Hava Durumu

Bir şey oldu, İmamoğlu kazandı!

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2019 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 07:03

Kimseyi ama hiç kimseyi hor görmeyen,'güç zehirlenmesine uğramayın, insanları ötekileştirmeyin'  diye uyarılarda bulunan Peygamber'in sözleri, her seferinde karşımıza çıkıyor.

Kimimiz işittiği bu uyarıya uyuyor, birçoğumuz ise gözlerini kapıyor veya bildiği halde ölü taklidi yapıyor!

Bakın Hz. Resul, Veda Hutbesi'nde neler söylüyor...

"Ey insanlar! Rabbiniz birdir, babanız birdir. İslam'da insanlar eşittir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem de topraktan yaratıldı. Allah katında en değerliniz, en çok Allah'a sığınanız, emirlerine yapışanınız, günahlardan arınanınız, azabından korunanızdır. Bir Arap'ın Arap olmayana, bir başkasının Arap'a, bir siyahın bir Kızılderili'ye, bir Kızılderili'nin bir siyaha, takvanın dışında bir üstünlük sebebi yoktur."

31 Mart'ta İstanbul'da yapılan seçimi YSK iptal etti! Kazanan Ekrem İmamoğlu'ydu.

Ardından...

23 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

Yaklaşık üç aylık bir sürecin ardından Pazar günü İstanbul'da seçim yeniden yapıldı. İmamoğlu, başbakanlık ve bakanlık yapan Binali Yıldırım'a yaklaşık 800 bin oy fark attı.  Mart'taki seçimde bu rakam sadece 13 bindi.

Seçmen, yapılanların haksız olduğunu sandıkta gösterdi.

Öteki dil kullanılmasını, küçümsenmelerini kabullenmedi, mazlumun yanında yer aldı.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu 80 günlük seçim kampanyasında çok doğru bir adım atarak geri planda kalıp, CHP zihniyeti göndermelerinin önüne set çekmiş oldu.

Gelin görün ki, son birkaç gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarının kendisine meydanlarda kullandırttıkları ifadeler, bazı yaraları kanatmaya yetti.

***

Şimdi...

Herkes iki elini başının arasına almalı, milletin verdiği mesajı çok iyi yorumlamalı.

Ben yaptım oldu mantığı, kağıt parçasından ibaret olduğunun farkına varılıp, çöp sepetine atılmalı.

Çok uzak olmayan kabine değişikliğinde özlenen, üslubuna dikkat eden bir ekip oluşturulması, toplumun tüm kesimleri tarafından arzu ediliyor.

Bu adım, yerelde de gerçekleşerek, teşkilatların elden geçirilmesinin önünü açmasına olanak sağlamalı.

Çünkü iktidar partisinin Bursa'dan bir vekili;

Gittiği Yunanistan'da caminin içinde kürsü olduğu halde, mihrabın önüne kürsü koydurup konuşmasına kimse ses çıkarmadı, 'hop sen ne yapıyorsun' demedi.

Bu saatten sonra Bursa'ya zerre faydası olmayan bu faniye teşekkür edilmeli, "hadi gülüm sen avukatlığa dön" denilmeli.

Bursa'da liyakat sahibi olmadığı halde, bürokrat olarak birilerinin torpiliyle belediyelerde farklı farklı görevlere getirilenler gözden geçirilmeli.

***

Bu ülke adına ümidimizi kaybetmedik, asla kaybetmek istemiyoruz.

Mesela...

Pazar akşamı seçimi İmamoğlu'nun kazandığı kesin olarak belli olmadan önce, Binali Yıldırım çıkıp rakibini tebrik etti, "İstanbul'a hayırlı hizmetler yapmasını arzu ediyorum" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da 25 yıl sonra ezberleri bozarak başkan seçilen İmamoğlu ise her zaman olduğu gibi, kucaklayıcı ifadeler kullandı.

Ardından Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi destanı yazıldığını, milleti işaret ederek seçimi hep birlikte kazandıklarını söyledi.

Kısa süre sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alkışlanacak bir mesaj geldi.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum" şeklinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

1999 yılından sonra girdiği seçimlerde partisine sürekli patinaj yaptıran,  İmamoğlu'nu tebrik etme nezaketini unutan Devlet Bahçeli de "İstanbul'da milli iradenin tercih ve eğilimi ortaya çıkmıştır" diye mesaj verdi.

Artık, ülke normalleşmeli. 81 milyonun kucaklaşabilmesi için yeni bir dil inşa edilmeli.

Öncelikli gündem maddesi olan ekonomiyle ilgili ciddi adımlar atılmalı.

Bundan sonra kötü dil ve beraberinde getirdiği üsluba dikkat edilmeli.

Güç zehirlenmesini meydana getiren sebepler tek tek gözden geçirilmeli. Uyarılara, eleştirilere çok ama çok daha fazla değer verilmeli.

Zaten, 31 Mart akşamı 'seçimi biz kazandık' açıklaması yaptırılan Binali Bey, çok ilginçtir, seçim yasağı kalkmadan İmamoğlu'nun kazandığını ilan etti, sakinleşilmesi gerektiğinin mesajını verdi.

Kaba sözle hareket edenler, medyayı kendi çiftliği sanıp propaganda aracı gibi görenler, sosyal medya hesaplarından saçma sapan paylaşımlar yapanlar, haberiniz olsun deniz bitti, millet artık bu oyuna gelmiyor.

Ha bu arada, bir şeyler oldu, pazar günü haksız ilan edilen, ötekileştirilen kazandı.

Artık sözün bittiği yerdeyiz...

Şimdi devleti yönetenler, milletin birliği, selameti ve huzuru için silkelenip kendine gelmeli. 

***

BİR SÖZ

Basiretsizliğin ve ferasetsizliğin bedeli ağır oldu.

Hakan Albayrak

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.