Hava Durumu

Ömer Berksun'un tarım adımları

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2018 06:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 06:19

Tarım ve hayvancılık bizim hiçbir zaman vazgeçemeyeceğimiz, istihdam penceresinden baktığımızda asil ve asıl bir güç.

Bu gerçeği ve gücü, en aşıdakilerle, yukardakilerin daha iyi kavraması ve anlaması gerekiyor.

Siyasetçilerin vazgeçemediği cümleyi kullanarak ifade edeyim,

"Bir önceki dönem"  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bakanlık yaptığı süre içinde ülkenin tarım alanında ciddi vakitler kaybettiğinin şahidi olduk.

Mesela, Sırbistan ve Bosna Hersek'ten karkas et ithal edilince, sakatat fiyatlarının fırladığını üzülerek izledik.

Dolayısıyla idealist ve işi bilen kişilerle tarım ve hayvancılık alanında başarılı olabileceğimizi bir kere daha gözlemlemiş olduk.

***

Maalesef bizim ülkemizde yapılan yanlışlardan birisi de, kurum ve kuruluşlarda başarılı olanların, siyasetin içine çekilmesi. Diğer adıyla; 'davet edilmesi' suretiyle o insanların, Türkiye'de kendi alanlarında başarılı olabilecek bir yolda yürürlerken, bir anda yoldan çıkarılmaları.

Bir yıldır heyecan içinde takip ettiğim Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa Koordinatörü Ömer Berksun, şehrimizde tarım alanında girişim yapmak isteyenlerin önünü açıyor, çabasını destekliyor.

Bursa'mız için kocaman bir şans olduğunu düşünüyorum.

Düşünsenize,  215 proje için 207 milyonluk yatırım yapılmış ve girişimcilere yaklaşık 82 milyon TL hibe desteği verilmiş.

Nerede?

Bursa'da.

Kolay para kazanmanın derdindekilere inat, şehrimizde köye dönüşle ilgili kocaman işlere imza atıyor.

Sanayiye, turizme, ticarete ham madde sağlayan tarımla ilgi insanların bir kez daha bilinçlenmesini sağlıyor.

İstihdamın en büyük ve gerçekçi dostu tarım ve hayvancılığı genç nesillere hatırlatan adımlar attığı için Berksun'a teşekkür ediyoruz.

Buradan yola çıkarak kendisine bir tavsiyemiz de olacak.

Gecesini gündüzüne karıştırarak, Bursa'nın boşalan köylerini, nüfusu azalan dağ ilçelerini ziyaret edip, tarım ve hayvancılıkla ilgili Türkiye'nin, Ankara'nın dikkatini çeken fotoğraflar paylaşsın.

Bursa'mıza göç etmek zorunda kalan dağ ilçelerinin çocuklarıyla buluşsun, onlara "haydi köye dönüyoruz" diyen sloganla tarımı bir kez daha anlatsın.

Ovanın daha fazla betonlaşmaması ve ağlayan toprağın gözyaşını silecek adımlarını sıklaştırmasının çok faydalı olacağını bilerek hareket etmesi çok mühim.

Son olarak; işgal ettiği makamın kıymetini bilerek, ülkesine aynı pencereden bakarak hizmet etmesi, siyasete davet edenlere "hayır" diyecek kararlılıkta olmasının, Türkiye için kocaman bir kazanım olacağına inanıyorum.

Unutmamak gerekir ki, son durağımız olan toprak, bizden şikâyetçi ve davacı olmaması için milli gelirin en önemli sektörüne omuz vermenin ne kadar önemli olduğunu bilerek hareket etmeliyiz.

***

CHP MİRASI KAYBEDİYOR, VATANDAŞ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYOR!

Hükümet kararlı, MHP ise "yürüyün arkanızdayız" diyerek destek veriyor.

Görünen o ki ana muhalefet partisi CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri için TBMM devreye sokulacak ve gereken yapılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında parti örgütüne seslenerek, her türlü hukuki mücadeleyi vereceklerini söyledi, "Direneceğiz ve vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kim ne derse desin gündemi AK Parti belirlemeye devam ediyor.

Muhalefet ise, iktidar partisinin gündeminde çırpınıyor.

Oysa muhalefet için ortam o kadar müsait olmasına rağmen, gelin görün ki o ince çizgiyi görmemek için inat edip duruyorlar.

Sonra ne mi oluyor?

Vatandaşı hayal kırıklığına uğratıyor,

Ve iktidarın kurduğu oyunun figüranlığını yapıyorlar.

***

BİR SÖZ

Haksızlığa sapıp çoğu insanın seninle beraber olmasını sağlamaktansa adaletle davranıp tek başına kalmak daha iyidir.

Halide Edib Adıvar

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.