Hava Durumu

Mustafa Esgin,  Bursa ve hizmet

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2018 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 07:00

AK Parti Bursa teşkilatlarının kabullendiği, bağrına bastığı bir isimdir Mustafa Esgin.

Daha önceki seçim sürecinde yapılan yanlış tercihlerin teşkilatta ciddi rahatsızlık meydana getirmesi, siyasetten zerre kadar anlamayan şahsiyetleri bile rahatsız etmişti.

Ancak...

24 Haziran'da AK Parti Bursa listesinden aday adayı olarak milletin huzuruna çıktığını ifade eden Mustafa Esgin; taraflı tarafsız her faniden destek gördü, hele listeler açıklandığında en tepelerde yer bulunca, destek sevince dönüşmüştü.

Ve Mustafa Esgin, AK Parti Bursa Milletvekili olarak Ankara'ya gitti.

Şimdi Esgin'i milletin meclisine gönderenler,  Bursa adına umut ve ümit içindeler; ondan bu şehre katkı koyacak ciddi adımlar, projeler bekliyorlar.

Bursalıların kendisinden çok şey beklediğinin farkında olan Mustafa Esgin de, "vekil burada, vekil her yerde" sloganı ile hareket ediyor.

Hatta geçtiğimiz gün Esgin, sosyal medya hesabına, "Kıymetli dostlarım, kalbi desteğinizle sosyal medya hesaplarımın takipçi sayısı gün be gün artıyor. Allah'tan dileğim, görev süremin sonuna kadar (tevazudan ayrılmadan) sizlere, milletimize hizmettir. Bir hata ve eksiğimde lütfen beni uyarınız. Dua ve desteğinizi esirgemeyin" diye not yazarak, her kesin kendisini Bursa adına uyarmasını istemişti.

***

Şimdi...

Samimiyetinden zerre kadar şüphe duymadığımız Mustafa Esgin'den Bursa adına isteklerimiz, tavsiyemiz, önerilerimiz olacak.

Mesela Mustafa Bey, tebdil-i kıyafetle Bursa'nın varoşlarına çat kapı ziyaretler yapmalı.

İnsanların dertlerini dinlemeli.

Mesela, Teleferik kuyruğunda bekleyenlerle sohbet etmeli.

Osman ve Orhan dedemizin kabirlerinin etrafını dünya gözüyle görmeli, sur dibinde yürümeli.

Hisar'ın daracık sokaklarında karşısına çıkanlara selam verip,, Maksem'de hâlâ tadilatı bitmeyen Başçı İbrahim Camii'nin önünden geçmeli.

Doğanbey Toki sakinlerinin dertlerini dinlemeli.

Oradan Celal Bayar Caddesi'ne inerek, esnafla sohbet edip, bir bardak çay içecek vakit ayırmalı.

Ulu Cadde'de minibüslerin trafiğin anasını nasıl ağlattıklarını gözleriyle görmeli.

Yeşil otobüslerle şehrin her yerine seyahat ederek, yolcu ve otobüs şoförünün diyaloglarına şahitlik yapmalı.

Mesela Mustafa Esgin, Uludağ'da yaşanan vizyonsuzluğu yerinde görmeli. Beyaz cennetin mahzunluğuna son vermek için ellerini taşın altına koyan "Uludağ Esnaflar Turizm Geliştirme Kooperatifi" yöneticileriyle görüşmeli, bazı otellerin lağım sularının derelere nasıl karıştığına üzülerek şahit olmalı.

Bursa'mızla ilgili yazılacak daha çok şey var ama "kervan yolda düzülür"den yola çıkarak, vekil Mustafa Esgin yola revan olduğunda, bu şehrin sokaklarında, caddelerinde yalnız gezdiğinde bazı şeyleri daha iyi görecek ve tespit edecektir.

Bunca yeri, mekanı gezip dolaşırken yorulduğunda da Hamzabey sakinleriyle çay, Muradiye Camii'nin bahçesini kuşatan çınarların gölgesinde yorgunluk kahvesi içerek, huzura kavuştuğunu daha iyi anlayacaktır.

***

BİR SÖZ

Artık ikiyüzlüleri sevmeye başladım. Çünkü yaşadıkça yirmi yüzlü insanlar görmeye başladım.

Mehmet Akif Ersoy

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.