Hava Durumu

Hani Uludağ'a dört mevsim turist gelecekti?

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 07:30

Hala bir ilerleme yok, kış sezonu bitti, yazın ortasındayız ama Uludağ hâlen öksüz ve yetim.

Neden?

Otellerin tamamına yakını kapalı.

Hani 12 ay turist gelecekti, hani turizmin cenneti olacaktı?

İki yıl önce Veysel Eroğlu'nun yanında görünebilmek için yoğun çaba sarf edenler, Uludağ için ne hikmetse pratik adımlar atmasını düşünemiyor!

Buradaki işletmelerin sahiplerine, siz neden otellerinizi kapatıyorsunuz demiyorlar!

Hakikaten çok yazık oluyor.

Otel sahiplerine vizyon katacak, onları uyuşukluktan kurtaracak olanlar, Bursa'yı Ankara'da temsil edemiyor diye düşünüyorum.

Hadi buradaki işverenlerin tuzu kuru, başta futbol takımları olmak üzere, farklı dallarda spor kulüplerinin kamp yapacağı tesisler için neden kimse kılını kıpırdatmıyor?

Yoksa iki bakanlık arasındaki yetki karmaşasına hala bir çözüm getirilemedi mi?

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, alan başkanlığından söz etmiş, bizler de çok heyecanlanmıştık!

Demek ki kürsüye çık, konuş ver heyecanı; sonrası malum işte!

***

Yine hüsran, yine hayal kırıklığı!

Biz ancak televizyondaki program ve haberleri takip edip, başkalarının başardıklarıyla ilgili hayıflanıp ağzımızın suyunu silelim!

Zaten dağa, uzun yıllardır Keles ve civarına yapılan göletlerden dolayı istenilen kar yağmıyor, yağsa da bu sebeplerden dolayı oluşan nem ve sıcaklık artışından dolayı uzun süre kalmıyor.

Yani suni kar makinalarından onlarcasını Uludağ'a getirseniz bile nafile.

Vizyonsuz, düşüncesiz ve kürsüde yapılan konuşmalar, Uludağ'a 12 ay turizm gelecek lafları buharlaşıp uçmaya devam ediyor.

Varsın yerli, yabancı turistler, özellikle AraplarUludağ'a çıkmak için teleferik kuyruğuna girsin, kalmak için yer arasın!

Ufak dokunuşlar ve pratik adımlarla Türkiye'nin gerçek anlamda bir numaralı turizm merkezi olması gereken dağımız, sadece koyunların otladığı alana dönüşmesi yüreğimizi acıtıyor.

'Çivi bile çaktırmayacağız' denilen Birinci Bölge'nin en büyük pistindeki otel inşaatıyla ilgili ölü taklidi yapanları ise duyarlı Bursalıların vicdanlarına havale ediyoruz.

***

MUDANYA AK PARTİ'DE NELER OLUYOR?

Güç zehirlenmesine uğrayanlar, kendilerine yapılan eleştirileri hakaret olarak algıladıkları gibi, yaptıkları yanlışların da doğruluğunda ısrar ediyorlar.

31 Mart Seçimi öncesi AK Parti Bursa'nın belirlediği meclis üyesi adaylarına tabanın tepkisi vardı.

Ancak, tepedeki belirleyiciler bu sese, isyana, uyarıya kulak tıkadılar, görmezden geldiler.

Çakma kamuoyu anketlerine dur demediler.

Sonuç itibariyle AK Parti Mudanya'dan meclis üyesi olan İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan İşbilen Erdeniz'e İl Başkanı Ayhan Salman'ın, "Meclis üyeliğinden istifa et" dediği iddia ediliyor. Bu uyarıyı duyan Erdeniz'in gereğini yapması gerekirken, AK Parti'den istifa etmesi, dava aşkının son parçası olsa gerek!

Bu arada, Erdeniz'in meclis üyesi olması için yoğun gayretleri olan İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu bu duruma ne diyecek, merak ediyoruz!

***

BİR SÖZ

Yüzlerce soğuk namlu üzerime çevrildi, yüzlerce demir tetik aynı anda gerildi.

Ahmet Kaya

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.