Hava Durumu

Mustafa Bozbey, AK Partili Müfit Aydın'a cevap verdi

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 08:07

Son zamanlarda Bursa'mızda muhalefet partisi milletvekilleri iktidarın icraatlarını eleştiriyorlar. Yapılan salvolara ise AK Partili bazı vekillerden cevap gecikmiyor.

Bu çıkışlara son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın da katıldı.

Aydın, geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyareti sırasında muhalefetin ortaya bir şey koyamadığını, üretmediğini söylemiş, ardından da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Nilüfer'e katkı koymadığı, ilçeyi betonlaştırdığını ileri sürmüştü.

Hatta Aydın, Nilüfer'de çarpık kentleşmenin ciddi boyutlara ulaştığını kaydetmişti.

Aydın ayrıca, Bozbey'in Nilüfer'e hizmetten çok algı oluşturduğunu ileri sürmüş ve şu iddiada bulunmuştu: "Bozbey topluma dokunuyor. İletişimi çok kuvvetli. Halkla kucaklaşıyor. Bu sayede başarılı gibi gözüküyor. Nilüfer'de yaşayanları rahatlatacak bir adımı yok. İlçenin her yerini betonlaştırdı."

Muhammet Müfit Aydın'ın bu çıkışını köşeme taşımış, "Bakalım Bozbey, Aydın'ın bu sözlerine ne diyecek" demiştim.

***

Mustafa Bozbey, AK Partili Aydın'ın kendisi hakkındaki sözleri üzerine bir açıklama gönderdi.

İşte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Muhammet Müfit Aydın'ın iddialarına verdiği yanıt:

"Nilüfer'in betonlaşmasıyla ilgili eleştirilerini bizim üzerimizden yapmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Kamu kurumları ihtiyacı düşünülmeden sadece yapı yoğunluklarının artırılmasına Nilüfer Belediyesi olarak itirazımızı her platformda dile getirdik. Hatta bu durumu zamanında İmar ve Şehircilik Bakanlığına, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na ilettiğimizin farkında dahi olmayan vekilimizin bu konuyla ilgili düzenlediğimiz basın toplantılarına ya da Büyükşehir Belediyesi Meclis tutanaklarına bakması, duruma hakim olması açısından yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Algı yönetimi konusuna gelince...                                                                                         

İletişim kanallarımız 24 saat açık ve vatandaşa dokunmak konusunda başarıya sahibiz. Ama hizmetlerimizi de göz ardı etmemek gerekiyor. Çünkü Sayın vekilimiz bir partiden seçilmiş olabilir ama tüm Bursa'nın vekilidir. Ve Nilüfer Belediye Meclisi'nde alınan kararlar da AKP'li üyelerin de çoğunlukla katıldığı, vatandaşlarımıza hizmet olarak yansıyan kararlardır. 1999'da sadece 41 adet olan park sayısını bugün 269'a ulaştırmak hizmet değil midir? 1999'da hiç yokken bugün 5 kültür evine, 5 kütüphaneye sahip olmak hizmet değil midir? Nilüfer'in 54 mahallesinde halı sahası varken, 153 kilometre bisiklet yolu yapmışken, spor merkezi sayısını 13'e çıkarmışken ve bugün Nilüfer Bursa'nın yaşam, spor, eğlence, kültür-sanat merkezi olmuşken hizmet götürmüyor demek ne kadar doğrudur?

Avrupa Kalite Vakfı'nın başarı ödülüne sahip olan tek belediyesi Nilüfer bir gurur kaynağı, bugün Türkiye'nin önemli televizyon programlarında örnek gösterilen, ilkleri ve örnek çalışmalarıyla dünyanın pek çok yerinde tanınan, bilinen bir kenttir. Sayın vekilimiz eğer isterse kendisine kentimiz hakkında memnuniyetle bilgi verir, konuk etmekten ve tüm hizmetlerimizi tanıtmaktan da memnuniyet duyarız. "

Evet, Bozbey'in açıklaması böyle.

Bundan sonrası Muhammet Müfit Aydın'a kalmış.

Aydın, ister Bozbey'le buluşur bir kahve içer, Nilüfer'le ilgili iddialarını demokratik bir şekilde yenilemeye devam eder...

İsterse, bu işe bir nokta koyar, "Mart 2019'da Nilüferliler gereğini yapacaktır" der.

***

ULUDAĞ YOLU VE KOT FARKI

Rahmetli Abdülkerim Şebik ağabey, dobra bir adamdı. Lafı evirip çevirmezdi. Titiz ve temiz bir faniydi. Bursalı değildi ama Bursa için çırpınırdı.

Şu sözü hiç aklımdan çıkmaz; "Kendi evine gösterdiğin titizliği yaşadığın şehre göstereceksin" diyerek ezber bozardı.

Dün Uludağ yolunda devam eden çalışmaların ağır aksak ilerlediğini, burada bulunan esnafın perişan olduğunu kaleme almıştım.

Karayolları Genel Müdürlüğü, toplam uzunluğu 30 kilometre olan çalışmanın 23 km'sini 2017 yılında tamamlandığını, Kirazlı mevkiindeki çalışmaların ise tamamlanamadığını ve kot farkının giderileceğiyle ilgili bilgi notu gönderdi.

Yalnız kimse kusura bakmasın ama...

Bölgede üç kişiyle iş yapılmaya çalışılırsa, ne kot farkı ortadan kalkar nede bu çalışma biter.

Buradan iktidar partisinin Bursa milletvekillerine sesleniyoruz!

Ne olur bu işe bir an önce el atın. Çünkü koca şehrin karizması bitirilemeyen yol inşaatı yüzünden yerle bir oluyor.

Birilerinin eline kocaman koz geçiyor.

***

BİR SÖZ

Biz karşımızdakiler gibi bir avuç değiliz. Biz halkız. Dik durursak, yamulmayız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.