Hava Durumu

Necati Şahin eteğinde taş bırakmadı

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2017 11:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 11:44

Sen bizden değilsin diyerek tepeden bakan, kibir kırıntılarını içinden atamamış insanlar, kurumlar ve partilerin halktan itibar görmesi mümkün değil.

Bu örneğin dışına çıkanlar yani tepeden bakmayıp nezaketi, kibarlığı, hakkı ve hakkaniyet çizgisini tercih edip, örnek insan, kurum ve parti olanlar her zaman kazançlı çıktılar.

Tabi bu ülkede öyle kırılmalar, sıkıntılar yaşanıyor ki, mesela kendisini Allah yoluna adamış, sofi, tarikat ehli bazı kimseler veya ben çok sosyal demokratım, entelektüelim, alçak gönüllüyüm söylemlerinde bulunan bazıları hâlâ kibrin çukurundan çıkamadıklarına üzülerek şahit oluyoruz.

Yalnız, yukarıda işaret ettiklerimden münafık ve riyakârların ayrı tutulması gerektiğinin de altını çizelim.

***

Lafı daha fazla uzatmadan,

Cumhuriyet Halk Partisi'ne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine üye olan, sonra da partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılan Necati Şahin'in parti örgütüyle 3 yıldır ite kaka süren sahte aşkı sona erdi.

Şahin dün, Almira Otel'de düzenlediği basın toplantısında CHP Bursa örgütünün kendisine öcü muamelesi yaptığını ima etti, "beni ötekileştirdiler, kabullenemediler" dedi.

Sonra da eteğindeki taşları dökerek partisinden istifa etti.

Necati Şahin, CHP'nin milletin değerlerinden kopan, tepeden bakan bir parti olduğunu söyledi.

7 Haziran'da yapılan seçimin ardından milletin, CHP'den bir şey olmayacağını anladığını ileri sürdü.

Mesela Şahin, CHP'lilerin vatandaşı hakir gören yaklaşımdan, çizgiden kopamadıklarını dile getirdi.İstifa etmesindeki sırrı, gizemi partinin üst kademesinin anlaması gerektiğini belirtti.

Milletin değerlerine dokunamayan CHP Bursa örgütünün, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i örnek almasının kendileri açısından kazanım olacağını söyledi.

Zaten bakıldığında,  Nilüfer'de Mustafa Bozbey'in partisinden daha fazla itibar gördüğü ortaya çıkıyor.

***

Necati Şahin, CHP'den istifa ederken hiçbir siyasi pazarlığın içinde olmadan ayrıldığını dile getirdi.

Neden evet oyu verdiğini de şu cümlelerle açıkladı Şahin; "Milletimizin önüne evet oyunu getirenlerin, bu ülkeyi daha iyi yöneteceklerine inandığım için böyle bir adım attım" dedi.

Ve ekledi, "ben evet dedim diye CHP Bursa örgütü" bana baskı yaptı.

"Şahsımla ilgili ihraç işlemlerinin başlatılacağına dair haberin yayınlandığının ertesi günü gereğini yaptım. Kendilerini yormak istemedim. Çünkü yapılacak çok işleri var diye düşündüm.(!)" dedi.

Çok ilginç değil mi?

Hayır cephesinin öncülüğünü yapan CHP'nin Bursa'daki ileri gelenlerinin, evet oyu vereceğini açıklayan Necati Şahin'i ötekileştirmeleri, sonucunda da partisinden istifa etmek zorunda kalması kabul edilemez.

CHP'ye geldiği günden beri kapının kenarında muamelesi gördüğünü ileri süren Necati Şahin, istifa ettiği partisi hakkında tabiri caiz ise, darmadağın eden sözler söyledi, iddialarda bulundu.

Bakalım Şahin'in iddialarına CHP Bursa teşkilatı ne diyecek, nasıl yanıt verecek.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.