Hava Durumu

Bursa'nın sinemacıları

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2017 10:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 10:38

Acayip bir süreçten geçiyoruz.

Sokaklarda oyun oynamasını bilmeyen çocuklarla, otobüste beli bükülmüş ihtiyara, hamile kadına, bebekli anneye yer vermeyen, sözde her gün, öz diye bildikleri öğretmenlerinden, eğiticilerinden, anne ve babalarından öğüt alan gençlerle dolu caddeler.

Egoları tavan yapmış, her şeyi biliyorum, yaparım havasında. Ama aslında birçok şeyden, insanlıktan, edepten haberi olmayan başıboş bir gençlik...

İçlerinde saygıyı, sevgiyi bilen; doğru yolda çaba sarf edenleri görmek insana yeniden umut aşılıyor.

Bazı sözde dernekler, bazı sanal organizasyon şirketlerinin üfürmesiyle, bilmem ne günleri düzenleyip kendilerini siyasi arenada pazarlamak için takla atanların yanında; az sayıda fedakâr insan da, çocuklar sinemayı, tiyatroyu bilsin, sosyalleşsin diye çırpınıyor.

Bu fedakâr insanların destek verdiği, Bursa'mızda sadece tabelası asılı olmayıp Uluslararası arenada, çapta işlere imza atan Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği; UNICEF Türkiye Milli Komitesi'ni harekete geçirmekle kalmayıp,  Kültür ve Turizm Bakanlığını, Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer, Mudanya, Osmangazi, Yıldırım Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile önümüzdeki pazartesi günü düzenlenecek olan "6. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali" ne imza atacaklar.

Dernek Başkanı Sabahat Temizarabacı ve lise öğrencisi yönetim kurulu üyeleri ile seçici kurulunda sadece çocukların olduğu festivalle ilgili bilgiler verdiler.

"Çocuk Katılımının" ulusal düzeyde olması için MEB tarafından yapılan duyurular sonucunda 23 ilden 18 kısa film, 80 fotoğraf ve 133 resim olmak üzere toplam 231 eserle geleceğin sinemacısı ve yönetmenleri hünerlerini sergileyecek.

Festivale, yetişkin yönetmenler dalında ise Türkiye'den 22 film başvurusu gerçekleşmiş.

Fotoğraf ve resim dalında sergiye değer bulunan 55 eser, film gösterimlerinin yapıldığı kültür merkezlerinde sergilenecek.

Düşünsenize kısa sürede52 ülkeden 253 film başvurusu yapılmış.  (16 Çocuk /237 Yetişkin Yönetmen) Jürinin titizlikle yaptığı elemeler sonrası 27 ülkeden 58 kısa film ve 9 uzun metrajlı film olmak üzere toplam 67 film, 18 gün boyunca büyük küçük, genç yaşlı tüm sinemaseverlerle ücretsiz olarak buluşturulacak.

Filmleri izlemek isteyen çocuklar Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer, Mudanya ve Yıldırım Belediyesi araçlarıyla okullarından alınarak kültür merkezlerinde filmleri izleyebilecekler.

Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği'ne hiçbir karşılık beklemeden destek veren akademisyenler, bürokratlar, iş adamları, işçiler ve emekçiler var.

Geçen akşam festivalle ilgili yapılan toplantıya, çocuklara manevi ve her türlü desteklerini esirgemeyen Bursa Vali Yardımcıları Ergün Güngör ve Yunus Fatih Kadiroğlu da katıldı.

Bu arada, sosyal sorumluluk projeleri dendiğinde ilk akla gelen isimlerde birisi olan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Tugay Dikmen'in derneğe verdiği desteğin gönül hanelerinin kaplarını taşırdığına şahit oldum.

Heyecanlı olmalarına rağmen Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği yönetim kurulu üyeleri Elif Dikmen ve Nilüfer Beyza Köpüklü' nün Bursa'mızın adını yakın zamanda sinemada, tiyatroda duyuracak olmalarına şapka çıkardım.

Evet, Bursa'dan dünyaya sanat, kültür, sinema ve tiyatro alanında haykıranların seslerine, becerilerine şahitlik yaptık.

Pazartesi günü Merinos platosuna bekliyoruz, gelin, görün ve şahit olun.

Sonrada bol bol alkışlayın, efendim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.