Hava Durumu

Kötülüğün cesaretini kıran adam; İrfan Tatlıoğlu

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2017 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 09:35

Israrlı bir şekilde birlik ve beraberlikten bahsediyoruz. Kardeşlik ahlâkından, dostluk hukukundan; renklere, dillere ve inanca takılmadan barış içerisinde yaşayabiliriz diye düşünüyorum.
Geçtiğimiz hafta Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 23. Beşkaza Yaylaları Geleneksel Uluslararası Kültür Şenliğine, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun davetlisi olarak katıldık.
62 ilden 120 Yörük ve Türkmenlerin oluşturduğu dernek, federasyon, konfederasyon, vakıf ve birliğin yanı sıra; Muğla, Antalya, Burdur, Denizli'den 200'ün üzerinde muhtarlık ile köy derneklerinin katıldığı Oğuzların torunlarının buluşmasını gururla izledik.
Kardeşliğe katkı koyanların heyecanının zirve yaptığını gördük.
***
Malumunuz... 
Ayrışma, küslük, nefretin pompalandığı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde; Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu'nun heybesinde sadece muhabbet, merhamet, kardeşlik taşıdığına çıktığımız Ege turunda bizzat şahit oldum.
Bu dağların çocuğu İrfan Başkan, iddia ediyorum, tek başına Bursa'mızın reklamını yaptı.
Bu reklam öyle bildiğiniz reklamlardan değildi.
Kim görse, kimin yanına gitse, kiminle karşılaşsa, görüşse inanılmaz bir ilgi ve alaka gördü.
Mesela, Muğla Valisi Esengül Civelek ve Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ü makamında ziyaret ettiğimizde CHP'li bir başkanla kurduğu muhabbeti, ağabey kardeş ilişkisi beni Bursa ve Türkiye adına duygulandırdı.
Başka, İzmir Karşıyaka'nın karizmatik Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Başkan İrfan Tatlıoğlu'na "ağabeyim, muhabbetin-kültürün elçisi" diye hitap etmesi her şeyi özetledi.
İnanın üzüntünün, hüznün çöpe atıldığı, mutluluğun resmini çizen, insanlarla kurduğu bağlarla bırakın metal yorgunluğunu, hesapsız bir şekilde ülkesinde kardeşliği, gelenekleri tesis eden bu dağların evladı İrfan Tatlıoğlu'nun kurduğu olağanüstü muhabbeti gördük.
Birileri dava adamı görmek istiyorsa, batıdan-doğuya kadar kurulan gönül köprülerine şahit olmak istiyorsa; İrfan Tatlıoğlu'yla fazla değil 3 gün seyahat etmesi kendilerine hakikaten psikolojik rahatlık kazandıracağını düşünüyorum.
***  
Katıldığımız şenliklerde Yörüklerin yüzlerce yıllık göçü temsili olarak gerçekleşirken, İrfan Başkan'ın gözlerindeki umut, heyecan ve parıltı görülmeye değerdi.
Seki Yaylasında gerçekleşen organizasyon, Orhaneli'ndeki Yörük ve Türkmenlerin buluşmalarını bizlere aratsa da; kültürümüzü, geçmişimizi hatırlamak ve unutmamak adına önemliydi.
Şu hususa dikkat çekmek istiyorum, marifet iltifata tabidir. Kimse bizlere; kalkıp gittiniz-gezdiniz, şimdi de yazıyorsunuz sorusunu yöneltmeye kalkmasın.
Gönül adamları için söylenecek, yazılacak çok şeyin olduğunu düşünenlerdenim. 
Yüreği şehrinin ve ülkesinin tanıtımını, kültürünü yaşatmak için atan bir belediye başkanını ibretli gözlerle izledim.
Buradan yola çıkarak... 
Evet, kötülüğün, kötülerin, haset ve fesatların cesaretini yerle bir eden Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun kardeşlik adımları, bu ülke için çok büyük önem ve anlam ifade ediyor. 
Deneyin siz de başarılı olursunuz.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.