Hava Durumu

BALKANTÜRKSİAD ve Balkanlar

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2018 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 06:53

Şu bir gerçek ki Bursa, Balkanlara köprü olan kadim bir şehir.

Kentimizin hangi bölgesine giderseniz gidin, mutlaka Balkan kökenli iş adamına, sanayiciye, esnafa, sanatkâra ve ticaret erbabına rastlarsınız.

Durum böyle olunca, şehrimizde etkin rol oynayan ve Balkanlarla Bursa arasında sosyal, kültürel ve iş alanında köprü olan STK'lar var.

Mesela, BALKANTÜRKSİAD da onlardan birisi.

Temelinde Naci Şahin gibi sosyal, kültürel ve iş alanında öncü olan bir ismin yer aldığı, BALKANTÜRKSİAD, geçtiğimiz gün Podyum Davet'te BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ile birlikte düzenledikleri iftara, her görüşten, her renkten Balkan kökenli Bursalı iş insanları katıldı.

Konuşmacı olarak çağrılan ve yıllarca Sarı Cami'de imam hatiplik yapan, bir dönem de AK Parti'de vekil olma şansını elde eden Ali Kul'un, konuşmaları ve esprileri ile geceye renk kattığını ifade etmeliyiz.

Muhteşem programa gelen isimler, bir kere daha Türkiye ve Balkanlar adına bizlere umut saçtı.

Mesela...

Başkan Berat Tunakan yaptığı selamlama konuşmasında, Balkanlara yatırım yapan iş insanlarının sayısında ciddi artışların olduğunu söyledi.

Bursa'mızın renkli siması, iş adamı Naci Şahin de iftar programında Balkanlar için başta eğitim olmak üzere her alanda ellerini taşın altına koyduklarını dile getirerek takdir topladı, alkış aldı.

Dedik ya BALKANTÜRKSİAD ailesi çok büyük diye, iftara katılan o kadar çok ünlü isim vardı ki onlardan birisi de...

Bursalı iş adamlarına ve TİKA'nın sponsorluğunda Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna Hersek ile Türki Cumhuriyetlerdeki ülkelerde Osmanlı eserlerinin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynayan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu.

Yine Balkan kökenli bir ailenin kızı olan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de iftara katılanlar arasındaydı.

Tekstil sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken bir başka Balkanlardan iş adamı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili adayı Sami Bilge de iftar programına renk katan bir başka isimdi.

Evet, BALKANTÜRKSİAD ailesi Balkanlara sanayi ve istihdam anlamında yatırımlarına devam ediyor.

Yani ecdat topraklarını unutmadıklarını, kaderlerine terk etmeden ayağa kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bu adımlarda Bursa'nın şanını yüceltiyor...

Farkındalık kapılarını aralıyor.

***

KELES'E EL UZATIN BEYLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dağ ilçelerine ziyaretler gerçekleştiriyor, Bursa'nın kıymetlileri ile buluşuyor.

Aktaş, geçen akşam iftarını Kelesliler yaptı.

Başkan, oruç gününde yüzleri güldürdü, müjdeler verdi.

Tarım ve hayvancılıkta maalesef istenilen yerde olmadığı için sürekli göç veren Keles'in, ekonomik anlamda ayağa kalkacağını söyledi.

İlçede turizm alanında atılacak adımlarla ezberlerin bozacağını, tersine göçün başlayacağını kaydetti.

Kocayayla'yı işaret etti.

Valla, Aktaş'ın bu çıkışı bizi heyecanlandırdı.. Dağ yöresinde boynu bükük olanları ise daha çok sevindirdi, mutlu etti.

***

BİR SÖZ

1107 yılında İstanbul'a gelen Norveç Kralı I. Sigurd mahiyetindekilere: Dünyanın en zengin şehrine girmekte olduklarını, bu şaşaa karşısında hayran kalıp her şeye öyle uzun uzun bakmamaları konusunda uyarıda bulunmuştur.

Semavi Eyice

****

 Büyük seçime 23 gün kaldı

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.