Hava Durumu

Fuhuş pazarlığı ve saklambaç oynayan din görevlileri!

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2017 10:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 10:08

UEDAŞ'ın önündeki otobüs durağında başlayan fuhuş pazarlıklarına, Merinos Camii ve Merkez Bankası'nın önündeki kaldırımlar, çiçekler, böcekler, köpekler şahit oluyor.
Şahit olamayanlara gelince, yaz yaz bitmez!
Utanmazlık, Ramazan falan dinlemiyor.
Bursa'mızın birçok yerinde huşu içerisinde Kur'an tilavetleriyle oruçlar açılırken,  şehrin merkezinde, cadde üzerinde pervasızlık, ahlaksızlık zirve yapmış durumda.
Kapalı Pazar yerinin önü, arkası, sağı solu adeta uyuşturucu ve fuhuş çetesi tarafından kuşatılmış. Burada yaşan halk, ne yapacağını şaşırmış vaziyette.
Bursa polisi, bıkıp usanmadan buralara operasyon yaparak, suçluları yakalıyor.
Ne yazık ki, fuhuş yapmanın bedeli para cezası olduğu için yakalananlar serbest kalıyor!
Yaşanan sıkıntılar yüzünden, dairelerini satıp taşınanların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Tabi evlerini terk eden Bursalıların satılığa çıkardığı dairelerine talipliler de fuhuş yapanlar oluyor.
Diğerleri ise Suriyeliler.
***
Durum vahim; bu pisliğe bulaşanlar, ne bu şehre nede bu ülkeye gökten zembille gelmediler.
Merak ediyorum, Ramazan boyunca, görev yaptığı camisinin önünde bedenler pazarlanırken, uyuşturucu satışı yapılırken, bu mabedin Diyanet görevlisinin hiç mi vicdanı sızlamıyor, isyan etmiyor; yeter artık diye cemaatini Cuma hutbelerinde şuurlandırmayı akıl edemiyor.
"Biz bu mescidin içinde namaz kılarken insanlar kapımızın önünde fuhuş pazarlığı yapıyor, rezilliği arşın sahibi görüyor, bizimde görmemiz, bir şeyler yapmamız gerek" diyerek uyuşukluktan kurtulmak için bir adım atamıyor.
Ama...
Lafa geldi mi, hutbeye çık, Hz Ömer'in adaletinden bahset.
Tribünlere oynamak istendiğinde ise Sütçü İmam'ı anlat!
Oysaki Cuma insanların formatlanması için yaratılmış bir gün. 
Koskoca bir hafta içinde Bursa'mızda onlarca dram yaşanırken,  cemaatin dikkatini başka taraflara çeken hutbeler irat eden birçok diyanet mensubunun durumu, duruşu ortada.
Mesela, Ramazan boyunca çıktığı bir yerel kanalda32 dişini riyakârca gösterip, ben şöyle imamım, böyle adamım diye sırıtan, böbürlenen şahıs, Bursa'nın caddelerinde yaşanan utanmazlığı, fuhuş pazarlığını gündeme getirmemek için çırpınıp durması ortada!
Bu şehrin dinamikleri, etkili yetkili yöneticileri, bu işe destek vermesi gereken kim varsa; neden bir araya gelip çözüm üretmez?
Şehrin en güzel yerinde, orta yerde böyle hayasızlık, utanmazlık ve arsızlık daha ne kadar devam edecek!
Fuhuş yapanlar için çerez parası sayılan bir cezayla mı bu işten vazgeçirilecekler...
Oysa vazgeçmek şöyle dursun, bu bölgeye daha çok yerleşiyorlar, farkında değil misiniz?
Velhasıl, bileseniz ki...
Ne kadar görmezden gelirseniz gelin; fuhuşa, uyuşturucuya bulaşmışları kurtarmak için suspus olmalarınızın hesabını ödeyemeyeceksiniz.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.