Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan 'Hızlı Tren' müjdesi

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2017 10:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 10:08

Geçtiğimiz pazartesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu gün boyu takip ettik.

Hızına yetişmekte güçlük çektik.

Bakan bey, Yenişehir'de 86 yatak kapasiteli Yenişehir Devlet Hastanesinin temelini attı. Yüklenici firmanın sahibini yanına çağırdı ve en kısa sürede inşaatı bitirme sözünü ver bakalım değince de işi alan müteahhit, "23 Nisan 2018'de hastaneyi teslim edeceğiz efendim" dedi.

Hastanenin temel atma töreninde Yenişehir Belediyesi'nin mehter takımı konser verdi; Osmanlı kıyafetiyle alanda dolaşan görevli, vatandaşlara şerbet ikram etti.

Hastane açılışına yaşlısı genci vakti müsait olanlar iştirak etti.

Ancak...

Protokol için kurulan tribünün arkasında misafirler için ikram hazırlığı yapan görevlilerden yaşlı dedeler, teyzeler yani halk, havanında sıcak olmasından dolayı su isteyince, hangi eski kafadan talimat aldılarsa artık, "buradaki sular protokol için. Kusura bakmayın" demeleri hakikaten çok gücüme gitti.

Su isteyen insanlara eski Türkiye gözlüğünden bakıp talimatlar verenlerin takındıkları tavırlar, ne yazık ki bazı törenlerde, toplantılarda hâlâ devam ediyor.

***

Gelelim Müezzinoğlu'nun gün boyu yaptığı ziyaretlere.

Şu hususun altını çizmek gerekiyor...

Eğer bu hızla giderse, hizmete açılan ve yapımı devam eden devlet hastaneleri, özellerin pabucunu dama atacak.

Müezzinoğlu, hastanenin temelini atarken yaptığı konuşmada, referandumda "evet, yüzde 65 oranında çıkarsa, onları denize dökeriz" diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a tepki gösterdi.

Bu adam, kafayı yemiş, "DNA analizinin yapılması gerekiyor" dedi.

Sonra Bursalıları sevince boğan şu müjdeyi verdi,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, temeli 2012'de atılan ve geçtiğimiz yılın başında da hizmete girmesi gereken "Hızlı Tren" inşaatına tekrar başlanacağını söyledi.

Hızlı trenin proje ihalesinin sonladığını söyleyen Müezzinoğlu, kısa süre içinde hummalı bir çalışmaya başlanılacağını da aktardı.

Bakan bey, tırnak içinde tren müjdesini verince, sevincimi tazelemek için İnegöl'deki Mobiliyum AVM ziyaretinde AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'a tren sorusunu yönelttiğimde, Torun'da aynı müjdeyi verdi.

Toprak kaymaları nedeniyle "Hızlı Tren" rüyamız gerçekleşmemişti. Allah'a şükürler olsun, bir aksilik olmaz ise yakın zamanda Bursa'mız trenine kavuşacak.

***

Bu arada, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun yolunu AVM ziyaretinde İnegöllü mobilya üreticilerinin üç ay süreli yüzde 8'lik KDV indirimin devam edip etmeyeceği sorusuna, Müezzinoğlu'ndan 30 Nisan'a kadar evet yanıtı geldi.

Ayrıca Müezzinoğlu AVM'de düğün alışverişi yapmaya gelen nişanlı çiftler adına pazarlık da yaptı. Çiftler mutlu olurken, kazanan taraf yine kendisi oldu.

Sadece namaz ve çay molalarında dinlenme fırsatı bulan Mehmet Müezzinoğlu'na AK Parti İnegöl ilçe yönetimi referandumda yüzde 80'e yakın oy sözü verince, laf cambazı Müezzinoğlu da, "Siz bu oranı yakalayın, ben de size Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı İnegöl'e getirme sözü vereyim" diyerek cevap verdi.

Bakalım İnegöl bu iddiasını gerçekleştirecek mi?

Bekleyip göreceğiz.

***

RECEP ALTEPE'NİN MUTLU GÜNÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu gün Bursa'mızda. Büyükşehir Belediyesi'nin birçok yerde yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açacak.

Yani bugün Başkan Recep Altepe'nin en mutlu günü.

Erdoğan, tarihi dokusu korunan Atatürk Stadından Bursalılara seslenecek.

Gerçekten Bursa'mız, art niyetli bakılmadığı takdirde, çok önemli bir meydana kavuştuğunu belirtmek isterim.

Bugün bu meydan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından test edilecek. Kısacası binleri, belki de hiç olmadığı kadar büyük bir kalabalığı ağırlayacak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.