Hava Durumu

DSP'li Özbilge: '99'daki gibi ezberleri bozacağız'

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2019 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 07:01

Seçime bir aydan az bir süre kaldı, adaylar sahada.

1999 yılı, genel ve yerel seçimin bir arada yapıldığı, bütün tahminlerin alt üst olduğu sene.

Seçim kampanyasında algı oluşturamayan, bayrak asmaya yeterli sayıda teşkilat üyesi olmayan DSP, Bursa'da bütün ezberleri bozarak, Büyükşehir ve üç merkez ilçeye güvercinli bayrağı asmıştı.

Şimdi de aynı heyecanı duyduklarını, sessiz çoğunluğun kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini söyleyen Demokratik Sol Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Özbilge, 1 Nisan sabahında bazı şeylerin değişeceğinin mesajını verdi.

Özbilge, Osmangazi Belediye Başkan adayı Kıvanç Bozacı, Yıldırım adayı Bahattin Kuşoğlu ve Nilüfer adayı İbrahim Alkaya ile gazetemizi ziyaret ettiler.

Yanlarında başka kimse yoktu, tıpkı 99 seçiminde olduğu gibi.

Heyecanlı oldukları kadar, kararlı adımlarla ilerlediklerini söyleyen Özbilge, Bursa'nın betonlaştırılmasından, trafiğin içinden çıkılmaz hale getirilmesinden, ovadaki tarım alanlarının yok edilmesinden rahatsızlık duyanların tepkilerini sandığa yansıtacaklarını iddia etti.

Büyükşehir adayı Murat Özbilge, "on ilke, on hedef, on reform" diyerek yola çıktıklarını, insan ve doğaya saygılı bir anlayışı ortaya koyarak, şehri yöneteceklerini belirtti.

Her seferinde, bıkıp usanmadan dağ ilçelerinin düşürüldüğü durumu dile getiriyoruz.

Özbilge, kooperatifçiliği ön plana çıkararak, ektiğinden, yetiştirdiğinden para kazanamayanları kalkındıracaklarına dikkat çekti.

Mutlaka ve mutlaka Bursalıların anılarının olduğu, şampiyonluğun gözyaşlarının akıtıldığı "Atatürk Stadı'nı yeniden inşa edip, amatör maçların oynanmasını sağlayacaklarını da söyledi.

Bir kesime değil, her kesimin yüzünü güldürmek için Bursa'nın yönetimine talip olduklarını aktaran Özbilge, CHP'nin insan öğüten bir örgüte dönüştürüldüğüne de üzülerek şahit olduğunu kaydetti.

***

SPORUN İÇİNDE OLAN BAŞKAN ADAYI, ALKAYA

Yıllarca CHP'nin farklı kademelerinde görev yapan, Bursalıların yakından tanıdığı, Merinos stadının tozunu yutan, futbol oynayan, hakemlik yapan,  Bursaspor sevdalısı İbrahim Alkaya, DSP'nin Nilüfer Belediye başkan adayı olarak, son bir yılda adeta beton yığınına dönüşmeye başlayan Nilüfer'i yönetmeye talip.

Alkaya, Bursa'da yaşanan keşmekeşe son vermek adına, Nilüfer'de yaşanan sıkıntıları, üstü örtülmeye çalışılan meseleleri çok iyi bildiği için DSP'ye geldiğini anımsattı.

"Nilüferliler gerçek anlamda gülümseyemiyorlar" dedi.

Türkiye'de en büyük sorunun denetim eksikliği olduğunu işaret etti.

***

KUŞOĞLU: SORUNLARI BİZ ÇÖZERİZ

Bahattin Kuşoğlu'nu Büyükşehir Belediyesi'nin farklı kademelerindeki görevlerinden tanırım.

Zabıta memurluğu ile başlayan serüvenini, bürokratlığa kadar devam ettirmişti.

İbrahim Ağabey gibi, CHP çatısı altında siyaset yaptı, aday oldu.

Şimdi DSP'nin Yıldırım Belediye başkan adayı olarak yola çıktı.

O da basının gündeme getirmemesinden, yer bulamamaktan şikayetçi ama nezaketten ve demokratik tavrından da ödün vermemeye kararlı.

Yıldırım'ın sorunlarını bire bir yaşayan, çözümün ne olduğunu bilen bir isim.

Kazansa da, kaybetse de bundan sonra siyasete Demokratik Sol Parti çatısı altından devam edeceğini işaret etti.

CHP'den istifa ettiğinde hiçbir arkadaşına "arkama takılıp gelin" demediğini de ekledi.

Bahattin Kuşoğlu, tepeden, yandan, aşağından baktığınızda, içinden çıkılmaz bir hal alan Yıldırım'ı yeniden dizayn etmeye hazır olduklarını söyledi.

***

BİR SÖZ

Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Nazım Hikmet

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.