Hava Durumu

Cumhurbaşkanı ve ağaç eşkıyaları!

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 07:02

Bir yanda kıyamet kopacağını bilseniz fidan dikin diyen Hz Peygamber.

Diğer yanda, ağaç kesenin başını vururum sözüyle Sultan Fatih.

 Ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret fişeğini yaktığı ve halen yurt genelinde aralıksız sürdürülen fidan dikme kampanyaları. 

Ülkemizdeki kurum ve kuruluşlar, Beştepe'ye kendilerini pazarlama derdinde olanlar, nerede çorak arazi görseler, ellerindeki fidanları büyük bir törenle dikme telaşını devam ettiriyorlar.

Tabi ne olursa olsun, önemli olan daha çok yeşil, daha çok fidan.

Tabi atılan adımlarda şuur olmayınca, "fidan dikiyoruz görmüyor musunuz" diyenler, Bursa'nın tam ortasında, Doğanbey Toki'de yaklaşıkiki aydır belirli aralıklarla devam eden ağaç katliamını göremiyorlar.

***

Bahçe duvarı yapıyoruz efelenmesiyle ki daha zararsız bir çözüm bulunabilecekken, taşeron eşkıyalar ağaçları kesmeye devam ediyor.

"Eşkıya" derken, Doğanbey'de kepçeyle parçalayıp, testereyle ortadan kaldırma telaşında oldukları güzelim ağaçların perişan halini görüntülerken, tehdit ve tacize uğradığımızı da ifade edelim.

Utanmazlık öyle büyük ki, kepçe operatörü, aracın içinde utanmazca el hareketi yaptıktan sonra, ağaçları odunlaştıran ekibi, siz işinizi yapmaya devam edin, bir şey olmaz demesi, pervasızlığın ne boyutlarda olduğunu gösteriyor.

Bu arada, işi mahalleliyi şuurlandırmak olan, bu olaydan bir gün önce Emniyet birimlerinin muhtarlarla buluşmasında yer alan, muhtarlık ofisine 20 metre uzaklıkta yaşanan katliama sessiz kalan Kiremitçi Muhtarı Kenan Solak'ı telefonla aradığımda,'haklısın ama ne yapalım' ifadelerini kullanması çok acı!

***

Şimdi bu şehrin şehri emini Vali Yakup Canbolat'ıAllah rızası için göreve davet ediyorum.

Aynı şekilde, medeniyet kodlarını çok iyi algılayan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'u da.

Ricamız, Hz. Resul'ün hadisini, Fatih'in o müthiş tehdidini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 81 ilde başlattığı fidan kampanyalarına rağmen, utanmazca hareket edenleri, ölü taklidi yapanları, duyarsız davrananları,  tehdit savurup, sırıtan taşeron eşkıyaya haddinin bildirilmesidir.

Evet, Doğanbey Toki'deki o güzelim, kocaman ağaçlar bir sürü ihmalkârlıklar sonucu, işgüzarlar tarafından yok edildi.

Ama...

Yeter ki bundan sonra başka yerlerde böyle katliamlar tekrarlanmasın!

***

BİR SÖZ

Ahlakçılık ve ahlakçı insan tipolojisi genellikle din ve dindarlığa ilişkin referansların çok sık kullanıldığı alanlarda ortaya çıkıyor.

Mustafa Öztürk

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.