Hava Durumu

Bennur Karaburun ve Necla Hanım

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 07:30

Ahir zamanda her gün, hadi biraz abarttık diyelim; farklı zamanlarda yüreğimizi acıtan olaylarla karşılaşıyoruz.

Ne yazılsa, ne söylense, hatta ne ceza verilse bile ibret alınmadan, biraz tefekkür etmeden, başını öne eğmeye tenezzül etmeden insani olarak yıkılış sürecimiz devam ediyor!

Geçtiğimiz Pazar sabahı DHA Bursa'dan Hüseyin Tüccar ve Enver Fatih Tıkır; makineleşen, her ne kadar "özel halk otobüsü" olsalar da, vatandaşı ötekileştiren, her türlü, rehabiliteye, tedaviye ihtiyacı olduğuna kanaat getirmeye başladığımız bu araçların bazı şoförlerinin tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir hanımefendiye yaptıklarını haberleştirerek, acı ve keder duvarının patladığını bir kez daha gözler önüne serdiler.

***

İki yıl önce yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Necla Hanım, haftada iki gün tedavisi için özel halk otobüsünü kullanarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gidiyormuş.

Otobüs durağına geldiğinde özel halk otobüslerinin şoförleri kendisini otobüse almıyor, kaba davranıyor, bununla yetinmeyip "zaten para vermiyorsun, engellisin" diyerek aşağılıyorlarmış.

Haber yayına verildikten yaklaşık 4 saat sonra kendisi de engelli olan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Twitter hesabından, "Hiç bir engelli kardeşimizin bir otobüsün arkasından böyle çaresizce bakmasına vicdanımız dayanmaz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız @Alinuraktas70 'a duyarlılığı için engellilerimiz ve Bursalı hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" diyerek,  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etmiş, hem de yaşanan olaya tepki göstermişti.

Tabi, Karaburun'un bir süre sonra olaydan haberdar olması ve sosyal medya hesabından tepki göstermesi en azından iyi bir şeydir!

***

Ancak yeterli olmadığının da altını çizmek gerekir.

Çünkü kendisi bu şehrin vekili ve aynı zamanda engellilerin yani hâlâ ötekileştirilmeye devam edilenlerin acısını bizzat yaşayarak kalbinin derinliklerinde hisseden bir isim.

Onun için bu işi burada bırakmaması gerekiyor...

Türkiye'nin her yanında fışkıran, özel halk otobüslerinde yaşanan dramları, kavgaları görüyor, duyuyor ve okuyor.

Önce insan, sonra vekil olarak tweet atarak bu işin olmayacağını, kanun yaparak ayıplara, skandala dur denileceğini bilmesi gerekir.

Mesela, kanun teklifi verebilir.

Farklı çalışmalar ortaya koyabilir.

Bu anlamda; partisinin Bursa'daki üç vekili hukukçu, kendisine yol arkadaşlığı yapabilirler.

Örnek vermek gerekirse,

Hayvanlara hayvanca muamele yapanlar artık göstermelik cezalarla kurtulamayacak, oluşan toplumsal tepkiden dolayı AK Parti iktidarı canlara şiddet uygulayan aşağılık yaratıklara hapis cezasını yasalaştırmak üzere.

***

Şimdi tam zamanı diyerek Bursa'dan tüm ülkeye örnek olmak için Bennur Karaburun ciddi bir adım atsın; atılsın ki, özel halk otobüslerini kullananlar özel kişiler olsun.

Çünkü acı ve keder seanslarına son vermek, kahır içinde yuvarlananlara el uzatmak gerekir.

Bunu da en iyi bilenlerden birisi, Karaburun olsa gerek.

Şairinde dediği gibi;  "dokunacaksak, bir umuda dokunalım artık."

***

ÇÜRÜMEYİ ÖNLEMEK İÇİN

Her hafta, sinemaya gidin. Tiyatro alışkanlığı edinin. Çocuklarınıza çokça vakit ayırın. Yaşlılara çokça hürmet gösterin. Anne ve babanızı üzmeyin...

***

BİR SÖZ

"Bir subay halkın akşama kadar çalışıp halkın vergileriyle alınan silahları halkın göğsüne çevirip, darbe yapar, siyasete müdahale ederse, artık o bir subay değildir. O şerefsiz ve alçaktır."

Hasan Celal Güzel

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.