Hava Durumu

'Hayat'a yeniden merhaba

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2017 10:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 10:24

Yaklaşık 3 yıl aradan sonra, yeni ufuklara yelken açmak ve bu şehre katkı koymak için Hayat Gazetesi'nden sizlere yeniden merhaba.

Şunu açıkça belirtmek isterim ki, Bursa bizim için nadide bir çiçek ve vaz geçilemeyecek kadar kadim bir şehir, ümit. Buradan yola çıkarak, bana nazik ve derin bir muhabbetle selam veren gazetemizin sahibi Nazım Maral'a teşekkür ediyorum.

***

BİZ ULUDAĞ DAVOS OLSUN DİYORUZ

5 yıl önceydi,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa'ya geldiğinde ufka bakıp; bildiği, havasını soluduğu, derin istişareler yaptığı Uludağ için "burası Davos gibi olması lazım" demişti.

Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, millete hizmet etmeye devam ediyor ama Uludağ daha hâlâ Davos olamadı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; burada sucuk partileri düzenlensin, çekirdek çıtlatılsın yeter diyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı yolda güç ve cesaret alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin incisini yılın 12 ayı turist akınına uğraması için elinden geleni yapmaya çalışsa da, bürokrasideki o eski Türkiye şakasını bir türlü aşamadı.

Velhasıl derdini bir türlü Ankara'ya anlatamadı.

Düşünürken üzülüyor, çift başlılığa bakıp bakıp kahroluyoruz...

Uludağ'ın birinci bölgesi Orman ve Su İşleri Bakanlığına; hemen 200 metre alt tarafındaki ikinci bölge de Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde.

İkinci bölgede düzen varken; birinci bölge, Veysel Eroğlu'nun Ankara'dan baktığında bir türlü göremediği, inadına tosladı.

***       

VEYSEL EROĞLU'NUN ULUDAĞ İNADI  

Sormak istiyorum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos olmasını istediği Uludağ'ın çarpıklığı ortadayken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bakanlık penceresi buğulu mu, perdeleri mi örtük, yoksa "Uludağ'a bakıyorum daha ne istiyorsunuz" derken, gözleri Palandöken'i mi görüyor?

Daha sıcacık, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ı bile isyan ettirip, artık hocaya kılıçları çektim dedirten, AK Parti Kadın kollarının İstanbul'da düzenlediği ve iş kadınlarıyla yapılan toplantıya Enerji dolu genç bakana,  bir iş kadını Orman bakanlığından şikâyet edince, "Veysel Hocayla kılıçları çektik. Bakanlık olarak direk dikeceğim, 9 ayda ÇED çıkıyor. Siz düşünün özel sektörün halini. Böyle şey olmaz" demesi aslında her şeyi özetliyor.

Bizim asıl içimizden söküp atmamız gereken şey; inat, enaniyet, bakıp da görememek veya görmek istememek.

Çok uzağa gitmeye gerek yok. Milli Park statüsünde olan Uludağ'daki 2. Bölge Turizm Bakanlığının yetkisinde.

***

Üstelik 2002 yılında Bayındırlık ve İskân, Orman ve Turizm bakanlarının altına imza attıkları ve 1. Bölgeyi de aynı 2. Bölge gibi Uludağ Kış Sporları Turizm Merkezine dâhil etmek üzere protokol hazırlanmıştı.

Protokolde net olarak şu ifadeler yer alıyor. "Bursa Uludağ Birinci Gelişim Bölgesinin Bakanlar Kurulunca ilan edilen Uludağ Kış Sporları Turizm Merkezine dâhil edilmesi için Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Orman Bakanlığı arasında işbirliği esaslarını belirlemek üzere bu protokol imzalanmıştır."

Ancak, bakan Eroğlu bu protokolü yok sayarak mevcut otelleri kaçak ilan etmiş ve... "Uludağ'ı kimseye kaptırmam" demişti.

***

Bu nasıl iş böyle?

Türkiye'nin her yerinde "kalkınma projesi" olarak kabul gören Kış Sporları Turizm Merkezi'ni Bursa için işe yaramaz hale getiriliyor, ötekileştiriliyor.

Mesela, Palandöken ve Erciyes kış turizm merkezleri Büyükşehir belediyelerine devredildi ve kamunun yaptığı yatırımlarla dünyanın gözde kayak merkezleri arasına girdi.

Bu yetmedi,

Erciyes dağının yaklaşık 26 milyon metre kare alanı Kayseri Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bu başarı hikâyesini zamanın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; mesai arkadaşı Orman Bakanı Eroğlu'na demli bir çay ikramı eşliğinde anlatsa çok iyi olur.

Ya işte böyle Sayın Eroğlu.

Hani,  Uludağ belediyelere devredilemezdi?

Yapmayın Allah aşkına.

Sizin hakikaten Bursa'ya karşı bir gıcıklığınız mı var?

Nedir bu defansınız, inadınız.

Aslında yapmanız gereken tek şey...

Yetkiyi verirken çizin sınırları, sonra gidin denetleyin. Bir yandan ormanı ve doğal hayatı korurken, diğer yandan ülkenin ekonomisine katkı koyacak olan Kış Sporları turizmi canlansın. 

Bakın görün Uludağ'ı Bursa Büyükşehir Belediyesi nasıl Davos yapıyor.

Hem de çok kısa bir sürede.

Ali Ağaoğlu gibi heyecanlı iş adamlarının yatırımlarıyla Uludağ'a gözlerini kapatan, yumanlar bile kıskanacak hale gelsin.

Bizler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, "Uludağ Davos olsun" diyoruz,

Ya siz ne diyorsunuz, Veysel hocam...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.