Hava Durumu

Mustafa Bozbey, Çolak her şeyi görüyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2017 10:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2017 10:33

Şunu açıkça söyleyeyim, hiç bir kişinin, kurumun niyetini bilemeyiz. Tahmin veya his üzerinden onu sorgulayamayız.

Hele hüküm hiç veremeyiz.

Amacımız Bursa'mıza hizmet etmek; çünkü başka Bursa yok.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, çatısı altında meclis toplantılarına katıldığı, Nilüfer'i 18 yıldır yöneten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in tek adam olduğunu iddia etmişti.

Hatta bir adım daha ileri giderek...

Belediyeyi eşinin yönettiğini kendisinden kimsenin hesap soramadığını vurgulamıştı.

Bu köşede herkesin görüşüne, iddiasına yer verildiğini, zan altında kalanların da cevap hakkının olduğunu, ulaşılmaz kalelerde oturmadığımızı belirtmek isterim.

Neden böyle söylüyorum, burası Bursa ve siz Hayat Gazetesi'ndesiniz.

Yani hayat devam ediyor.

***

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Celil Çolak'ın iddiaları üzerine beni aradı ve belediye meclisinde birlikte görev yaptığı Çolak'ın yapılan hizmetleri görmezden geldiğini, içselleştiremediğini, ülkemizdeki birçok belediyenin örnek aldığı ve takip ettiği bu kurumu tanımadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Peki, Mustafa Bozbey başka ne dedi diye merak edenleriniz için;

Yıllardır, "Ben yaptım oldu" mantığıyla değil, Nilüfer'i tüm dinamikleri karar süreçlerine dâhil eden katılımcı, şeffaf bir anlayışla ve demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü odak noktasına koyarak;  Nilüferlilerle birlikte yönettiklerini söyledi.

Mesela, Mahalle Komiteleri sözcüğünü ben ilk defa Nilüfer'de duymuştum.

Neyse konuya dönelim...

Başkan Bozbey... Muhtarlarla, mahalle komiteleriyle, çocuklarla, gençlerle, kadınlarla, sivil toplumla, derneklerle; kısaca toplumun tüm katmanlarıyla ortak kararlar alarak Nilüfer'e değer kattıklarını belirtti.

***

"Tek başına değil!" halkın katılımıyla Nilüfer'i yönetiyoruz dedi.

Sonra şunu dile getirdi;  mahalle komitelerinde alınan kararları, Celil Çolak'ın da bulunduğu Nilüfer Belediye Meclisi'nden geçirerek kenti, kentliyle birlikte yönettiklerinin altını çizdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Çolak'ın iddialarını kişilik haklarına saldırı olduğunu söyleyerek, "18 yıldır Nilüfer'i kentliyle birlikte yönettiğimi tüm Bursa biliyor" dedi.

Belli ki, Nilüfer'de Bozbey ve Çolak kapışması, Bursa gündemini daha çok meşgul edecek.

Ha unutmadan Bozbey, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak'ın siyasete girmeden önceki söylemleriyle şimdi iddia ettiklerinin çeliştiğini de iddia etti.

***

Bence bu iddia işine son vermek gerekiyor.

Buradan yola çıkarak, şehri yönetenlerle, yönetilenler Bursa için gülümseyen adımlar atmalılar.

Çünkü yapılan eleştirilerde geriye dönüp bakarak "acaba bir yerde unutulan, eksik bırakılan bir şey mi var?" deyip kendimizi formatlamamız lazım. Eksiklikler, hatalar yoksa da göğsünü gere gere yapılanlara gülüp geçebiliriz, vesselam.

Çünkü iddianın sonu gelmez.

Çünkü asıl olan,  millete hizmet etmek, edebilmek. Gerisi tarihin çöplüğüne atılır...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.