Hava Durumu

Cumhurbaşkanına Bursa'dan en yüksek moral

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2017 10:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2017 10:09

Şöyle 80'li yıllara baktığımızda, özellikle Galatasaray'ın Avrupa takımlarına karşı aldığı galibiyetlerin ardından Çarşamba akşamları tüm ülkede görülmeye değer sevinçler yaşanırdı.

İki gün önce...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemek için Atatürk Stadı Meydanı'nı dolduran 50 bin kişi, Bursa'da tarihi bir kalabalığın oluşmasına imza attı; görülesi, bakılası manzaralar oluşturdu.

Açıkça söylemek gerekirse Çarşamba günü, Bursa siyasi tarihinin en büyük mitingi yapıldı.

Siyasiler bilir, büyüklükten kasıt kalabalıklardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı mitinglerde gösterdiği performansı izliyorum, Ankara'daki kalabalığa konuşurken bile bu kadar neşeli değildi.

Bunun en büyük sebebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya İstanbul'dan sonra ayrı bir önem vermesi, yüreğinde farklı bir yeri olması.

Hele, Cumhurbaşkanı'nın şehrimize Başkan Recep Altepe'nin kazandırdığı Atatürk Stadı Meydanı'nın muhteşemliğini görünce morali zirve yaptı.

Erdoğan, devasa meydanda toplanan Bursalıları bekletmedi,  Saat 16.00 olarak duyurulan mitinge 16.15'de başladı.

1 saatlik konuşmasında, sülalece katilliği çok iyi beceren, Esat'ın İdlib'deki kimyasal cinayetinden tutunda, her konuşmasında olduğu gibi,CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yine tepki gösterdi.

Eski CHP liderine, Deniz Baykal'a da kayışı koparmış dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın moralini kadim şehir Bursa en üst seviyeye çıkardı, coştukça coştu, coşturdu.

***

YATIRIM ATAĞI, METRO, HIZLI TREN IŞIKLARA CAMİ

Erdoğan, raylı sistemle ilgili kaynağın hükümet tarafından karşılanacağını söyledi. Geçen gün yazmıştım, ihmal edilen Hızlı trenin raylarının en kısa sürede Bursa'mıza ulaşacağını da belirti.

Cumhurbaşkanı konuşmasında şehrimizdeki camilere olan hayranlığını dile getirirken, şehrimizin en görünür yerine büyük bir "Cuma cami" yapılırsa çok güzel olur diye ekledi.

Muhtemelen yeni caminin yeri, Işıklar Askeri Lisesi'nin spor yapılan alanı olacak.

Hazır böyle bir adım atılmışken, buradan Teleferiğe giden yolda genişlemiş olur. Bursalılar ve şehrimize gelen turistler çile çekmekten kurtulur.

Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi masanın altına gererek kulis yapıp, itibarsızlaştırmak isteyen fır fır takımına da; Başkan Altepe'ye sahip çıkarak, hizmetlerini alkışlayarak mesaj verdi.

***

ABARTILI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bursalılar, bugüne kadar görülmemiş güvenlik önlemine şahit oldular. Stat çevresine mitingden bir gün önce yerleştirilen 2 metre boyundaki bariyerleri görünce sevinmiş, Çekirge yolunun kapatılmayacağını düşünmüştüm ama yanıldım.

Tabi ki, Cumhurbaşkanı korunacak, önlem alınacak ama Atatürk Stadı Meydanı'na ulaşmak için dört ayrı bariyerden geçmek gerekirken yolları trafiğe kapamak doğru bir uygulama değildi.

Mitinge gelenler, "madem meydanda miting yapılıyor, niçin trafik kapatılıyor" diyerek eleştiri getirdiler.

Şöyle bir düşünün, Muradiye'den, Hisar'a, Fevzi Çakmak'tan, Ulu Caddeye kadar güvenlik söz konusuydu.

Cumhurbaşkanı Bursa'ya neden geldi?

"Evet" için halkı ikna etmeye...

Oysa mitingin düzenleneceği alana girebilmek için bile vatandaşları Cumhurbaşkanlığı korumalarının anlaşılmaz önlemi, bol bol yürüttü.

Burada kararsız kalan seçmenleri de düşünmek lazım. Böyle sıkıntılı bir günde dışarı çıkıp trafiğe takılanlar nasıl etkilenir, sandık başına gittiğinde bunun artçısının hissedilmemesi için biraz daha dikkatli olunmalı...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.