Hava Durumu

 Erdoğan'dan Bursa'ya müjde üzerine, müjde

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2019 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 07:09

Dün Gökdere Meydanı tarihi bir güne şahitlik yaptı.

Hissedilir hava sıcaklığı sıfırın altında olmasına rağmen, hatırı sayılır bir kalabalık vardı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, miting alanına gelmeden önce kalabalığa hitaben konuşmalar yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kalabalığa hitap ederken, isim vermeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i eleştirdi, "Kendilerini fasulyeden nimet sananlar, Bursa'ya tek bir hizmet yapmadılar, proje ortaya koymadılar" dedi. 

Aktaş, her zaman olduğu gibi özgüveni, hitabeti ile mitinge gelenlere heyecan kattı, gönülleri kazanmak için, kadim şehri dünya kenti yapmak için didindiklerini söyledi.

Bursalılara ayrıca...

Ombusman Şeref Malkoç'un damadı, merhum Erbakan Hoca'ya, 'Gamzesine Kudüs konduran' şiirini yazan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de hitap etti.

Orhan Karakurt, o gür sesiyle Bursalılara Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı anons edince, kalabalıktaki coşku görülmeye değerdi.

Kadınların, ak saçlı dedelerin, ninelerin, genç kızların gözlerindeki ışıltı, her şeyi özetliyordu.

***

Başkan Erdoğan, konuşmasına, "Nereden nereye, geldi Türkiye" şarkısını söyleyerek başladı.

Bursa Osmanlıdır, Osmanlı Bursa'dır diyen Erdoğan, Bursa'nın tarih, kültür, sanat, termal, su, tarım, sanayi kentti olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

Şehrimizin, üretimin merkezi olduğunu, 50 katrilyon yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Başkan Erdoğan, her zaman olduğu gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, kendisinden kazandığı tazminatları Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını bir kere daha yeniledi.

Erdoğan, yıllar önce "Davos olmaması için hiçbir neden yok" dediği Uludağ için, yetki karmaşasını ortadan kaldırıp, 'Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı' ile sıkıntıların ortadan kaldırıp, Beyaz Cennet'i 12 ay turizme kazandırma sözü verdi.

***

Öte yandan Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarındaki aksaklıklardan dolayı bazı vatandaşların mağdur olduğunu,yeni dönemde Bakanlık ve belediyelerle el ele verip bu meseleyi en adil şekilde çözüme kavuşturacaklarını müjdeledi.

Eski stadın yerine millet bahçesi yapılacağını yenileyen Erdoğan, yıllardır atıl durumda olan Tower Plaza'yı yıkılacağını ilan ederken, geçen gün Aktaş'ın gazetemize tanzim satış mağazaları ile ilgili söylediklerinden yola çıkarak, şehrin üç noktasına meyve-sebze reyonları açılacağını aktardı.

İstanbul Bursa otoyolunun bu yıl içinde açılacağını ifade eden Erdoğan, Yıldırım - Osmangazi metrosunun kent meydanı terminal bölümünün bir türlü bitirilemediğini bildiğini, bir an önce bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasının bizzat takipçisi olacağını, Nilüfer-Gürsu metrosunun bitmesi için de gerekirse farklı formülleri devreye sokacaklarını belirtti.

Evet, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bursalılara müjde üzerine müjde verdi. Yeni dönemde farklı bir profil çizeceğini işaret etti.

Gerçek şu ki, Erdoğan'ın sırtındaki yük, hala hafiflemiş değil.

Her işe, aşa, milletin derdiyle dertlenmeye, sıkıntıları görmeye devam ediyor.

***

 İL BAŞKANLIĞI'NIN BASIN TIR'I

Bundan üç yıl önce Gökdere Meydanı'nda AK Parti, yine soğuk bir havada, Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir miting yapmıştı.

Gazetecilerin çalışması yani fotoğraf çekip, bilgisayarlarında haber yazabilmesi için, kameralarını rahat kullanabilecekleri, içinde interneti, tuvaleti bile olan bir araç getirilmişti.

Tabi, bu kıvrak ve pratik zeka ürünü basın aracındaki hizmet, bizlerin takdirini kazanmıştı.

Dün ise AK Parti İl Başkanlığı basına, inşaat demiri taşıdığı her halinde belli, küf içinde bir TIR tahsis etmiş!

Koca aracın kapakları güvensiz, sağa sola doğru yalpa yapan bu evlere şenlik TIR'ı, kim akıl ettiyse, kendilerini ayakta alkışlıyorum!!!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.