Hava Durumu

Kent Meydanı AVM'nin zorbaları!

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 07:00

Şehirleri kaliteli hale getiren en önemli unsur, yeşilin bolluğu, düzenli yapılaşma ve doğallığıyla ünlü meydanları olsa gerek.

Kapıkule'den çıkıp Balkan coğrafyasına adımınızı attığınızda yukarıda işaret edilenlerin tamamına rastlıyorsunuz.  Daha yukarılara doğru ilerlediğinizde, Avusturya, Almanya, Lüksemburg, İsviçre gibi ülkelerin korunmuş meydanları ve doğallığıyla karşılaşıyorsunuz.

Bu ve buna benzer farklı kıtalardan örnekler verebiliriz.

Meydanlar insanların gezdiği, yürüdüğü, dinlediği, konuştuğu, koştuğu, spor yaptığı eylemler ve mitinglerin düzenlediği alanlar olarak bilinir.

Gelin görün ki, Bursa'mızın en merkezi yerinde meydan diye bilinen adı Kent Meydanı olan sevimsiz yer, AVM yönetiminin işgaline dönüşmüş.

Gazetecinin temel görevi halkla iç içe olmak, halkın sorunlarını dile getirmek olduğu için Hayat Gazetesi ekibi olarak vatandaşlarla röportaj yapmak istedik. Her gün onlarca kavganın, hırsızlığın meydana geldiği bölgede ortada görülmeyen AVM'nin güvenlik görevlileri birden ortaya çıkarak "hişt hişt çekim yasak" diyerek etrafımızı sardılar. 

Bu zorbalık bana Siyonist İsrail askerlerinin Ramallah'ta, Kudüs'te yolda yürüyen Filistinlilere, bu kaldırımı kullanamazsınız, karşıdan yürüyün çıkışmalarını hatırlattı.

Neymiş efendim, AVM'nin önündeki kaldırım kendilerine aitmiş, diğer taraf kamuya açıkmış, burada röportaj yapamazmışız.

***

Kaldırımda yürümek serbest, vatandaşa soru sormak görüntü ve fotoğraf çekmek yasak.

Aman Yarabbi!

Gazetecilere zorluk çıkarmayı akıl eden bu zevatlar, ne hikmetse, yıllardır bubi tuzağıyla dolu olan zemindeki kırılmış paket taşlarını tamir etmeyi akıl etmiyorlar.

Her tarafı çöplük içinde olan,akşamları fuhuş pazarlıklarının yapıldığı bölgede ortada görünmeyen güvenlik görevlilerinin yaptığına bakın.  Hala eski Türkiye kafasıyla hareket edip, yasak demeyi biliyorlar.

Bu zorbalar, davranışlarıyla Bursa'nın vizyonunu yerle bir ettiklerini hatırlatmak isterim.

Şehrimizin kalitesini düşürmek için kendi içlerinde oluşturdukları bir düzen sonucunda, amacı kamu hizmeti olanlara engel çıkaran Kent Meydanı AVM yönetiminin tutumu asla kabul edilemez. Umarız, Valimiz, Osmangazi Kaymakamımız konuyla yakından ilgilenirler.

Biz AVM'nin kapalı alanında çekim yapmadık, vatandaşa soru sormadık.

Gazetecilik yaparken bile provokasyona imza atmadık.

Gelin görün ki, bir utançla karşılaştık.

Zaten alışveriş kültürümüzü zedelediği, ruhumuzu sıktığı, tüketim alışkanlığı yaptığı için böyle yerleri tercih etmiyoruz.

Amacımız habercilik, kamuoyunu aydınlatmaktı ama İsrail askerlerinin Filistinli mazlumlara uyguladığı sözlü baskının yerlisini Bursa'nın göbeğinde yaşadık.

***

MESUT MESTAN

Seneler sonra arzu ettiği koltuğa oturdu.

Zor bir dönemde başkan oldu.

Bunca borç, keder ortadayken göreve talibim demesi takdiri hak ediyor.

Mestan ve ekibi için artık icraat zamanı, sportif başarıdan başka gerisi yalan.

Aynı zamanda kaliteli bir takım, ayağı yere basan hamleler yaparsa, başkanlık koltuğunda uzun süre oturacağından emin olabilir.

Biz bu şehrin çocuğu, taraftarı ve gazetecisi olarak attıkları doğru adımları takdir edeceğiz, destekleyeceğiz, yanlış yaptıklarında ise eleştireceğiz.

Bu arada Mesut Mestan, kongrede verdiği  'Sadece Bursaspor'un adamı olurum' mesajını sürekli hatırlayarak hareket etmeli.

Haydi, o zaman, Allah yardımcınız olsun, Bursaspor kahırdan kurtulsun.

***

BİR SÖZ

Savaşı zenginler çıkarır, fakirler ölür.

Jean-Paul Sartre

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.