Hava Durumu

İtinayla evliya yapıyorlar, haberiniz var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 07:09

Otobüs duraklarına, direklere, ağaçlara, kapılara, aklınıza neresi geliyorsa artık, her yerde şu kâğıttan afişleri, pankartları görüyoruz: "Tek Bir Dilekle Evliya Olmak ve İki Cihan Saadetini Uluşmak."

Bursa'da gelinen nokta bu!

İster titreyin, ister üşüyün, isterseniz biz çok utandık deyin!

Diyanet'in maaşlı memurlarının olduğu, il, ilçe müftülerinin görev yaptığı bu şehirde, utanç duyulacak, utanılacak, vatandaşı uyuşturmak için elinden geleni ardına koymayan İskender Erol Evrenosoğlu taifesi ve örgütü, her hafta farklı mekânlarda, sema gösterimi, CD ve kitapçık dağıtımı ile sapkınlık yapmaya devam ediyorlar!

Bu iş Mevlevilik, sema, sohbet, konferans adı altında yapılıyor. Buna benzer algıları naylon faturacılıktan, cezaevine giren bir sahtekar da şehrimizin en önemli kültür merkezlerini işgal ederek yaptığına dikkatlerinizi çekelim.

Devlet, Evrenosoğlu'nun radyosundan tutun da, televizyon ve internet sitesine kadar yasak getirmesine rağmen, üzerlerine ölü toprağı serpilmişler, bu cemaatin rezilliklerine tek bir cümle söz söylemeyi, tepki göstermeyi, eylem yapmayı ne hikmetse düşünemiyorlar!

Bitmedi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi devreye sokularak bu şarlatanın yazdığı basılı yayınların basım ve dağıtımı yasaklanmış, ele geçirilenlerin de imha edilmesine karar verilmişti.

***

Bursa'da...

Nasıl olsa, kendilerini geliştirmeyi, yetiştirmeyi düşünmedikleri için otomatiğe bağlanmış ezan bittikten sonra işgal ettikleri Allah'ın evine gelen birçok imam ve müezzin, neden görsün ki, sokakta, caddede, kapılarının önündeki rezillikleri!

Mahalleliyle bile diyalog kuramayan bazı diyanet memurları; yaşanan aile facialarını, dramları, küskünlükleri, hastalıkları ancak Cuma Hutbesinde anlatmayı marifet biliyorlar.

Son yıllarda bildikleri bir başka şey ise siyasallaşmak.

Örneğin, nasıl olduysa Orhan Camii'ne paraşütle geçiş yapan, zamanı geldiğinde milletvekili adayı olan Lütfü Taşçı'nın Şehreküstü'nde aşure törenleri düzenlendiğinde en ön sırada olması gibi.

Vatandaşın dini duygularını, zaafını değerlendiren sapkın tarikat ve Evrenosoğlu, Bursa'da cirit atarken, şehrin sözde STK'ları da langırt oynamaya devam ediyorlar, Abidin!

İznik doğumlu, şu an ABD'de yaşayan 86 yaşındaki aklı bozuk soytarının müritleri,  canla başla, evliyalar şehri Bursa'da kültürel faaliyetlerini 'resmi izin alarak' yapmaya devam ediyorlar!

Ey Bursalılar, titreyin ve kendinize gelin!

Bu örgütün nerede afişini, toplantısını görürseniz bari siz tepki gösterin. 

Kısacası, Sütçü İmam taklidi yapın, tespihin tanelerini yere düşürün yeter!

***

ŞÜKRÜ ERDEM, YILLAR SONRA SAHAYA İNİYOR

Seçime 44 gün kalmış, İYİ Parti Bursa teşkilatlarında karmaşa, çalkantı devam ediyor.

Oysa, kazanı fokurdatmayı, sürekli yanan ateşe odun taşımayı seçimden sonraya bırakıp, Bursalıların oylarına talip olmayı bir türlü akıl edemiyorlar.

Tüm bu gelişmelerin ışığında, İYİ Parti Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan ve Mustafakemalpaşa'da çok sevilen bir isim olan Şükrü Erdem'i belediye başkan adayı olarak ilçe halkının huzuruna çıkardı.

Erdem, önümüzdeki pazar günü yapılacak olan aday tanıtımında Mustafakemalpaşalılara merhaba diyecek.

Gelen bilgilere göre, ilçede şimdiden Şükrü Erdem rüzgarı estiği söyleniyor.

Kısacası, Erdem'le doğru bir hamle yapan İyiler, aynı algıyı Bursa genelinde oluşturamadılar.

***

BİR SÖZ

Hiçbir insanın bilgisi, edindiği tecrübenin ötesine geçemez.

John Locke

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.