Hava Durumu

İlhan Parseker ve itici güç Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 07:00

Düşünün kocaman bir şehirde yaşıyorsunuz.

Şöyle de diyebiliriz, Türkiye'nin dördüncü büyük ili, Bursa.

Ve bu kentin takımı öksüz, sahipsiz; birilerinin güdümünde, son yıllarda sürekli patinaj yapıyor.

Lobisi olmadığından TRT, Bursaspor'un maçlarını doğru düzgün göstermemek için olmadık numaralara imza atarken, milletvekilleri de sessizleşebiliyor! 

Düşünsenize, 3-4 sene önce...

Kongrede kendilerine oy atsınlar diye Bursasporlulukla, Bursalılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin üye yapıldığı sahipsiz bir kulüpten bahsediyoruz.

2010'daki şampiyonluğun ardından daha farklı başarılarla ezberleri bozması gereken bu şehrin takımı, son üç yıldır küme düşmeme mücadelesi veriyor.

Ne hikmetse evliyalar(!) işin içine katılarak yardım isteniyor ancak...

Kimse kendisinde suç aramıyor, 'biz nerede yanlış yaptık' demiyor.

Emir eli olmayalım. Sadece başkan adayı çıkaralım diyerek, düşünülmeden hareket ediliyor.

Dayatılan üç kuruş dünya menfaati için, işaret edilen adamlar sandıktan çıkıyor!

Kısacası, Bursaspor'un düştüğü ve düşürüldüğü durum yüreğimizi acıtıyor.

***

Geçtiğimiz akşam, Yeşil Beyaz Güç Platformu'nun toplantısına katıldım. Bu oluşum kurulalı daha bir sene bile olmadı. Tek amaçları, Bursaspor'u düştüğü durumdan çıkarmak için takımını sevenlerle birlikte 'güç birliğini' sağlamak.

Programa, Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, BBP Yıldırım Belediye Başkan adayı Ayhan Özbek, BTSO eski Meclis Başkanı İlhan Parseker, Haluk Erdem, Eski Kramponlar Gurubu üyeleri davet edilmiş.

"Yaşasın Bursaspor'u menfaatsiz sevenler" sloganı ile yola çıkan, her geçen gün kocaman bir aile olma yolunda hızla ilerleyen platformun kurucusu Ersoy Saitoğlu, 'Umutluyuz, yeşil beyazı ayağa kaldıracağız' diyor.

***

Peşinen şunu söyleyeyim, Mayıs'ta yapılacak olan kongrede, Bursaspor'un başkan adayları arasında  İlhan Parseker'i de göreceğiz.

Armanın peşinde koşanlara hitaben konuşan Parseker, Bursaspor'un Bursa'nın itici gücü olduğunu belirterek, "Takımımız galip gelirse, başarılı olursa, şehir mutlu oluyor" dedi.

Kent bazında yapılan lobinin havanda su dövmekten başka bir işe yaramadığına dikkat çeken Parseker, Bursaspor'a hep birlikte sahip çıkıp, bu sezon ligde kalması için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğini söyledi ve ekledi; 'Bu takım sadece bu yönetimin takımı değil, Bursa'nın takımıdır.'

Parseker ayrıca lobi eksikliğine vurgu yaparak, 'İşin içinde yayıncı kuruluş varken, TFF varken, işin içinde üç İstanbul takımı varken, siz lobinizi güçlü oluşturamazsanız, yaşanan 'VAR' hadiselerinde öksüz kalırsanız, sözünüzle kimseyi tir tir titretemezsiniz. Gündüz 16.00'da size maç verirler, itiraz edemezsiniz' diye konuştu.

Şunu bilmek gerekiyor, artık kulübe büyük paralar vererek bazı şeyleri başaramıyorsunuz, kurumsal olmak, attığınız adımlara dikkat etmek zorundasınız. Yaptığınız transferlere, alt yapıyla ilgili titiz olmanız gerekiyor. Fenerbahçe'nin bu seneki görüntüsü herkesin malumu...

Ali Koç, transfer anlamında ne istenildiyse yaptı ama fotoğrafı görüyorsunuz!

***

ERKAN AYDIN: "2 YIL ÖNCE TRABZON KIYAK YAPTI!"

Evvela şu hususu belirtelim.

Bundan önce böyle yerlere davet edilmeyen Erkan Aydın'ın,  şimdi onur konuğu olması da çok ilginç.

Mevzuya dönecek olursak...

Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, davet edildiği platformda kitabın ortasından konuştu.

Bursaspor'un şehrin tüm dinamiklerini bir araya getiren, ayakta tutan, birleştiren, siyaset üstü bir takım olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini hatırlattı.

Konuyu, iki sezon önce Trabzon'da son anda direkten döndüğümüz, kümede kaldığımız müsabakaya getirdi: 'İki yıl önce Trabzon'a gittik, korkulu rüyalar yaşadık, bir kıyak yaptılar ligde kaldık. Bu sene kim kıyak yapacak bilmiyorum. Birkaç maçlık galibiyet serisi yakalayıp, biz kümede kalsak çok daha iyi olacak.'

Aydın, konuyu herkesin hatırasının olduğu, kentle bütünleşen yıkılan Atatürk Stadı'na getirdi.

Eski adıyla İnönü olan Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Dolmabahçe'ye cephesi olan stadı, Kadıköy'ü örnek gösterdi. Bu iki takımın taraftarının maçtan önce çevrede toplandığını, eğlendiğini söyledi.

Bursa'da da Bursaspor taraftarının o ambiyansı yakaladığı yerin Özgen, etraftaki çay bahçeleri, Kültürpark'taki mekanlarda oluşan buluşmaların olduğunu hatırlattı.

Bu kültürün yok edildiğini belirtti.

Şehri yönetenlerin, karar alırken Bursalılara sormadığı için şimdi çok büyük güçlükler yaşandığını ifade etti.

Aydın,  kafası bitmeyen Timsah'ın evinin hemen yanına inşaatı devam eden hastanenin bittiğinde çok daha büyük sıkıntılar yaşanacağının iddiasında bulundu.

Belediyeyi kazandıkları takdirde, şehrin dinamiklerini devreye sokup, Bursaspor'un ekonomisini düzeltmek için ciddi adımlar atacaklarını ileri sürdü.

Aydın ayrıca,

Kaynakları israf etmeden, şeffaf bir yönetim anlayışı ile şehri yöneteceklerinin altını bir kez daha çizdi.

Sonuç itibariyle, Mart'tan sonra Nisan geliyor.

Bakalım neler olacak, daha neler göreceğiz.

***

BİR SÖZ 

Futbolcu olmanın yolu, ahlaklı ve çok çalışmaktan geçiyor.

Mohamed Salah

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.