Hava Durumu

Çelik Palas, Erbakan Hoca'yı neden unuttu?

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 07:00

Nereye giderseniz, hangi ülkeyi ziyaret ederseniz edin, gittiğiniz şehirlerin sembolleri, markaları, kıymetlerinin varlığını görürsünüz.

Bir de yapılan olağanüstü reklamlara ve beraberinde oluşan doğru algıları.

Bizde durum biraz farklı.

Bursa'mızın sembolü, markası, arması...

Ne derseniz deyin.

Çelik Palas'tan bahsediyorum.

Hızla küme düşürülüyor, vizyonsuzlaştırılıyor!

Yaklaşık 4 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle Bursa'ya kazandırılan otel, 15 ülkede 125 oteli bulunan Swiss-Belhotel International bünyesine katıldı.

O gün bugündür, otelde gerçekleşen toplu yemek organizasyonları evlere şenlik bir vaziyette.

Geçen gün katıldığım bir iftar davetinde, yetersiz servis elemanlarından dolayı, orucunu açanlara yemekleri 1.5 saatte getirildi. Otel yetkilileri eleman konusunda biraz daha tasarrufa gitmeyi düşünselermiş, herhalde ana yemek sahurda yenecekti!

Tabi...

Halı saha büyüklüğündeki salonda 15 personelle hizmet verilirse, ortaya başka bir fotoğraf çıkması mümkün değil.

Garsonların yoğunluktan gülümseyemediklerini yazmaya gerek yok!

***

Diğer yandan, Çelik Palas'ın giriş kapısından içeriye adımınızı attığınızda sizi 'Unutulmaz Misafirlerimiz' tablosu karşılıyor.

Yani, ilk konuk Mustafa Kemal Atatürk'ten, İsmet İnönü'ye, Turgut Özal'dan, Recep Tayyip Erdoğan'a,  Pakistan'ın ilk kadın başbakanı Benazir Butto'dan, İran Kraliçesi Ferah Diba'dan, Tansu Çiller'e, ABD'li film yıldızı Elizabet Taylor'a ve daha birçok isim, bu efsane otelde konaklamış.

Ancak, bunca ismi hatırlayarak tabloya koyan otel yönetimi, bu ülkenin efsaneleri arasında yerini alan, işçinin, emeklinin, esnafın, çiftçinin yüzünü 11 ayda güldüren 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı unutmuşlar.

Herhalde unutmuşlar diyorum, çünkü merhum hocanın Çelik Palas'ta konakladığına ben ve gazetemizin sahibi Nazım Maral'da şahit olanlardan.

Ama gelin görün ki, Bursa'nın markası ve değeri olan Çelik Palas, birilerinin yönetiminde hızla değer kaybettiği için bazı değerler çabucak unutuvermiş.

Şimdi merak ediyorum, Çelik Palas'ın yöneticileri zahmet buyurup arşivleri, hafızalarını yoklayıp bu tabloya Necmettin Erbakan'ın da fotoğrafı koyacaklar mı?

***

BEKSİAD'IN İHRACATA KATKISI DEVAM EDİYOR

Bursa'nın ihracatta zirveyi zorlamasında, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün payı, katkısı takdiri hak ediyor.

Zaten, ihracatta kim atak davranıyorsa başarılı oluyor. Yaşanan ekonomik krizden zerre kadar etkilenmiyor, inatla istihdam yapıyor.

Geçtiğimiz akşam çatısı altında toplanan ve üretime destek verenleri iftarda buluşturan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, ülke ekonomisine katkı koymaya, ihracatta kıtaları kuşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Yıldız ayrınca, yılda iki kez düzenlenen Junio Show'un, bu yılki ikinci organizasyonu 3-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuara şimdiden büyük bir talep olduğuna dikkat çekti.

Yani BEKSİAD'ın BTSO ile birlikte yürüttüğü UR-GE çalışmaları ve diğer destekler sayesinde yatırımcı ve sanayicinin önü açıldı.

Ki, bu çalışmaların diğer pek çok sektöre de örnek teşkil ettiğinde ekonomik ivmenin daha da yukarılara çıktığını görebiliriz.

Bu da gösteriyor ki esnaf, sanayici ve kısacası bütün iş insanlarının desteğe, morale, katkıya; eleştirilerini, önerilerini dikkate almak gerekiyor.

Ancak bu sayede ekonomi güçlenir, ihracatın çapı genişler.

***

BİR SÖZ

Siyasete girmekle yanlış yaptım

Mehmet Tezkan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.