Hava Durumu

Mustafa Dündar'ın Osmangazi'si

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2018 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 07:27

Erken seçim kararı alındı, yeniden tarihi bir sürece girdik.

Şu bir gerçek ki, bu ülkede yapılan her seçim hayatî öneme sahip. Bunun birçok nedeni var. Mesela, Türkiye'nin stratejik konumu, toplumun durumu.

Tüm bu gelişmelerin ışığında.

Belediye başkanları ile Bursa turumuz devam ediyor. İki hafta önce, müteahhitlerin büyüsüne kapılıp 5 katlı apartmanlarının yıkılmasına rıza gösteren, 'Rıza amcaların' oturduğu Nilüfer'i turlamıştık.

Dün ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  belediye bürokratları ve AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Çömez ve bazı yöneticilerle bize kentimizin en büyük ilçesinde kısa bir gezinti yaptırdı.

Osmangazi'yi kamulaştırarak, yaşamı kolaylaştırdıklarını dile getiren Başkan Dündar'la ilk durağımız Demirtaş'ta Alzheimer hastaları, engelliler ve bakıma muhtaçlar için inşa edilen rehabilite ve sosyalleşme merkezi oldu.

Tamamlandığında insanın ruhunu okşayan merkezin güneyinde yükselen yolun kenarındaki binalar, görenleri hayrete düşürecek ucubelikte olduğunu belirtmek isterim.

Yüksek katlı binaların olmadığı, yüreğimizi okşayan, yeni yaşam merkezi Yunuseli'ne geldiğimizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verildiği, trafik lambalarının olmadığı bulvar ve etrafındaki binalar her haliyle göz kamaştırıyor. Bursa'ya değer katıyor.

Başkan Dündar, otobüsün içinde bizlere bir sürprizi açıklamayı da ihmal etmedi. Bulvarın her iki noktasına, 13 metre yüksekliğinde ve tepelerinde leylek ile kuş heykelciklerinin olduğu  "Göç" ve "Yurt"  anıtı dikeceklerini söyledi.

***

Gezimiz sırasında Osmangazi Belediyesi'nin el attığı projelerin hiç birinde ruhsuzluğa rastlamadık. Mesela Soğanlı kentsel dönüşümü ziyaret ederken, Başkan Dündar'a "buradan duayı kaptınız" deyince evet cevabını verdi.

Neden diyecek olursanız...

Soğanlı hakikaten, Bursa'ya değer katan, yüksek katlı binaların olmadığı huzurun adresi olmuş.

Mesela çevre yoluna çıktığımızda kaba inşaatı biten yeni Adliye Sarayı'nın yüksek katlı olmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Dündar, "her şey ortada, burası bize ait değil" diyerek tepkisini dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Son durağımız Başkan Mustafa Dündar ve ekibinin yıllardır bitirmek için çaba gösterdiği Bursa'nın simgelerinden Gökdere'deki Panorama Müzesi. Şunu söyleyebiliriz tamamlandığında burası içi ve dışıyla kuruluşun başkentine değer katacak.

Bu arada, seçim sürecini fırsata çeviren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Panorama'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptırmayı planladıklarını dile getirdi.

Müzenin içinde...

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş hikâyesinin tamamının bulunacağı platonun kuzeyindeki binalarda kamulaştırıldığı takdirde, Gökdere'nin ismi Panorama Meydanı olarak anılmaya başlar.  

"Şehre, sevimsizlikten uzak, kadim kenti boynunu bükmeyen binalar inşa ediyoruz, güzelleştiriyor, tarihimize sahip çıkıyoruz" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ikinci dönemini geride bıraktığı ve yeniden inşa etmek için elini taşın altına koyduğu dedemiz Osmangazi'nin ismini taşıyan Osmangazi ilçesinde yapılan projeleri gördük.

***

"Bursa'da yaşıyor, Bursalılar için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" diyen Dündar, "Mimari kimliği koruyarak yolumuza devam ediyoruz" demeyi de ihmal etmedi.

Bu arada Dündar, yaptıkları icraatlar, projelerle diğer belediyelere de meydan okuma ilan ettiğini de kayıtlara geçelim.

Son olarak şunu diyebiliriz.

Kentsel dönüşümün, 'kutsal dönüşüm atmosferinde' gerçekleşmesi en büyük arzum. Çünkü insanların mağdur olmaması, gözyaşının akması bizim kadim muradımızdır.

Gördüklerim bir Bursalı olarak beni heyecanlandırdı. Umarız el birliği ile önümüzdeki süreçte şehrimiz yaşanılabilir bir kentte dönüşür.

***

İPEK KENTİNİN ÇOCUKLARI

Büyükşehir Belediyesi, kadim şehrin kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirasını yeni nesle, kazandırmak için yoğun çaba harcıyor.

Bu kapsamda şapka çıkarılacak bir adım atılarak, Mümin Gençoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine Büyükşehir Başkan Vekili Abdullah Karadağ, ipek böceği besleme seti hediye etmiş.

Amaç belli, ipek kentinde yaşayan ama ipeğin nasıl meydana geldiğinden habersiz yeni nesle, ipek böceğinin mucizelerine şahit olmalarını sağlamak.

Bu sayede.

Koza Han'da insan boyundaki çuvalların içinde duran ipek mezatlarına yeniden şahit olacağız.

Bu projede.

Emeği geçenlerin eline, yüreğine sağlık.

***

BİR SÖZ

Yeni şeyler duymak yerine, insanı mutlu eden adımlar atılması daha doğrucudur.

Mehmet Tezkan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.