Hava Durumu

Bursa Platformu ezberleri bozacak

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2019 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 07:05

Kahvede, pazarda, toplu taşıma aracında hatta eş, dost ve akraba ziyaretine gidildiğinde vatandaşın yaptığı sohbet, muhabbet "Bursa için neden tek ses olamıyoruz."

Geçtiğimiz gün Bursa Platformu üyeleri Bursa'nın menfaatleri doğrultusunda, çekinmeden, dürüstçe, hesabi planlar içinde olmadan seslerini yükselteceklerini ilan ettiler.

Başkan Suat Gülçimen; Bursa'nın sahipleri, Bursa'da yaşayanlardır ve şehri yönetenler bundan sonra Bursalıların istemediği hiçbir şeyi yapamayacaklarını söyledi.

İddialı bir söz ve slogan...

Örneğin, seçeceğimiz meclis üyelerinin liyakat sahibi olmaları çok önemli.

Şehrin sorunlarını bilen, çözüm önerileri getiren, projeler üreten, yapılan yanlışa, alınan yanlış karara anında tepki gösteren belediye meclisinin koltukları dolduranlar sayesinde, özlenen ve yaşanılabilir bir kent ortaya çıkar.

Platform başkanı Gülçimen, Bursa'da siyasi partilere 31 Mart'ta başarılar dilerken, listelere yazılacak meclis üyelerinin şehrin sorunlarını bilen, çözüm önerisi getirebilen, temsil kabiliyeti yüksek, Bursa'nın değerlerine bağlı, toplumda karşılığı olan saygın kişilerden oluşmasını istedi.

Hele Gülçimen'in şu ifadesini bir kenara not almak gerekiyor: "Yeşil Bursa'yı özledik. Mevsimlik çiçeklerle israf ekonomisini arttıran değil, kalıcı ağaçlandırma ile tüm cadde ve sokakları yemyeşil bir Bursa istiyoruz".

Doğru ve anlamlı bir çıkış.

***

Belediye meclisinde yapılan görüşmeler, sadece Bursalıların menfaati için oluşmalı. Meclis üyeleri başka işlerle meşgul olmamalı, imara açılacak yerlere iştahla bakmamalıdır.

Çünkü itiraz mekanizmasını çalıştırmadıklarında, ikamet ettikleri mahalle, semt ve ilçe bir zaman sonra yaşanmaz hale geliyor.

Betonlaşıyor; yeşili, ağacı, çimeni sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ancak görüyoruz.

Dolayısıyla gönlümüzün zenginliği, gönülleri feth ederek, çarpıklığı ortadan kaldırarak, şehre göçün önüne geçerek,  dikey binalar yapmak yerine, ruhumuzu okşayan, medeniyetimize gözyaşı döktürmeyen yatak mimariye önem vermeliyiz.

Bursa Platformu üyeleri, yaşadıkları bu kadim şehri, karış karış arşınlamaya, eksik gedik ne varsa paylaşmaya, öneriler getirmeye, daha çok yeşil alan oluşturmak için didiniş içinde olmaları gerekiyor.

Ancak bu şekildeki adımlar sayesinde, gözü dönmüşlerin deneme tahtasına dönen Bursa tekrar "Yeşil Bursa" olabilir.

Gülçimen ve ekibinin, kadim şehirle ilgili adımlarının takipçisi olacağız. Ya gözlerimiz ışıldayacak, ya da umutlarımızı başka bahara erteleyeceğiz.

***

EMİN BALKAN HOCA

Prof. Dr. Emin BalkanBursa'daki göçmenler tanır.

Bal-Göç Genel Başkanı olarak yıllarca görev yaptı.

Şehrimiz için kıymetli ve değerli bir isim.

Geçenlerde Meral Akşener'le görüştükten sonra İYİ Parti Bursa Büyükşehir adayı olarak elini kaldırmışlardı.

Görünen o ki,  Emin hocanın büyükşehir adaylığı Bozbey faktöründen dolayı suya düştü.

Bu saatten sonra İYİ Parti ve CHP, Bursa'da Emin hocayı kazanmanın yollarını aramalı.

Çünkü siyasette kazanmak zor, kaybetmek çok daha kolay oldu.

***

BİR SÖZ

Uludağ'la ilgili sözden çok pratik düşünmek, ciddi adımlar atmak zorundayız.

Haluk Beceren

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.