Hava Durumu

Bozbey yola çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2019 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 07:15

Sonunda beklenen oldu...

Mustafa Bozbey'in Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ilan edildi.

Ankara dönüşü, önce İnegöl, ardından da Kestel Barakfaki'de karşılandı.

Geçtiğimiz cumartesi günü, önceden yapılan planlama kapsamında,Bursalıların eski Garaj olarak anmaya devam ettiği, Kent Meydanı'nda kendisini bekleyenleri selamladı Bozbey.

Tabi Bozbey'in Büyükşehir'e aday olmasından dolayı, şehrin en merkezi yerinde açıklama yapmasından daha doğal bir şey olamazdı.

Ancak,

Buradaki trafik sıkışıklığı ve alanın dar olması Bozbey ve CHP'lileri taşıyan otobüsün meydana girmesini zorlaştırınca, kısa süreli trafiğin aksamasına, tramvayın beklemesine neden oldular.

Havanın soğuk olmasına rağmen, iki bine yakın kalabalık, ellerinde bayraklarla Bozbey'e sevgi gösterisinde bulundu.

Kalabalığın arasında tur atarken dikkatimi dernek ve federasyon başkanları çekti.

Beklendiği gibi CHP tabanının ve örgütün de başkan adaylarına destek vermeye geldiklerini gözlemledik. Ayrıca, çok farklı kesimlerden renkli simaların da Bozbey'in selamlama konuşmasını takip ettiklerini gördük.

Meydana insanlar gelmişti ama...

Eksik olan tanıtım ve öne çıkan ses problemi işi bozdu.

CHP örgütünün günler öncesinden buraya toplanacak olan insanlara Bozbey'in sesini duyuracak önlemi alamamaları, gerçekten hayret verici.

Alanda olmalarına rağmen Nilüfer Belediye Başkan adayı Turgay Erdem ile Mudanya Belediye Başkanı ve adayı Hayri Türkyılmaz'ın selamlama konuşması için anons edilmemeleri dedikodulara neden oldu!

Diğer yandan adaylık belirlemede sürekli ön planda olan  Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal'ın ortalıkta olmamaları dikkatten kaçmadı. 

***

Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey'in kısa süreli hazırlığının ardından otobüsün üzerine çıkıp, Bursalıları selamlamasıyla coşku tavan yaptı, bayraklar havaya kalktı.

Bozbey konuşmasına,"O sene bu sene dostlar. Birlikte başarma zamanı. Siz varsanız kesinlikle başarırız" sloganıyla başladı.

Bursa'yı da gülümsetmek için hazır olduklarını söyledi.

31 Mart'tan sonra şehrimiz yeniden yeşiline kavuşacak iddiasında bulundu.

20 yıllık kent yöneticiliği tecrübesinden bahsetti.

Olmayacak, olamaz diye türlü iddiaların havada uçuşturulduğu, konuşanların olduğu bir ortamda Mustafa Bozbey, büyükşehir belediye başkanlığı yarışında "ben de varım" diyerek yola, eski Garaj'dan yani Kent Meydanı'ndan yola çıktı.

***

TAYAKADIN CAMİİ

İki yıl önceydi,Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bir kilisenin bahçesindeki görevli papaza, ibadethanenin tuvaletini kullanmak istediğimi söylediğimde, "tabi, memnuniyetle" demesi, ardından da çay ikram etmek istediğini söylemesi hala hafızamda.

Geçen Cuma akşamı Tayakadın Camiine yatsı namazı için gittiğimizde, mescidin helasının kapalı olmasından dolayı, yatsı namazını cemaatle kılmak için buraya gelen birkaç kişinin geri döndüğüne şahit oldum.

Namaz bitiminde diyanet görevlisi maaşlı memur, müezzin efendiye, tuvalet kapalı olduğundan abdest alamayan bazı kişilerin geri döndüğünü, helanın neden son vakit namazında açılmadığını sorunca; işi insanlığa ışık saçmak olan maaşlı memur kardeşimiz, "Tuvaleti pisletiyorlar, uyuşturucu içiliyor, uygunsuz hallere şahit oluyoruz. Kapatmak zorundayız" cevabını verdi.

Tamam, bunlar tasvip edilmeyen çok kötü hâller.

Ama bak güzel kardeşim...

Eğer siz bu ibadethanede görev yapıyorsanız, gerekli önlemi almayı düşünecek ve proje üreteceksiniz.

Yatsı namazını kıldırıp, işim gücüm bitti diyerek mescitten çıktığın gibi, Allah'ın evine gelenlerin ibadet vaktinde sorunlarıyla, dertleriyle dertlenmek zorundasın.

Görev yaptığın ve işgal ettiğin makamın değerini, kıymetini bilerek hareket etmek çok önemli.

Bu bilinç ve şuurla hareket ederek, Allah'ın kullarına nazik davranmayı bilmelisin.

Çünkü senin mazeret üretmeye hakkın yok. Hakkın rızasını kazanmayı, halkı memnun eden adımlar atmayı düşünmeyi bilmen gerekiyor.

***

BİR SÖZ

Anadolu'nun gelişmesi, eski günlerine dönmesi için çaba sarf etmek zorundayız.

İbrahim Karagül

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.