Hava Durumu

Erkan Aydın'ın ayağı yere basıyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 07:00

Adayların dilinde olan tek ve büyülü slogan, 'Bursa eski doğallığına kavuşacak, yeşille buluşacak.'

Şehrimizde yaşayanlar bu bütünleştirici, kucaklayıcı, nefes almamızı sağlayacak sloganın altına imza atıyor, 'seçim sonrası icraatlarınızın takipçisi olacağız' diyorlar.

Zaten...

Yaşamı kolaylaştırmanın yolu, pratik düşünmekten ve ortak akılla hareket etmekten geçiyor.

Cumartesi günü, sinevizyon gösterimi yapma gereği dahi duymadan, girdiği her mekânda, sokak ve caddede projelerini anlatan Millet İttifakının Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın'ın akıcı, aynı zamanda ezberleri bozan tanıtım toplantısında yaptığı sunuma şahitlik yaptık.

Öncelikle Aydın'a, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Nilüfer adayı Turgay Erdem, İyi Partililer ve Aydın'ın meclis üyeleri destek verdi.

Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın,  kendisini belediye başkanı diye anons eden vatandaşın gazına gelmediğini, "Biz 2014'te de heyecanlıydık. Sandıktan başka sonuçlar çıktı. Zaferi 1 Nisan'da ilan etmek gerekiyor, başkan demek doğru değil" diyerek ezberleri bozan, samimi bir çıkış yaptı.

Objektif ve temkinli bir yaklaşım.

Doğrusu olan da bu, dereyi görmeden paçaları sıvamamak gerekiyor.

Bindirilmiş kıtaların verdiği gaz, halkla birlikte hareket etmenin önüne set olduğunu bilmek gerekiyor.

Aydın da bunun farkında. Sandıktan çıkan sonuca sonuna kadar saygılı olmakla birlikte, 'inşallah kazanan biz oluruz' demesini bildi.

***

'TOZLANAN DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ'

Aydın, Osmangazi ilçesini hazineye benzettiği proje tanıtım toplantısında, "Bu kıymetli değerin üzerini toz kapladı, hazinenin farkında değiliz. Göreve geldiğimizde Osmangazi'yi turizme kazandıracağız, hazinenin üzerindeki tozu kaldıracağız" derken seçim çalışmalarında,  "yerel kazanacak diye slogan atanlar,  afişlere, billboardlara yazanların 10 yıldır akılları neredeydi? Bu süre içinde iktidar siz değil misiniz?" diye sorular yöneltti.

Yerel yöneticilere eleştiri getiren Aydın, "Bursa'nın değerlerini ne Bursalılara, ne ülkemize nede dünyaya tanıtılamadığı" iddiasında bulundu. Bu değeri dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Erkan Aydın, "sıkmadan, üzmeden, geldiniz bu toplantıya bizi saatlerce dinleyeceksiniz" demeden, kitabın ortasından konuştu,  herkesin aklında kalan ifadeler kullandı.

Osmangazi'nin Bursa olduğunu bir kere daha hatırlatan Erkan Aydın, 'birilerinin hayali Paris ama gerçekler Soğanlı' dedi.

Şehrimize Barselona, Prag ve Paris gibi kentlerin vizyonunu kazandırmak için yola çıktıklarını kaydetti.

'Derdim Osmangazi, bu kent turizmin merkezi olacak' diyen Erkan Aydın, ayağını yere basarak konuşurken, kimileri şaşırdı, kimileri düşündü.

31 Mart'a ise 13 gün kaldı.

***

SÖZCÜ KALIN'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, farklı özelliklere sahip bir isim.

Saz çalan, fidan diken, türkü söyleyen, bir gece başladığı kitabı bitiren, insani özellikleri çok farklı olan, hayata objektif bakan biri.

Kalın, bir günlüğüne şehrimize geldi, BKM Kitap'ta imza gününe katıldı.

Ardından, Merinos platosunda "Asım'ın Nesli Gençlik Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında 'Barbar Modern Medeni' kitabının söyleşisinde, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik saldırıyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Sözcü Kalın, batının tepkisizliğini haklı olarak eleştirdi. Saldırı, Hıristiyanlara yönelik olsaydı dünya farklı bir tepki vereceğine dikkat çekti.

Ardından da...

İslam terörizmi algısı oluşturulmasının yanlış olduğunu, aynı şekilde Müslüman olan birilerinin terör eylemi yaptığında nasıl ki İslam'a ve Müslümanlara mal edilmesinin doğru olmadığına işaret ederken; aynı şekilde adı, ideolojisi, rengi Hristiyan veya Yahudi olan biri terör eylemi yaptığında bunu bütün Hristiyanlara veyahut da Yahudilere mal etmek doğru olamaz" diyerek, şirazesini kaybedenlere mesaj verdi...

Evet, Prof. Dr. İbrahim Kalın'ın Bursa'dan verdiği mesajın kodları, Hz. Peygamberin Veda Hutbesine sadık kaldığının bir göstergesi.

Aynı zamanda.

Nefret ve kin dolu dillere, gönüllere kilit vuran bir çıkış.

***

YUSUF ULCAY'A FİDAN ÇAĞRISI

Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Görükle Kampüsü'nde 'ağaç dikme' etkinliği düzenlemiş.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay hoca da eline küreği almış, gençlerle birlikte benim de dikili bir ağcım olsun diyerek, fidanları toprakla buluşturmuş.

Böyle kampanyalar, etkinlikler farkındalık meydana getirdiğine inananlardanım.

Yusuf hocayı, şehrin farklı semtlerini de yeşille buluşturması için adım atmaya, harekete geçirmeye davet ediyorum.

Yerel seçim kampanyalarının sürdüğü şu günlerde, hem adaylara, hem de STK'lara örnek olan bir çalışma ortaya koyulmuş olur. Aynı zamanda "biz sizden önce Bursa'yı yeşille buluşturmaya başladık" mesajı verilmiş olur.

***

BİR SÖZ

Irkçı siyaset saldırıya zemin hazırlıyor.

Numan Kurtulmuş

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.