Hava Durumu

Erdoğan'ın Kızılcahamam mesajları

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 07:00

Yerel seçim sona erdi ama yankıları hala devam ediyor.

Özellikle İstanbul için Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yaptığı itiraz, YSK yargıçlarının merceğinde. Karar bu hafta içinde verilecek, ya tamam, ya da seçimin yenilenmesi istenecek.

Öte yandan, her seçim sonrası AK Parti'nin geleneksel hale gelen değerlendirme ve istişare toplantısı Kızılcahamam'da gerçekleşti.

Kampla ilgili dikkat çeken şey, milletvekillerinin davet edilmemesi.

İki gün süren Kızılcahamam değerlendirmelerine, MKYK yöneticileri, kadın ve gençlik kolları MYK üyeleri, il başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ile büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis başkan vekilleri, il genel meclis başkanları ve kabine üyeleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü basına açık olan oturumlarda il başkanlarının gözünün içine baka baka, 31 Mart sürecinde kim yanlış yaptıysa, kim kabuğuna çekilmişse, kime heyecan depolanmamışsa hesabını soracaklarını söyledi.

Belli ki ülke ve şehirlerin kalkınmasını dert edinenleri ciddiye almayanların başı ağrıyacak.

'Ben hata yapmam' kafasında olanların yürekleri hoplamaya başladı.

Göreceksiniz, bir süre sonra il teşkilatlarında değişiklikler yaşanmaya başlayacak.

Bu sarsıntılara yakın zamanda şahit olacağız.

Erdoğan'ın verdiği mesaja baktığımızda,"Bilesiniz ki, bu teşkilat sadece Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Hangi ilde neler oluyor, ilçelerde neler oluyor bunların hepsi bize geliyor. Nerede neler olduğunu, döndüğünü bunların hepsini biliyoruz. Gün ola harman ola, zamanı geldiğinde tabi ki bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz. Bunları biz sırtımızda taşıyacak değiliz."

AK Parti, kendisini yenilemesini bilen bir teşkilat. Kaybedilen şehirler, kazanılmasına rağmen oy oranlarında yaşandığı kentlerdeki hayal kırıklıkları mutlaka masaya yatırılacak.

Yanlışta ısrar edenler, örneğin yanlış isimde ayak diretenler, Nilüfer'de aday yapılan Necati Şahin örneğinde olduğu gibi Ankara'ya yaldızlı bilgiler verenlerin, meclis üyeleriyle ilgili yanlışta ısrar edenlerin dizleri titreyecek.

Kısacası öze dönmek gerekiyor, özeleştiri yapılıp, kibir kulelerinde oturanlar, partiye zenginleşmek, semirmek, ihaleler kapmak için yanaşanları sokaktaki vatandaş ve taban görüyor, haliyle üzülüyor.

Gereğinin yapılmasını bekliyor.

***

ULUDAĞ'DA SEZON UZADI

Herkesin malumu Uludağ'da yılın dört mevsimi turizme kucak açamıyor.

Ancak, bu sene Nisan ayında bile beyaz cennete kar yağınca, kış sezonu uzadı.

Mart ayında kapılarına kilit vuran oteller, hala misafirlerini ağırlıyor. Kar kalınlığının 150 santimetrenin altına düşmediği merkezde, bu yıl geceleme oranı 250 bini aştı.

Sadece kar yağışının mevsim normallerinin dışına çıkmasıyla, Uludağ'da kış turizminin süresi uzadı.

Buradan yola çıkarak dünyanın en ulaşılabilir dağına, yılın 12 ayı turist getirme çalışmalarına hız verilmesini Bursa adına özlemle bekliyoruz.

***

BİR SÖZ

Dünyayı değiştirmenize gerek yok; kendini değiştir, kapı aralanmış olacak.

Miguel Angel Ruiz

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.