Hava Durumu

Bursa için icraat vakti ve Alinur Aktaş

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 07:00

Bursa'nın Ankara'da lobisinin olmadığını üzülerek dile getiriyoruz.

Dün, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Maliye Bakanlığı'ndan şehirlere aktarılan pay konusunda Bursa'nın mağdur edildiğini söyledi.

17 yıllık AK Parti iktidarının kabinesine onlarca bakan veren Bursa, maalesef öksüz çocuk konumunda.

İhracat ve sanayide öncü olan, her dönem AK Parti'nin kalesi olup Erdoğan'ın yüzünü güldüren kent, maalesef hazineden istediği payı, saygıyı ve morali göremedi.

Bunun sebebi, Muradiye'de oturan sanatkar İbrahim Ağabey değil tabi!

Milletvekili apoletini takan, bakan olup seçildiği şehir adına didinişin içine giremeyenler!

***

Başkan Aktaş'ın haklı isyanına dönecek olursak, Bursa'da fabrikası olan şirketlerin merkezlerinin başka illerde olmasından dolayı bu kentin gelirinin kaybı 300 milyon lira...

Örneğin Kocaeli'nin nüfusu Bursa'dan yüzde 50 az olmasına rağmen aldığı pay 2,1 milyar lira. İhracatı tavan yapan bu kentin aldığı ise 1 milyar 476 milyon lira.

İşte tablo bu.

Bursa'nın can damarına stat yapılıp, yanı başına hastane inşa edilirken sesini çıkarmayan hastane sahipleri, tribünlere oynayan 'bakanlar', bu kenti kahır içinde bıraktılar!

Bu üzücü tabloya rağmen ben Alinur Aktaş'ın elinin güçlü olduğunu düşünüyorum.

Çünkü iktidarın elindeki en büyük büyükşehrin başkanı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmara'da stratejik önem kazanan Bursa'ya ne isterse vereceği kesin. Hafta sonu Kızılcahamam'da Aktaş'la 1.5 saat baş başa görüşmesinin sebebi de bu.

Alinur Aktaş'ın, Erdoğan'la Kızılcahamam'da yaptığı görüşme, kendisine güç ve moral ilavesi yapmış. Zaten Cumhurbaşkanı 'yol haritanı iyi çalış" diye talimat vermiş.

Bundan sonra Aktaş ve ekibinin, önümüzdeki beş yıl içerisinde seçim sürecinde vaat edilen bütün projeleri gerçekleştirmek için yoğun mesai harcayacaklarını tahmin ediyorum.

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını bilen AK Parti iktidarı, bir sonraki maça iyi hazırlanmanın şuuru içinde hareket etmeli. Türkiye'nin trafik ve betonlaşmada ikinci yaşanmaz kenti olan Bursa, mutlaka özlenen, istenen o 'Yeşil Bursa' olmak zorunda.

Hatırlatmakta fayda görüyorum, Alinur Aktaş, yatay mimari konusunda dersini iyi çalışmış, 'dikey ruhsuzluğa' artık geçit yok, umarız bundan sonra Bursa, 'ucubeler cenneti' olmaktan kurtulur!

Kendi öz kimliğine kavuşur.

Artık söz bitti, şimdi icraat vakti. Başkan Aktaş'a, Bursa'mızın menfaatleri doğrultusunda, doğruları söylemeye, doğru ufuktan bakmasını sağlamaya devam edeceğimizi bu şehrin evladı olarak belirtmek istiyorum.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Rekabet arttı. Neden derseniz, iktidarın 31 Mart'ta kaybettiği İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi şehirler var. Seçmene örnek gösterilmesi gereken ise Bursa gibi bir kent.

***

HABERİNİZ OLSUN, BİLİM FESTİVALİ BAŞLIYOR

 Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi yapılacak Turkish Airlines Science Expo, yarın başlıyor.

Üretim, sanatkar ve sanayi kenti Bursa, geleceğin bilim insanlarında öncülük yapacak.

Dün sabah Merinos platosunu kuşatan yeşilin muhteşem manzarası, genç bilim insanlarının geleceğe atacağı adımın duyurusuna şahitlik yaptı.

Çocuklar ve gençler,  üretmeyi tecrübe ettikleri, yaparak-yaşayarak öğrendikleri, deneyerek yaptıkları, kendi ilgi, kabiliyet ve kapasitelerini keşfettikleri 101 farklı stantta gerçekleşecek olan 'atölyelerde' hünerlerini sergileyecekler.

Gerçekleşen basın toplantısında konuşan Alinur Aktaş, sanatkarlığa, beceriye ve üretime dikkat çekti, moral verdi.

Şehrimizin meydanlarında, yöresel ürün adı altında çadır kurup, sağlıksız ortamlarda peynir, tereyağı, sucuk satılmasına izin vermeyi tarihe karıştırıp, Bursa'nın kaybolan mesleklerine sahip çıkarak, bu kenttin her sokağından bilim insanı fışkırmasına kafa yormak gerekiyor.

***

BİR SÖZ

Bir şeyi gerçekten istersen, onu gerçekleştirmek için bütün evren senin için işbirliği yapar.

PauloCoelho

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.