Hava Durumu

Gemlik'e derman, doktor 'Adnan'

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2019 11:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 11:56

Son düzlüğe girdik, sandık göründü; adaylar ekipleriyle çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İşte onlardan birisi, Doktor Adnan Bıyıklı; Saadet Partisi'nin Gemlik Belediye Başkan adayı.

İnsani ilişkileri görülmeye değer, yapmacık değil, doğal. Gemliklilerin dertlerinle dertlenen birisi.

Şu hususun altını çizelim.

SP Gemlik teşkilatı inanılmaz bir ekipten oluşuyor; kendilerini aşan, uyum içinde. Seçim geldi, sokağa çıkalım, halkla buluşalım, oy isteyelim mantığı, uyuşmuşluğu, refleksi ile hareket etmiyorlar.

Her gün Gemliklilerle birlikteler. Başkan Ahmet Vakkas Yıldız'ın çocukluğunu bilirim, 'burnu Kaf dağında' olmayan, herkesle kucaklaşabilen, samimi, pratik düşünen bir fani.

Medyanın öneminin farkında. Samimi dokunuşlarla yol alınacağını biliyor.

Buradan yola çıkarak, arkadaşlarının tamamı amatör yönetmen, senarist, editör. Kısacası, operasyon ekibi.

Körfezden bakınca, 37 kilometrelik sahil şeridinin atıllığını, öksüzlüğünü görebilen bir ferasete sahipler.

***

Gemlik'te Belediye Başkan adayı Adnan Bıyıklı ve İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız'la sohbet ettik. Denizin kıyısında bir mekânda çay içip, muhabbet ederken, beş dakika arayla, Bıyıklı'nın yanına gelen, gören gençlerin, kadınların kısacası Gemliklilerin hiç tereddüt etmeden kucaklaşmalarına şahit oldum.

Şu gerçeğin altını çizelim.

Doktor Adnan Bey, Gemlik'te sevilen bir isim. İlçe Başkanı Yıldız,  Bıyıklı'nın SP'ye gelmesinde büyük emekleri var. Moralleri yüksek, seçmende inanılmaz enerji aldıkları kesin.

Bıyıklı, seçimi kazandıkları takdirde, ahir zamanda yaşanan suni kahır günlerinin sona ereceğini, Gemlik'te işsizliğe son vereceklerini anlattı.

İlçe halkının, sokaklarından baktıklarında denizi görecek, çarpıklığı ortadan kaldıran bir Gemlik inşa edeceklerini, böylelikle hava koridorları oluşturacaklarını belirtti.

Devasa uzunluktaki sahil şeridini atıl durumdan kurtaracaklarını hatırlatan Bıyıklı, Gemliklilerin dinlenmek, eğlenmek, sosyalleşmek için Mudanya'ya gitmeyeceklerini, bu platoda oluşturacakları alanlarla istihdamın önünü açıp, gençlere iş imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Ektiğinin parasını kazanamadığı için köyünü terk edenlerin, ürünlerini tüketiciyle buluşturan köylü pazarlarını devreye sokarak, yeniden köye dönüşün önünü açıp, üretime destek vereceklerini söyledi.

Ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmeyi çöp sepetine atacaklarını, meclis toplantılarına vatandaşları davet ederek yapacaklarını kaydetti. Gemlik'i asla dağlara taşımayacaklarını, insanları denizden koparmayacaklarını ifade eden Bıyıklı, "Körfezin güzelliğini dürbünle seyredin" diyen anlayışa son vereceğiz dedi.

Denizin kıyısında Gemlikli Doktor Ahmet Bıyıklı'nın projelerini dinlerken keyif aldık.

Her ne olursa olsun, sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın, Saadet Partisi Gemlik, bu ekiple, ilçede hem doğru işlere imza atacak, aynı zamanda yapıcı, dikkat çekici eleştirilerine devam edecek.

Neden diye soracak olursanız,

Sakın yanlış anlaşılmasın, denizi gördüm diye söylemiyorum, heyecanı gördüğüm için belirtiyorum.

***

YILDIZ: 'ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ'

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, ilçenin belediye tarafından betonlaştırıldığını, insana yatırım yerine, rant odaklı adımlar atıldığını belirtti.

Göreve geldiklerinde ezberleri bozacaklarını, ah almadan, insanları kahır içinde bırakmadan projeler üreteceklerini söyledi.

Asla şımarmayacaklarını, güç zehirlenmesine uğramayacaklarını da özellikle ifade etti.

Yıldız, sandıktan çıkmasalar da dikkat çekici muhalefet yapmaya, kralın çıplak olduğunu söylemeye, doğru icraatı alkışlayan politikalarını sürdüreceklerinin mesajını verdi.

Kısaca insanlık kodlarını kaybetmeden, bencillik yapmadan herkese eşit mesafelerini kaybetmeyeceklerini ve adil olacaklarını anlattı.

 ***

BİR SÖZ

Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar, bir çiçekle başlar.

Necmettin Erbakan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.