Hava Durumu

'Mudanya'da yolsuzluk olmaz'

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 07:45

Eski Bursalıların denize giderken, zeytin ağaçlarını görüyoruz dedikleri yerin adıydı Mudanya.

Bizim gazetenin çiçeği burnunda yazı işleri müdürü Süleyman Turunç'la Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü davetinde sohbet ederken;

Mudanya'nın nüfusunun 30 yıl önce 17 bin iken, şimdilerde ise 90 bine dayandığını söylediğinde, şehrimin en güzel ilçesinin zeytinlikleri kökünden sökülüp nasıl betonlaştırıldığına, tepelerinden denize doğru inerken şahit oluyorsunuz.

Gözleriyle birlikte kalplerini de kiraya vermeyenler sanırım bizimle aynı görüşü paylaşırlar.

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, asla yolsuzluğa bulaşmadıklarının altını çizerken, ilçenin talan edilmesinin kendileriyle ilgisi olmadığını söyledi ve topu başka yerlere attı.

***

Ne kadar acı bir durum.

Mudanya; denizinde martılar uçması gerekirken, akbabaların istilasına uğramış bir kent olarak karşınıza çıkıyor.

Şöyle 30 yıl öncesini hatırlıyorum da, biricik annemle Mudanya'ya her geldiğimizde gözlerimize zeytin ağaçları bayram yaptırırdı.

Şimdi ise o tepeden aşağı doğru inerken, her yerde ruhsuz apartmanlar, Mudanya'nın tepelerini mahveden beton yığınları göze çarpıyor.

***

Türkyılmaz'ın söylediklerine dönecek olursak.

Başkan, ilçesine hizmet etmek için bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili Büyükşehir'in feryatlarını duymasını arzu ettiğini söyledi.

Türkyılmaz, kentsel dönüşümle ilgili bir soruya ise; Mudanya'da halkçı bir kentsel dönüşüm yapacaklarını, asla halkı mağdur etmeyeceklerini ifade etti.

Şunu açıkça ifade edeyim.

Kentsel dönüşümle ilgili Hayri Bey söylediklerini başarsın, Mudanyalılar mağdur edilmesin,  Mudanya'da Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'den sonra heykeli olan üçüncü kişi olur.

Evet, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, daha yaşanılabilir, sokaklarından denizin gözüktüğü bir ilçe vaat ediyor.

Ve ekliyor, güç zehirlenmesine uğramadık, kibre kapılmadık, halkımızı mutlu etmek için varız diyor.

***

BUNLARI YAPIN, İYİ GELİR

Nerede bir kedi, köpek görseniz merhametle bakın, iyi gelir.

Nasıl ki kapaklarını toplandığında sakat arabası kampanyasına destek verilebiliyorsa, üşenmeden çöplerde pet şişe aranıyorsa, şu şekilde bir refleks geliştirip,  boş ayran bardaklarına, büyük su bidonlarını kesip su doldurun, yemek artıklarınızla onlara yani canlara can katın, iyi gelir.

Mesela evinizde kedi besleyin, bu sayede çocuklarınız, torunlarınız internetin, bilgisayarın prangalı mahkumu olmaktan kurtarmak için bir adım atılmış olur, bu sayede merhameti kuşanırlar.

Deneyin, evinize huzur gelecek.

***

BİR SÖZ

"Nedensiz bir çocuk ağIaması biIe, çok sonraki bir gülüşün başlangıcıdır."

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.