Hava Durumu

Bursa Polisine WhatsApp yardım edecek

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2017 10:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2017 10:29

Ne trafik kuralına, ne yaya geçidine, neengellilere, nede yaşlılara saygı göstermiyor bazı kendini bilmez ukalalar.

Trafiğin en yoğun olduğu anlarda bile hoyratça araçlarını yolun ortasına park edip marketten alışveriş yapan, yaya geçidinde durup telefonla konuşan bu tipler yüzünden, her gün onlarca kavgaya, tartışmaya şahit oluyoruz.

Saygının, alçak gönüllü olmanın ne demek olduğunu sadece kitaplarda rastlayanlara, trafiği Arapsaçına döndürenlere; polisin anında yetişmesi, işlem yapması mümkün olmuyor.

Duyarlı vatandaşların, 154 trafik veya 155 polis ihbar hattını arayarak şikâyetçi olmasına rağmen, yaşanan sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor.

***

Türkiye'nin bazı kentlerinde, il emniyetine bağlı trafik şube müdürlükleri  "WhatsApp" şikâyet ve ihbar hattı oluşturarak, trafik magandalarının canına, cebine ot tıkamayı başardılar.

Şimdi aynı uygulamanın hiç vakit kaybetmeden Bursa'mızda da başlatılması gerekiyor.

Tek hedefi ve amacı Bursa'da huzur ve güveni sağlamak olan İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve ekibinin; vatandaşı canından bezdiren trafik magandalarını trafik polisinin vaktini heba etmeden "WhatsApp" kurarak önüne geçebilirler.

***

Umuyorum ki Selami Yıldız, şehrin her yanında kanayan yaraya dönüşen, Bursalıları da canından bezdiren düşüncesiz, vurdumduymazları; basit ve kolay bir uygulama olan bu hattı hayata geçirerek önler.

Bu sayede...

Kural ihlalinde bulunanları vatandaşlar; araçların videolarını, fotoğraflarını çekip, "WhatsApp" hattına gönderebilir.Paylaşılan fotoğraf ve videolar detaylı bir şekilde incelendikten sonra gereken yapılır.

Bu adım sayesinde kamunun huzurunu, sinirini bozan, ortalık yere araçlarını park edenler; postacının kapılarına trafik cezalarını getirip de cepleri boşalınca artık bencillikleri, bananecilikleri yerle bir olmuş olur!

Çünkü bazı insanların kasası, kesesi dibi görmeyince gerçekleri göremiyor, anlayamıyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.