Hava Durumu

Batum ve Recep Altepe

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2017 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 09:07

Kadir kıymet bilen, gelen kim olursa olsun, kusursuz ev sahipliği gösteren Gürcü Müslümanlarla Kadir Gecesi Bursalılar kucaklaştı, kaynaştı, oruç açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin misafiri olan milletvekilleri, vali, belediye başkanları,  BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ilçe başkanları, bürokratlar, muhtarlar ve iş adamları Gürcistan'ın Batum şehrinde geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına konuk oldular.

Sokak ve caddeleri tarih kokan Batum'un Müslüman Mahallesi'nde bulunan lokantalar, Ramazan boyunca sadece Müslümanlara değil; dini olana da, olmayana da kapılarını açmış, ikramda bulunuyor.

Bu işi akıl eden ve sponsor olan; Papazların, Rahiplerin, Ateistlerin bile karnını doyurduğu bu gönül sokağı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sayesinde gerçekleşiyormuş.

***

Unutmadan söyleyelim...

Batum Müslümanlarının koşarak geldiği Orta Camii, şehrin tek ibadethanesi.

Aynı zamanda caminin sokağındaki lokantalarda öyle.

Burada Kadir Gecesi münasebetiyle Bursa'dan gelen konuklar, çok farklı bir atmosfere şahit oldular. Gürcü kardeşleriyle yatsı namazı öncesi okunan Kur'an-i Kerim'i dinlediler, birlikte teravih namazı kıldılar.

Tabi...

Teravih namazı kıldıran İmam Efendi; takdiri de, duayı da hak etti.

İnsanlara spor yaptırmadı, ibadetlerine lezzet kattı.

Başkan Altepe, kaldırımların üzerine sıra sıra dizilmiş masalara oturan, Bursa'dan gelen ve Gürcü kardeşleriyle aynı sofrayı paylaşanların oruç sevinçlerine ortak oldu, masaları tek tek gezerek Kandillerini kutladı.

***

Batum'a 12 metre yüksekten uçarken, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu, uçağın uğultu ve gürültüsüne rağmen, koltukları hostesler gibi gezerek herkesle sohbet ettiler.

Dönüşte ise Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu'ndan kopya çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aynı görevi üstlendi.

Gidişte ve dönüşte her türlü ayrıntıyı düşünen, kusursuz bir hizmet ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi ekibine de buradan teşekkür etmek istiyoruz.

***

SADİ KURTULAN TARİHE GEÇTİ

Hayat sürprizlerle dolu. Bunu bir kere daha yaşadık.

Batum'a uçmak için Yenişehir Havaalanı'na geldiğimizde Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, pasaportunu ve kimliğini unuttuğu için Gürcistan'da teravihi kaçırdı, orucunu memleketinde açmak zorunda kaldı.

Tahmin ediyorum ki tarihe bu unutkanlığı ile Sadi Bey, uçağa pasaportu ve kimlik kartını evinde unutan ve binemeyen başkan olarak geçti.

***

 AK PARTİLİ BAŞKANLARIN ÇAY SOHBETİ

Yorucu bir günün ardından; oruçlarını açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, İnegöl İlçe Başkanı Adnan Demirel, Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol ve Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım ve Alpiş İnşaatın sahibi Sertaç Karaalp, Orta Camii'nin önündeki çay ocağında demlenen tavşankanı çayları yudumladılar.

Başkanların muhabbeti siyasetten ve gündemden uzak olmasının sebebi, "burada bari kafamızı dinleyelim" olarak yorumlandı.

Günü birlik bir geziydi ama Recep Altepe'nin heyecanı sayesinde Kafkaslar' da huzura, kardeşliğe şahit olduk.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.