

Ünlü şair Nazım Hikmet ne diyor...
"Ben yanmasam, sen yanmasan, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?"
Şairin, dileği ve hedefi belli.
Sözünüzün arkasında durun, eylem adamı olun!
Maalesef, hızla insansızlaşan Dağ Yöremizle ilgili bugüne kadar muhalefet ve iktidar partisinin vekillerinden yürekleri yanarcasına adımlar göremedik.
Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerimiz adeta öksüz çocuğa döndü. Köyler boşaldı, gençler ekilebilir toprakları bırakıp şehirde asgari ücretin cenderesini kabullendi.
Şimdi bu şehrin yani bu dağların çocukları, belediye başkanları yönettikleri ilçelerde tersine göçü başlatmak için adımlar atıyor.
Harmancık'ta başlayan 'Bungalov evleri' doğal yaşam projesi bir hayli ilgi gördü. İlçe, doğallığı özlemiş insanların, turistlerin akınıyla neşelendi, aylar sonrasına rezervasyonlar yapılmaya başlandı.
Şimdi, bu dağların ve bu şehrin evladı Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, doğup büyüdüğü ilçesinin makûs talihini değiştirmek için çok ciddi adımlar atıyor.
Başkan, tersine göçü gerçekleştirmek adına didiniyor.
***
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçesini turizmin merkezi haline getirmek için ahşaptan olan evlerin projesine hız verdi.
Yapılacak evlerin 700 metre kare bahçesi ve 50 metre kare de kapalı alanı olacak. 
Merkeze uzak olmayan proje, doğayla iç içe ormanın içinde yer alacak.
Verimsiz arazide yer alacak olan bahçeli evler sayesinde organik tarım yapılacak, ekilebilir olduğu halde bir tohum dahi atılmayan araziler yeşerecek, doğal sebzeler ve meyveler yetişecek.
Bu şekilde ilçe ekonomik olarak güçlenecek, tersine göç başlayacak. 
Çünkü...
Orhaneli cazibe merkezi olacak.
Proje şimdiden yoğun ilgi görmüş vaziyette.
Fiyatı makul tutulan ahşap evler için sıraya girenlerin sayısı bir hayli fazla.
Yapımı devam eden yolun tamamlanmasının ardından, Orhaneli-Bursa arası 20 dakika olacağını düşündüğümüzde, insansızlaşan Orhaneli'nin yeniden eski neşesine, ekonomisine kavuşacağını şimdiden görür gibiyiz.
Hatta atılan adımlar hızlanır, başarılı sonuçlar ortaya çıkarsa Uludağ Sarıalan ve Çobankaya'da bulunan kır evlerine alternatif bile olabilirler.
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.