Hava Durumu

KARADENİZSİAD, tersine göç ve üretim

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2018 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 06:48

Ektiğinden, yetiştirdiğinden para kazanamadığınızda, belli bir süre direniş gösterdikten sonra doğduğunuz köyü, ilçeyi, şehri terk etmek zorunda kalıyorsunuz.

Bir de buna cilalanan batı şehirlerindeki kent yaşamı eklendiğinde,  tesbih tanelerinin ortalığa saçılması gibi bir manzarayla karşılaşıyoruz.

Her ne kadar,tarım politikalarındaki patinajdan kurtulamasak da...

Tarlasında ektiklerinden asgari ücretten daha fazla para kazanma garantisini bildikleri halde, oluşturulan algı erozyonundan dolayı bağ, bahçe sahipleri topraklarını terk etmeye devam ediyorlar.

Bu korkunç manzarayı ortadan kaldırmak, terk edilen topraklara geri dönüşü sağlamak için doğru icraatlar ve reklamlarla tersine döneceğine inanıyorum.

***

Dolayısıyla...

Devlet mekanizmasının dönmesine talip olan siyasi iktidarın önünü açan, ortaya doğru projeler koyarak destek olanların adına demokratik toplumlarda STK deniliyor.

Yani, sivil toplum kuruluşları...

Bu halkanın içinde iş adamlarının bir araya geldiği SİAD'larda var.

Geçtiğimiz Cuma günü, Bursa'mızda yaşayan Karadenizliler, Karadeniz Asıllı Sanayici ve İşadamları Derneği KARADENİZSİAD'ı kurduklarını kamuoyuna düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdular.

Baktığımızda...

Kimisi çocukken, kimisi yarım asır önce, kimisi ise 20 yıl önce terk etmiş, kopmuş veya koparılmış bu dünyanın doğa harikası topraklarından.

Derneğin çiçeği burnunda başkanı Süleyman Uzun, amaçlarının doydukları şehir Bursa'ya hizmet etmek olduğunu söyledi.

Amaçlarının, turizmden tutun da ticarete kadar her alanda alkışlanacak işlere imza atmak olduğunu ifade etti.

Umarız bu dernek sayesinde müteahhidi bol olan Karadenizliler daha çok girişimci, sanayici olur.

***

KARADENİZSİAD'ın kurucuları arasında kimler var diye bakacak olursak;  Süleyman Uzun, Ali Faruk Çolak, Mustafa Bakır, Talip Andıç, Eyüp Yetim, Ruşen Sever, Hayri Yüksel, Ali Tuğcu, Bekir Akyıldız, Hakan Uzun, Mehmet Atmaca, Celil Çolak, Hızır Çetinkaya, Osman Akın, Abdurrahman Levent Ezberci, Mehmet Kurt, Şadi Özdemir, Ahmet Balsüzen.

Bu isimlerin içinde üç kişi var ki beni hem ümitlendirdi, hem de heyecanlandırdı.

Peki, kim bu üç yoldaşlar...

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı görevini kısa süre önce devreden Trabzon doğumlu Celil Çolak, yine kendisi gibi gerçekleşen kongrede görevini bırakan Cumhuriyet Halk Parti Bursa eski iİ Başkanı Artvinli Şadi Özdemir ve Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Trabzonlu Mehmet Atmaca.

Bu ekibin içinde bulunan üç önemli isim, bu derneğin patinaj yapmasını, savrulmasını önleyeceğini, doğru kararlar alınmasında öncülük yapacaklarını, hatta hızla insansızlaşan başta Artvin olmak üzere Karadeniz kentlerine tersine göçü başlatan projelere imza atacaklarına inanıyoruz.

Umarız sadece kurulmak için kurulmamıştır KARADENİZSİAD.

Başkan Süleyman Uzun ve ekibine çıktıkları yolda başarılar diliyor, hayırlı ve özverili hizmetlere imza atacakları anlara şahit olmayı ise sabırsızlıkla bekliyorum.

***

BAŞKAN AKTAŞ'IN TOPLU KABULLERİ

Alinur Aktaş'ı ziyaretimiz sırasında kendisine hayırlı olsun demek için müracaat eden derneklerin sayısının 700'ü bulduğunu söylemişti. Yoğun programından dolayı da ziyaret için gelecekleri gruplar halinde kabul edebileceklerini belirtmişti.

Bir süre önce toplu kabuller başladı.

Dernek başkanları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yeni binanın meclis toplantılarının yapıldığı salonda ağırlanıyorlar.

Belki de bugüne kadar hiç bir araya gelmeyen, gelemeyen farklı dernek yöneticileri ve başkanlar, fırsattan istifade birbirleriyle görüşme ve tanışma fırsatını da bulmuş oluyorlar.

Demek ki her şeyde bir hayır var...

***

BİR SÖZ

İnsanlar da kuyulara benzer, içlerinde boğulabilirsiniz.

Ahmet Hamdi Tanpınar

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.