Hava Durumu

Fatih Erbakan:  'Film yeni başlıyor'

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 07:00

İlk önce gördüklerimizi sizlerle paylaşalım.

Pazar günü olmasına rağmen, Merinos platosunun en büyük salonunda Yeniden Refah Partisi Bursa İl Teşkilatı'nın birincisi yapılan olağan kongresine şahitlik yaptı.

Bu salonda uzun zamandır hiç bu kadar heyecan yaşanmamıştı. Birçok davetli ayakta kaldı, Fatih Erbakan'ın uzun konuşmasını sabırla dinledi.

Gençlerin, kadınların ilgisi dikkat çekiciydi. Duygulananlar ve gözyaşı dökenler, akıllara 90'lı yıllardaki enstantaneleri getirdi.

Kurucu İl Başkanı Naim Öztürk, tek listeyle, girdiği ilk kongrede delegelerin oylarını alarak resmen il başkanı olurken, Bursa'da ezberleri bozan muhalefet yapacaklarını ifade etti.

Erbakan, kürsüye çıktığında coşku zirveye ulaştı, o bildik, efsane slogan bir kez daha tekrarlandı: "Mücahit Erbakan". Ardından devamı geldi,  'işte ordu, işte komutan. Bursa ovası, mücahitler yuvası...'

Aynı babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi selamladı kalabalığı Fatih Erbakan: 'Esselamu aleykum, çok aziz ve muhterem kardeşlerim.'

Erbakan konuşmasında, alışılmışın dışında siyaset yapacaklarını söylerken, "Film yeni başlıyor" dedi. Mutlaka Ayasofya'yı ibadete açacaklarını belirtirken, iktidara bir kez daha mesaj verdi.

Erbakan, amaçlarının ülkenin menfaati, insanlığın kurtuluşu olduğunu Bursa'dan söylerken,'Allah bize koltuk, makam, mevki, ihale peşinde koşmayı nasip etmesin' şeklinde bir çıkış da yaptı.

Babası gibi başparmağını kaldıran, babası gibi alnının terini silen, babası gibi kendisini dinleyenlere seslenen Fatih Erbakan, sözü 17 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin icraatlarına getirdi ve şöyle konuştu:

"20 yıl önce kim derdi başörtüsüyle üniversitede eğitim gören gençlerimiz, doktorlarımız, milletvekillerimiz olacağını. Askeri vesayetin sona ereceğini, statükonun biteceğini. Biz Yeniden Refah Partisi olarak, 'bu iktidar gitsin de ne olursa olsun' anlayışıyla değil, 'bu sorunlar çözülsün de kim çözerse çözsün' anlayışıyla siyaset yapıyoruz. Ülkemiz için, milletimiz için uyarı vazifemizi yapıyoruz. Doğruyu kim yaparsa yapsın takdir edeceğiz, yanlış kimden gelirse gelsin, karşısına dikileceğiz."

***

Evet, Türkiye'de siyaset artık farklı bir mecraya doğru yol alıyor.

Çatışmacılıktan çok, diyalogla sorunların çözülmesinden yana bir alan açılıyor, yeni yüzler geliyor.

Çünkü Fatih Erbakan, iktidarın vatandaşı rahatlatan, takdirini kazanan icraatlarını sıralarken, tarım alanlarının hızla küçüldüğünü, şehirlerin betonlaştığını, köylünün ektiğinden, yetiştirdiğinden para kazanamadığı için efendilikten, köleliğe faizin ve bankaların prangasında inim inim inlediğine dikkat çekti.

Takvime baktığımızda genel seçime daha 4,5 yıl var ama burası Türkiye, her an her şey olabilir.

Kongrelerini yapmaya devam eden Yeniden Refah Partisi, her an her şeye hazır bir refleksle hareket ediyor.

Merak edilen şu... Fatih Erbakan'ın ve teşkilatının hem yerelde, hem de genelde yapacakları muhalefet, onlara ya artı puan kazandıracak, ya da umutları başka bahara bırakacak.

O yüzden, yeni başlayan filmi seyretmek için heyecanlıyız.

***

İL SEÇİM KURULU BOZBEY'İN İTİRAZINI REDDETTİ

Mustafa Bozbey, Alinur Aktaş'la girdiği seçim yarışını yüzde 2.5 farkla geride tamamlayıp, Büyükşehir hesaplarını başka bahara bırakmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Alinur Aktaş 898 bin 292, kendisinin aldığı 851 bin 360 oy söz konusuydu.

AK Parti, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı illerde geçersiz oyları gerekçe gösterdiği gibi Bozbey de aynı şekilde İl Seçim Kurulu'na geçen hafta içinde itiraz etmişti.

İl Seçim Kurulu, Mustafa Bozbey'in itirazını görüşmüş, konuşmuş ve karara varmış:  'Tüm sandıkların yeniden sayılması talebiniz reddedilmiştir.'

***

BİR SÖZ

Dönemin şartlarına göre gerçekçi bir yaklaşım sergilemek zorundayız.

Alaattin Karaca

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.