Hava Durumu

İYİ Partili Hasanoğlu:  Biz Şehir Hastanesi'ne karşı değiliz ama...

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2019 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 07:05

Bursa Şehir Hastanesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.

Ancak tartışmalar, itirazlar hala devam ediyor.

Geçtiğimiz gün, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu'yla sosyal medyada başlattıkları 'hastaneme dokunma' kampanyasıyla ilgili birkaç kelam ettik.

Hasanoğlu, şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan Doğanköy'de hizmete girmeye hazırlanan hastaneye karşı olmadıklarını, ancak yaşanacak olan büyük sıkıntıları da görmezden gelemeyeceklerini söyledi.

Yap-işlet modeliyle hizmete girecek olan sağlık merkezinin hasta garantili olmasının ve onca karmaşaya rağmen ulaşımı kolay olan şehir merkezindeki hastanelerin kapanacak olmasının çok büyük sıkıntıları beraberinde getireceğini ifade etti.

Hasanoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bizler açılan Bursa Şehir Hastanesi'ne karşı değiliz. Yani açılacak olan Şehir Hastanesi'ndeki bu hasta garantisini sağlamanın en kolay yolu mevcut hastaneleri kapatarak oraya gelecek olan hastaların Şehir Hastanesi'ne gitmelerini sağlayarak yandaşa rant sağlamak. Hasta garantisinin yanında, bu hastanelerin kapatılmasının altında yatan bir diğer gerçek de, kadro ile ilgili duyulan ihtiyaç.  Bursa'ya Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli uzman hekim kadrosu tahsis edilmediğinden, Bursa'mız uzman hekim sayısı bazında şu an Türkiye ortalamasının altında. 'Hastaneme dokunma' dememizin bir diğer sebebi ise Bursa'da hasta yatağı  açığının olması.Yani Bursa'da bin 355 yataklı Şehir Hastanesi açılıyor ve bu sayede ihtiyaç duyulan hasta yatağı sayısının bir kısmı telafi edilecekti. Fakat 4 hastane kapatılarak bin 200 civarındaki yatak devre dışı bırakılıyor. Bu sebeple de bizler; 'Bursa Şehir Hastanesi açılsın, fakat mevcut hastaneme dokunma' diyoruz."

Durum bu.

İYİ Partili Hasanoğlu, şehrimizdeki hastanelerde hasta yatağı sıkıntısının olduğuna dikkat çekiyor.

Bursa'daki uzman hekim sayısının Türkiye ortalamasının altında kaldığı ifade ediliyor.

Kısacası yapılan hizmete, açılacak olan hastaneye karşı olmadıklarını söylüyor İYİ Partililer.

Şimdi birileri muhalefetin söylediklerine kulak kabartsa iyi olacak.

Gurur veren bir iş yapılırken, yarın çok geç olmadan, arşa yükselecek ahlar hesap edilmeli.

Hasta ve hasta yakınları keder içinde bırakılmamalı.

Bu arada, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan'ın muhalefetten yükselen tepkilerin ardından, Muradiye ve Zübeyde Hanım Doğumevi hastanelerinin depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağıyla ilgili yaptığı açıklamanın, çelişkilerle dolu olduğunu da ifade ediyor Hasanoğlu.

Ve şu soruları yöneltiyor:

"Nedenine gelince, madem bu hastaneler depreme dayanıklı değildi, şimdiye kadar bu tespit neden yapılmadı?

Bu hastanelerde tedavi gören hastalar neden risk altında bırakıldılar?"

Hasanoğlu son olarak, böyle bir açıklamanın vicdanları rahatlatmadığını, aksine kamuoyunun haklılığını ortaya çıkardığını da sözlerine ekledi.

***

BİR SÖZ

Şehre hizmet ederken, gözyaşı akmamasına dikkat edin.

Mimar Sinan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.