Hava Durumu

Bursa Platformu ve Alinur Aktaş

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 07:01

Geri sayım başladı, 17 gün sonra sandık başına gideceğiz ve Bursa'mızı beş yıl yönetecek olan belediye başkanlarını seçeceğiz.

Geçtiğimiz akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Platformu'nun konuğu oldu. Her aday gibi Aktaş da şehrin altını üstüne getiriyor, sokaklarında insanlarla buluşuyor, gecekondulara misafir oluyor, dert dinliyor.

Aktaş, gittiği her yerde, herkesin yeşil Bursa'ya, eski Bursa'yla ilgili görüş belirtiklerine dikkat çekti.

Yani dert aynı; beton ve çarpık kentleşme girdabının içindekiler artık yeşil ve bol oksijenden yan görüş belirtiyorlar.

Alinur Aktaş programa katılanlara, bir kez daha altını çizerek, sandıktan çıktığı takdirde ulaşım ve trafiğin ilk gündem maddeleri olduğunu yeniledi.

Hormonlu bir şekilde büyüyen Bursa'nın yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söylerken, Yıldırım ilçesini örnek gösterdi.

Her zaman olduğu gibi kendinden emin bir konuşma yapan Aktaş, uydu kentler kurmak zorunda olduklarını hatırlattı.

***

GÜLÇİMEN: 'BURSA'NIN LOBİSİ YOK'

Aktaş'ı programlarına davet eden Bursa Platformu Dernek Başkanı Suat Gülçimen, şehrimizdeki tüm kent dinamiklerini de unutmamış.

Amaç, söylem ve eylem birliği içinde olmak.

Kimin için, tabi ki Bursa.

Örneğin İMO Başkanı Mehmet Albayrak, yıllardır Bursa'da yaşadığını, gelinen noktanın hiç de iç açıcı olmadığına dikkat çekmesi, bu şehirde yaşayan ve söyleyecek sözü olduğu halde tırsanlara kocaman bir selam niteliğindeydi.

Gülçimen'in konuşmasına dönecek olursak.

Aidiyet duygusuyla kadim şehre hizmet etmek adına adım attıklarını söyleyen Gülçimen,  ortak akıl ve görüşlere önem verdiklerini ifade etti.

"Acımazsız rant lobilerine karşı, çocuklarımıza daha iyi bir şehir bırakmak için Bursa lobisi oluşturmaya çalışacağız" dedi.

Gülçimen, belli ki rant mevzularından bir hayli rahatsız. Bursa'nın öksüzleştirildiğinin de farkında olduğu için şehrimizde ikamet edenlerin gözünün içine baka baka, Bursa'ya hizmet etmek zorunda olduklarını kaydetti.

Demek ki dert aynı.

Bursa'nın lobi eksikliği; bu şehirde yaşayan vicdanlı insanların canını sıkıyor.

Bozulan doğa, turizmde yaşanan patinaj, yeşilin azalması, hava kirliliği, aşırı göç, boşalan köyler, gittikçe azalan tarım ve hayvancılık Bursa Platformu'nun derdi, tasası olmuş.

Suat Gülçimen'in çıkışına sonuna kadar destek veriyor, söylemlerinin, iddialarının da takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyor, fincancı katırlarını korkmadan, ürkütmesine sonuna kadar destek veriyoruz.

***

BİR SÖZ

Sosyal medya bir çöpe döndü adeta. Başı sonu kesilen videolarla algı operasyonları yapılıyor. Oysa halkımız 31 Mart'tan sonra kendisine daha iyi hizmet vereceğine inandığı kişileri seçmek istiyor.

Abdülkadir Selvi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.