Hava Durumu

Erkan Aydın: '31 Mart, 24 Haziran'dan çok farklı'

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2019 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 07:21

Seçim atmosferi iyiden iyiye gündeme oturdu. Sandığa gittiğimizde belediye başkanı seçeceğiz ama oluşturulan algı genel seçim havasında devam ediyor.

Projelerini anlatan başkan adayları oluşan bu havadan rahatsız.  Osmangazi için bir kez daha yola çıkan Erkan Aydın, sandıktan çıkacak olanların belediye başkanı ve meclis üyeleri olduğuna dikkat çekti.

Yaşanılabilir bir kent için yereli konuşmak ve tartışmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Çünkü Bursa'nın hızlı bir şekilde betonlaştığını, çarpıklık ve daralmışlık yüzünden şehrin nefes alamadığına dikkat çekti.

Vatandaşın yerel yöneticilerden beklentisini sıralayan Aydın, belediye başkanlarının, halkın derdiyle dertlenmesi ve yönettiği şehrin sokaklarında gezmesi gerektiğini belirtti. Ancak, liderlerin yönettiği partilerde belediye başkanlarının başarı oranı ve şehre dair düşüncelerinin azaldığını belirten Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasında yer almaması durumunda AK Parti'nin bu seçimin iddialı partisi olamayacağını söyledi.

Aydın'ı yoğun temposunun arasında gazetemizde misafir ederken, '24 Haziran'la 31 Mart'ı nasıl kıyaslıyorsun?' sorusuna,  arada büyük bir fark olduğunu, Bursa'nın sokaklarında, caddelerinde halkın kendilerine büyük ilgi gösterdiğini ileri sürdü.

***

Aydın, Mustafa Dündar'ın yönettiği belediyenin borcu olmayan bir kurum olduğunu ifade etti.

Osmangazi'nin Bursa, Bursa'nın Osmangazi olduğunun altını çizen Erkan Aydın, bazı şeylerin değişmesi gerektiğini, Yalova ve Ankara caddeleri üzerinde son bir yılda yükselen ucubeler üzerinden de, kenti yönetenlere eleştiri getirdi.

Aydın, 20 yılda Nilüfer'e kazandırdığımız vizyonun aynısını Osmangazi'ye kazandıracakları iddiasında bulundu.

***

MUTLU KESKİN, CUMHUR İTTİFAKI VE YILDIRIM

31 Mart'ta yapılacak olan seçimle ilgili önemli bir eşikten daha geçildi.

Geçici aday liste ilçe seçim kurullarınca bugün ilan edildikten sonra itirazlar başlayacak. Sürecin tamamlanmasının ardından kesinleşen listeler, 3 Mart'ta ilan edilecek.

Bursa'da Cumhur İttifakı'nın Yıldırım'daki adayları arasında sürpriz isimler sıralamada yer aldı.

Örneğin, Milli Görüş'ün her kademesinde yer alan, 80'li yıllarda Akıncıların reisliğini, ağabeyliğini yapan, davanın çilesini çeken Mutlu Keskin'in, Yıldırım listesinin en tepesinde yer alması, doğru bir adım olarak değerlendiriliyor.

Listenin en tepesinde bulunan Keskin'in ardında Merve Ekmekçi, İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse yer alırken, diğer adaylar ise şu isimlerden oluşuyor: Mustafa Engin Kargılı, Yaşar Elmas, İmren Çavuşoğlu, Ali Çiftçi, İhsan Bilgili, Ahmet Aksu, Feridun Özyüksel, Mücahit Bozkurt, Burak Alp Özbek, Sevim Parlak, Fatih Kara,Yusuf Demirok, Mustafa Bozkurt, Ahmet Sağdıç,Hilmi Pakyürek,Nazlı Merve Eryılmaz, İsmail Turan, Şenol Çulcu, Süleyman Öztürk, Cahit Güner,Hızır Çetinkaya,Salih Barış,Cemal Abdulnasır Yaşar, Mustafa Çalışkan, Mert Vahit Arslan, Emrullah Altun, Ülhak Eğin, Ziya Bakacaklı, Hatice Akdoğan, Özkan Taşçı, Arif Yılmaz, Ömer Faruk Temiztürk, Seçil Kılınç, Serhan Altınsoy,Metin Atay, İdris Şahintaş, Şevki Aşlamacı.

Yıldırım'ın kontenjanındaki isimler ise Ahmet Yıldız ve Sedat Servet Hocaoğulları olarak belirlendi. Kontenjanda bulunan üçüncü ismi buraya yazma gereği duymadığımı da belirtmek isterim.

***

NİHAT ALPAY VE EKİBİ, CANBOLAT'LA GÖRÜŞTÜ

MÜSİAD Bursa'nın çiçeği burnunda Başkanı Nihat Alpay ve yönetimi, Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret ederek, yeni dönemle ilgili projelerinden bahsetmişler.

Başkan Alpay, Canbolat'a Bursa ekonomisine yön vermeye, iş insanlarına heyecan katmaya devam edeceklerini söylemiş, gelecek dönemde de bilinçli çalışmalarına yenilerini ekleyeceklerini ifade etmiş.

Alpay ve arkadaşlarına, üretimin merkezi konumundaki Bursa'ya,  Ar-Ge, inovasyon, tasarım alanında da vizyon ve ivme katmaları gerektiğini hatırlatalım.

***

BİR SÖZ 

Bu çökmeye hazır medeniyet üç sütun üzerinde duruyor; süngü, açlık, fuhuş.

Cemil Meriç

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.