Hava Durumu

Mustafakemalpaşa ve Karacabey köylüsü acil çözüm istiyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2017 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 09:40

Geçen hafta ceviz büyüklüğündeki dolu, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki tarlalarda bulunan ürünleri mahvetmiş, gübreye çevirmişti.
Köylüler...
Borca girerek, kredi çekerek zor koşullarda tarlalarına ektikleri karpuz, kavun, biber, domates gibi meyve ve sebzeler; yağan dolunun verdiği zararla, ipotekli duruma düşen mallarının ellerinden uçup gitmesine sebep olacak duruma getirdi. 
Dile kolay, ekili arazilerdeki 700 bin ton ürün, çöp oldu.
Kemalpaşa'da 70.000 bin dekar,  Karacabey'de de 10.000 binin üzerindeki ekili alan adeta sulara gömüldü. 
Yani yüzde 90 gibi korkunç bir zarar söz konusu.
***
Yaşanan bu afetin sonrasında Vali İzzettin Küçük;  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan'la birlikte mahvolan ürünleri ve arazilerin içler acısı durumunu gözlemledi.
Ardından çiçeği burnunda Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da tarlalarında ürünleri mahvolan üreticilerle bir araya geldi.
İstanbul başta olmak üzere Balıkesir, Manisa, Çanakkale'de de yaşanan felaketle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'da açıklama yapmış; bunun tabi afet olduğunu, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söylemişti.
Vali İzzetin Küçük de Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki arazilerde yaptığı inceleme sonrası, köylünün zararının karşılanacağını, mağduriyetlerin giderileceğinin müjdesini verdi.
Her iki ilçede bulunan bazı afetzede çiftçilerle yaptığım görüşmede, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında verilen sözlerin acilen yerine getirilmesini istiyorlar.
Evet, devletin en tepesindeki isimlerden tutun da, onların yereldeki sözcülerine kadar herkes zararın karşılanacağını dile getiriyor.
Valimiz İzzetin Küçük, "kimse hayal kırıklığına uğramayacak" diyor. 
Ancak... 
Bankadan kredi çeken; evini, traktörünü tarlasını ekebilmek için ipoteklemek zorunda kalan çiftçi ve köylüye bankalar acımıyor, hele gözyaşlarına hiç bakmıyorlar.
Üzülerek belirtmek gerekirse... 
Kendi alacağı için kedi gibi refleks gösteren devlet, vatandaşın mağduriyeti için de alkışlanacak bir adım atması; herkesin, her kesimin beklentisi.
Tabi afet sonucu zarar gören Mustafakemalpaşa ve Karacabey köylülerinin gözyaşının aktığını bilmek, bu şuurla hareket ederek bu işin üstüne savsaklamadan bir an önce gitmek...
Unutulmasın ki; geçen her saat ve gün, köylüde kalıcı hasarlara sebep oluyor.
O zaman Vali İzzetin Küçük, küllenmiş olan köylünün ocağının takipçisi olması gerekiyor...
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun Ankara'ya döndüğünde ilk işi; tarlalarında ürünleri yerle bir olan Mustafakemalpaşa ve Karacabeyli köylülerinin sorunlarına acil çözüm getiren müjdeyi vermesi olacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.