Hava Durumu

İyi Parti Osmangazi ve Mehmet Hasanoğlu

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2018 08:00

Aklınıza gelebilecek her yerde, her mekânda vatandaşlar konu siyaset olduğunda, muhalefetin görevini yapmadığı konusunda hem fikirler.

Bursa'da yaşayanlar da aynı ilgisizlikten yakınıyor; hatta konuştuğum onlarca hemşerim, kendilerini öksüz çocuk gibi hissettiklerini ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz gün İyi Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu'yla kentimizde yaşanan bazı sorunlarla ilgili görüştüm.

Çok ilginçtir, bana müjdeyi canlı canlı verdi.

Bursalıların sevgisini, muhabbetini kazanacak, dertlerine derman olacak, feryatlarını duyuracak performansı ortaya koyan, muhalefet yapacaklarını söyledi.

Hasanoğlu, İyi Parti Bursa teşkilatlarının mahallede, sokakta, caddede siyaset yapacağını, birilerinin uykusunu kaçıran, ezberlerini bozan açıklamalarla şehre renk katacaklarını ifade etti.

Mesela alışılmışın dışında, tiyatral basın açıklamaları ile sorunları gündeme taşıyacaklarını, öneri ve projeler sunacaklarını kaydetti.

Başkan,

Bu adım sayesinde Bursalılarla sıkı diyaloglar kuracaklarından emin.

Evet, muhalefet yapacaksanız, bazı şeylerin değişmesini istiyorsanız, alışılmışın dışında hareket etmek gibi bir mecburiyetiniz var.

Hele, "biz Bursa için varız, bu ülkenin kalkınmasına omuz veriyoruz" sloganı ile öne çıkıyorsanız, feryada da, çığlığa da, isyana da, projelere de, önerilere de kulak kabartmak zorundasınız.

Bekleyip...

İyi Parti Osmangazi'nin Bursa'da atacağı adımları, bozacağı ezberleri görelim bakalım.

***

BURSA, HANLAR VE MUHSİN ÖZYILDIRIM

Topa hemen girelim.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği'nin Başkanı Muhsin Özyıldırım, bu şehrin kıymetini, değerini bilerek hareket eden, Bursa'yla üzülen ve sevinen bir isim.

Riya ve dalkavukluk bilmez, ahilik kültürünü süzgecinden geçirmiş bir isim.

Muhsin ağabey, tarih kenti Bursa'ya daha fazla turist gelsin, "Hanlar bölgesi" ve şehrin mekânları daha çok tanınsın diye çırpınıp duruyor, elini taşın altına koyuyor.

Pazartesi günü Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden Prof.Dr. Özlem Er, Öğretim görevlisi Aslı Kıyak İngin, Doç.Dr. Simge Göksoy ve öğrencileri Tarihi Belediye binasında ağırladı.

Misafirlerin 'Bursa'mıza gelmelerinin sebebi, Tarihi Çarşı ve Hanlar bölgesinde araştırma yapmak.

Muhsin Özyıldırım, akademisyen ve öğrencilere tarihi aksı hem gezdirirken hem de Belediye'de konuk ederken doyurucu bilgiler vermiş; kültürel değerlerin, sanatların korunmasına dikkat çekmişti.

Pratikte ise, çarşı esnafı ziyaret edilerek ahiliğin sırrına varıldı.

Özyıldırım'ın mirasa sahip çıkıp, ayağa kaldıran adımlarını takip ederken gurur duyuyor, alkışlıyoruz.

***

BİR SÖZ

Dünya bile dönüyorsa yanındakinden hiç şüphen olmasın!

Levent Erden

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.