Hava Durumu

Alinur Aktaş ve Gaziantepli Fatma Şahin

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2019 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 08:34

Sınırlarımızdan dışarıya çıkmadan önce, bu ülkenin keşfedilmeyi bekleyen onlarca şehrinin, doğası, havası, tarihi, kültürü ve farklı lezzetleri var.

Yani, kendi topraklarımızda insanın başını döndüren, farklılıklar söz konusu.

Oysa birçok kişi bunlardan bihaber...

Fahiş fiyatların cirit attığı AVM'ler de vakit geçirmek yerine, Türkiye'nin farklı kentlerini ziyaret etmiş olsalar; hem keseleri, hem de gönülleri huzur bulur.

Malumunuzdur, bir süre önce karayolundan çekilen çile sona ermiş, Yenişehir'den Gaziantep'e direk uçuşlar başlamıştı.

Anadolu Jet, TÜRSAB ve Bursa Gaziantepliler Derneği'nin daveti üzerine, Gaziantep'e geldik.

Heyette turizmcilerin yanı sıra, milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Zafer Işık ve Refik Özen, TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ve TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu da hazır bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Antep'e bir gün sonra geldi.

Şimdi şu gerçeğe dikkat çekmek istiyorum...

Bu şehre insanlar, hafta sonları akın ediyor. Gazi kent, özellikle Gastronomi turizminde baş döndüren bir hızla zirveye doğru tırmanıyor.

Bunun en büyük sebebi, uçak seferlerinin olması ve Anteplilerin oluşturdukları olağanüstü algı. Durum böyle olunca küresel markalar bu şehirde barınamıyor.

Eski Antep'te bulunan bakırcılar, baharatçılar, baklavacılar, çarıkçılar, yurdun dört bir yanından gelenlerin adeta akınına uğradığını gözlemledik.

Yani Gaziantep, iki günlük gezilerin vazgeçilmezi olmuş durumda.

Bu arada, Gaziantepliler Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu'na ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Dernekçiliğin, yaşadığın şehre, sokağa, caddeye fark katmak olduğunu gösterdiği için STK alanında itici güç olmasından dolayı kendisini kutluyor, eleştirilerini ön planda tutan, önerilerini ardı ardına sıralayan projelerinin devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

Darısı diğerlerinin başına diyorum.

***

Tabi, şehrin yerli turistlerin ilgisini çekmesi için gayretli ve pratik adımlar atıldığını da belirtmeliyim.

Bu işin mimarı da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin.

Kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la ziyaret ettik. Kim ne söylerse, hangi fikir, hangi projeyle gelirse, heyecan içinde dinliyor, hayata nasıl geçirebiliriz diye kafa yorduğuna bir kez daha şahit olduk.

Örneğin Aktaş, sanayide Bursa'nın geldiği noktadan bahsederken, Şahin, 'iki şehir bu ülkeye her alanda öncü olabilir. İki kent bir birine çok yakışıyor' diyerek destek verdi.

Ve...

Canlı gerçekleşen tarihi bir olaya, Bursa - Gaziantep arasında kültürel işbirliğinin resmi olmayan protokolünün sözlü anlaşmasına şahitlik yaptık.

Bundan sonra bölgesel anlamda iki şehir çok farklı bir destinasyonun içinde olacak.

İki kent sahip olduğu ekonomi, tarih ve kültür açısından 2023 hedeflerinin kapısını aralayacaktır.

***

İNSANİ İLİŞKİLER ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep, her faninin gelip görmesi gereken bir yer.

Birçok değeri sırtında taşıdığı gibi, insanların hala medeniyet kodlarımızdan kopmaması, şehre gelenleri şaşkın çeviriyor.

Mesela, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Alinur Aktaş gibi insanlarla çabucacık diyalog kurabiliyor. Koltuğun, makamın geçici ama tabiri caiz ise güler yüzün sadaka olduğunu biliyorlar.

Örneğin Şahin'le günün anısına fotoğraf çektirmek isteyince Aktaş, fotoğraf makinemi benden istedi ve tarihi karenin ortaya çıkmasını sağladı.

***

BİR SÖZ

Ölümü, yattığın zaman yastığının altında, kalktığın zaman burnunun ucunda bil!

Hz.Ömer

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.