Hava Durumu

Demek ki Faruk Çelik'i üzmüşler

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2017 09:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 09:30

Bursa siyasetinin artık duayenler sınıfında yer alan Faruk Çelik, geçenlerde katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yaptı.  
Kim ne derse desin, Faruk Çelik 30 yıldır siyasetin içinde. 18 yıldır milletvekili, son 10 yıldır da bakan olarak AK Parti'ye Bursa damgasını vuran bir siyasetçi. 
Çelik önce AK Parti'yi, ardından Cumhurbaşkanlığı sistemini, daha sonra da görev yaptığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve son olarak da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarındaki çalışmalarını anlattı. 
Gerçekten de şöyle geriye dönüp bakıldığında Çelik, bakanlık yaptığı süre içinde önemli işlere imza attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki dönüşüm en zor olanıydı. 
Kısa süre görevde kalsa da Devlet Bakanlığı sırasında Alevi Çalıştaylarında yine onun imzası vardı. Madımak Otelinin bilim ve kültür merkezine dönüşünde de onun katkısı büyük. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevinde ise Milli Tarım Projesi'ni kamuoyuna sundu. 
Ancak 2011 yılından sonra Şanlıurfa zorunlu görevi nedeniyle Bursa'dan uzak kaldı ama orada da inanılmaz işlere imza attı. AK Parti'ye deyim yerindeyse zirve yaptırdı. 
Söyleşinin final bölümünde söz dönüp dolaşıp Ak Parti'deki Metal yorgunluğu meselesine geldi. Çelik'e göre Bursa'da il başkanlığının değişmesinin de yer aldığı çalışmalar, Türkiye genelinde olan faaliyetler ve sadece Bursa'ya özgü değil. 
Çelik'in burada sarf ettiği bir cümle vardı ki, bana göre söyleşinin adeta bam teli. 
AK Parti teşkilatlarının herkesi kucaklaması gerektiğini anlatan Çelik, "Son 4-5 yıldır ağız tadıyla Bursa'ya gelip, çalışmalarımızı anlatamadık"  cümlesiyle aslında birçok şeyi özetlemiş oldu. 
Hakikaten Faruk Çelik Bursa'ya geldiğinde AK Parti il kamuoyunu bilgilendirmiyor, gazetecilere bilgi notu ulaştırmıyordu.
Bunun nedenini sorduğumda, "Bakan Çelik bize program göndermiyor" diye açıklıyorlardı.
İster ev sahibi olun, isterse misafir; güler yüz ve hürmet göremiyorsanız ortada bir sıkıntı var demektir.
İşte Faruk Çelik'in tam olarak da söylediği bu... 
Ağız tadı kaçtığında insanın kimseyi göresi gelmiyor.
Kimse kusura bakmasın ama AK Parti metal yorgunluğunun yanı sıra, paslanan kalplerin varlığını da kimse gizlemeye kalkmasın. 
Bursa'da sokağa çıkın ve sorun, bakalım Bursa Milletvekillerinin isimlerini kaç kişi söyleyebilir.
Ama söz Faruk Çelik'ten açıldığında, onu herkes hâlâ Bursa Milletvekili olarak biliyor.
Metal yorgunluğu ağız tadının kaçmasıyla bütünleştiğinde, ortalıkta bırakın bayrak asacak adamı, broşür dağıtacak genç bile bulamazsınız.
Artık, Bursa'da ağız tadında bir teşkilat yapısına ihtiyaç var.
Protokole oturmak için can atan değil, Bursa için proje üreten bir yönetim anlayışına, şuuruna ihtiyaç var. 
Evet, metal yorgunluğu bedavadan söylenen bir söz değil.  Medeniyet sözünün dillerinden düşürmeyenlerin bir birlerini üzdüğü, kırdığı, ayağının altına karpuz kabuğu koymak için türlü hesaplar yaptığı bir teşkilattan acilen arındırılması gerekiyor.
Başka türlü 2002 ruhu yakalanamaz.
Unutulmamalıdır ki kardeşliği öncü kuşaklar tesis eder.
5 yıldır Bursa'ya huzur içinde gelemeyen, üzülen, kalbi kırılan Faruk Çelik'e kulak verin yeter.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.