Hava Durumu

Doğan Bey TOKİ'de neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2017 10:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 10:02

Bu çağda, şehrin göbeğinde terk edilmiş görünümünde binalar...

İnsanların yani bu devasa apartmanlarda oturanların dertleri, sıkıntıları azalacağına katlanarak çoğalıyor.

Nereden bahsediyorum?

Keşke bahsetmez olaydım demeyi çok istediğim Doğan Bey TOKİ'lerden, tabi!

Bazılarında 80, bazılarında 120 hane...

Otopark ve bodrum katları çoğu zaman "şişme Botla" gezilen, kederi bol bir yer.

23 katlı ruhsuz binaların sorumlusu TOKİ Yönetimi, burada yaşayan insanların feryadını duymak şöyle dursun, onları adeta cendereye sokup yok edecek vurdumduymazlık içinde.

Bir de buna bazı mahalle muhtarlarının yaşanan fuhuş hadiselerini, günlük kiralamaları görmezden gelmeleri, mıymıntı ve hesapçı tavırları sıkıntıları çözülemez hale getiriyor.

***

Ne diyor Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Mahalle Muhtarları şehrin gözü kulağıdır. Hiçbir şeyi görmedim, duymadım deme lüksüne sahip değiller. Vatandaşın derdini, feryadını anında çözüme kavuşturacak adımlar atma mekanizmalarıdır" diye uyarılarda bulunuyor.

Ama buna rağmen,  bazı Muhtarlar akşam olsun, pardon saat 15.00 olsunda keyfimize bakalım; kahve köşelerinde pişti oynamayı daha önemli görüyorlar.

Böyle olunca da Doğan Bey sakinlerinin feryadına, çilesine, derdine çözüm bulunmuyor. Buralarda yaşayan yüzlerce mağdur, muhtarların, etliye sütlüye dokunmasını talep ediyor.

***

FUHUŞ ZİRVE YAPMIŞ

Konuştuğum birçok bina sakini, dairelerin günlük kiraya verilmeye devam ettiğini söylediler.

Bunun en büyük nedeni de TOKİ'deki dairelerin yüzde 20'sinin yabancılara satılmış olması. Yani emlakçılar vasıtasıyla kiraya veriliyor; ortaya da bu korkunç, birçok insanı derinden üzen rezillik olarak geri dönüyor.

Aynı zamanda buralarda çok seçkin, etkin insanların oturduğunu da belirtmek isterim.

Amiri, memuru, diyanette görev yapanı... Velhasıl birçoğu rahatsız...

Bir başka korkunç iddia ise; bir süre önce sayıları 16 ya da 20 olduğu tahmin edilen kat görevlilerinin binaların bodrum katlarında bulunan otoparklarda fuhşa aracılık ettiği için işten kovulmaları.

***

ASANSÖRLER BAŞA BELA

Bir de bunca dertle birlikte asansörlerin eski olması, sürekli arıza yapması da başlı başına ayrı bir bela olarak karşılarında duruyor.

Ayrıca kulağıma çok ama çok önemli bir iddia daha geldi. Haber kuşaklarında bolca seyrettiğimiz, faciaya neden olan cinsten.

Yönetmeliğe göre asansörlerin baştan aşağı yenilenmesi gerektiğinden dolayı yetkililerce mühürlenmesi; daha sonra ise TOKİ yönetimi tarafından mühürlerin koparılması...

Yabana atılmaması gereken cinsten...

Orada oturan veya bir şekilde binalara ziyarete gelen vatandaşların can ve mal güvenliği için bu sorunlar artık çözülsün.

Her ay 2 bin 700 daireden toplanan 100 liraya varan aidatla ne yapılıyor diye soracak olursanız; bu sorunun ve diğer; fuhuş, bozuk asansörler gibi dağlaşan sorunlar yumağının cevabını da artık Cumhuriyet savcılarımız bulsun diye düşünüyorum.

Facialar, toplumsal cinnetler tedbir alınarak önlenebilir.

İlla birilerinin ölmesini, çileden çıkmasını beklememiz gerekmez.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.