Hava Durumu

Kum saati işliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2017 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 09:20


Hindistan'ın sokaklarında ve pazarlarında başıboş gezen, ineklerle arkadaşlık yapan Makak Maymunlarının insanları canından bezdirdiğini bu ülkeye giden herkes bilir.
Neden diyecek olursanız; sürekli hırsızlık yapıyorlar da ondan. Pazarlardan meyve-sebzeleri, marketlerden de cipsleri çalıyorlar da ondan.
Bu "Hırsız Maymunlar" yüzünden yerel halk da bir birini hırsızlıkla suçluyor, bir sürü sıkıntı ortaya çıkıyor.
Buradan yola çıkarak.
***
AK Parti Bursa teşkilatlarında görev değişimi ile ilgili iddialar siyaset gündemini yoğun bir şekilde meşgul ederken, yaklaşık iki yıldır sen Fetö'cüsün suçlamalarına göğüs geren,  Fetö'cü olmadığını söyleyen İl Başkanı Cemalettin Torun, bu söylentiler ışığında açıklamalar yaptı.
AK Parti Bursa il Başkanı Cemalettin Torun kendisiyle ilgili "rezil" bazı tetikçi ve algıcıların Fetö suçlaması yapmasına gülüp geçtiğini söyledi.
"Rezil" ismini taktığı bu kişi ya da kişilerin müfteri olduğunu ifade etti.
Torun, "benim kurban derim bile Fetö'ye nasip olmadı ama "rezil" adamın çocukları 17-25'ten sonra bile Fetö okullarında okudu, kendisi de Pennsylvania'ya gitti" dedi.
Cemalettin Torun'u sohbet ederken çok rahat gördüm.
Kendisini 30 yıldır tanırım, Milli Görüş Partilerinde görevler aldı.
Ama hiçbir zaman Fetö'yle işi olmadı.
Çocuklarını Fetö okullarında okutmadı.
Hatta 28 Şubat sürecinde kızını Bosna'ya göndermişti. Orada Fetö Okulu olmasına ve imkânlar önüne serilmesine rağmen Torun, reddetti.
***
AK Parti Bursa il Başkanı Cemalettin Torun'la sohbetimiz sırasında görevden alınması ile ilgili söylentileri sordum; "böyle bir şey mümkün değil" dedi.
"Ben partimin neferiyim, eğer genel merkezin bir tasarrufu olacaksa bu kongre yoluyla gerçekleşecek" dedi Torun, ayrıca mevcut belediye başkanlarına övgüler yağdırdı. Mesela, İnegöl, Orhaneli ve Kestel.
Alinur Aktaş, İrfan Tatlıoğlu ve Yener Acar,  üç dönemdir görev yapmalarına rağmen en ufak bir metal yorgunluğunun kendilerinde görülmediğini dile getirdi.
Diğer belediye başkanlarının da çok başarılı olduklarına dikkat çekti.
Mevzu Recep Altepe'ye geldiğinde ise, "o bizim ağabeyimiz, 35 yıldır tanırım, dava adamıdır. Her kademede aktif olarak başarılı bir şekilde görev yaptı, yapmaya devam ediyor" dedi.
Evet, "Makat Maymunları" gibi kolpaya çıkan, "rezil"lerin algılarına meydan okudu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun.
Yakın zamanda ciddi gelişmeler olabilir, bazılarının makyajı dökülebilir.
Şimdi bekleyip göreceğiz, bana gelen bilgiler, bugün yarın AK Parti Bursa teşkilatlarında köklü bir değişimin başlayacağı yönünde.
Hatta eski milletvekillerinden daha önce il başkanlığı yapmamış bir isme karar verildiği de sıkça konuşuluyor.
Ancak şu bir gerçek ki, eğer bir görevden alma yaşansa bile Cemalettin Torun, asla Fetö'cülük suçlamasıyla görevden alınmayacak.
Bu adım sadece, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi metal yorgunluğu ifadesinin karşılığı olacak.
Bakalım Torun'un dile getirdiği kongre sürecimi işleyecek yoksa diğer unsurlar mı devreye girecek.
Her şeyin hayırlısı, kum saati işliyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.