Hava Durumu

Alinur Aktaş'ı hep birlikte alkışlıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2017 09:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 09:39

Keder ve acı; Güneydoğu'da yaşayan insanları koyu bir bulut gibi takip ediyor.
Yoksullaşmış, ucu bucağı gözükmeyen, ekilebilir arazilerinde kuşların bile uçmadığı doğu insanı; asık suratlı, oligarşik bürokrasinin maaşlı memurlarının insafından kurtarılmayı hasretle, özlemle, umutlarını yitirmeyen gözlerdeki parıltının yaydığı ışıkla bekliyor.
Buradan yola çıkarak.
Malumunuzdur, 
Ağrı'nın Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay, görevinden alınmış, yerine ilçede Kaymakamlık yapan Ulaş Akhan getirilmişti. 
Tabi, bu işin sadece devlet görevlileriyle yürümeyeceğini bilen AK Parti Hükümeti doğru bir adım attı ve Doğubayazıt'a yaklaşık 6 ay önce koordinatör olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı görevlendirdi.
Aktaş,  görev yapmaya başlamasıyla birlikte Doğubayazıt ikinci adresi oldu.
Buralarda yaşanan sıkıntılara, acılara, dertlere, işsizliğe bire bir şahitlik yapmaya başladı.
Başkan Aktaş, komşu kapısı yaptığı Doğubayazıt'ı ve buradaki halklarla farklı bir diyalog içinde olunca, gönülleri kazanmış.
Bizler, bu sevgi ve muhabbet enstantanelerine Doğubayazıt'ta 1.si düzenlenen Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ne geldiğimizde gördük.
Sokakta ayakkabı boya sandığı dahi olmayan yoksul Kürt çocukları ve işsiz Kürt gençleriyle Alinur Aktaş'ın kurduğu gönül köprüsüne şahit olduk. 
Aynı şekilde, 
Doğubayazıt'ın, azıcık da olsa, sokak ve caddelerini turlarken halkla yaptığımız sohbetlerde Aktaş'ın yüreklerdeki tahta konulduğunu gözlemledik.
***
Ancak, aynı umudu, ümidi ilçe için çaba sarf eden, adımlar atan Kaymakam Ulaş Akkan için ifade edemiyorum.
Dertlerini, arşın sahibinin duyduğu ama derman olacaklarını bildikleri Kaymakam'a bir türlü anlatamayan, sıkıntılarını dile getiremeyen, devletin asık suratını her dakika iliklerine kadar yaşayan bir halk var, Doğubayazıt'ın her metre karesinde.
Şöyle bir empati yapın,  
Adım başı panzerlerin, tankların, silahlı güvenlik güçlerinin olduğu bir yerde, devletin tayin ettiği görevliler halkla kucaklaşacak diyaloglara giremiyor, girmiyorsa, Belediye binasına Kaymakam'la görüşmek isteyen yurttaşlar eli silahlı güvenlik kuvvetleri tarafından geri çevriliyorsa ortada kocaman bir sorun ve hastalık var demektir.
Sadece Doğubayazıt'ta değil, Doğu ve Güneydoğu'nun her yerine, mezrasına, ilçesine ve şehirlerine "Alinur Aktaş'ların" tesis edilmesi gerektiğine bire bir şahitlik yaptım.
AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın Ahmed-i Hani'nin huzurunda yaptığı tarihi konuşmada dile getirdiği gibi, "artık insanlarına zulüm eden, asık suratla bakan devlet yok, artık, halkına hizmet eden, şefkatle kucaklayan bir devlet var" ifadeleri boşuna söylenmiş laflar değil.
***
Ne demek istiyorum, devlet mekanizmasını döndüren AK Parti iktidarı, bölge halkıyla diyalog kuran, gülümseyen, sempatik adamlar yetiştirmek ve eğitmek için aceleci davranması gerekiyor.
Yine Ravza Hanım gibi bin yıllık medeniyetimizin damarlarına kan getirecek bir çıkış yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un dediği gibi, "Bizler âşık insanlarınız. Bu coğrafyaya, bu kültüre geçmişimize ve medeniyetimize âşık insanlarız, heveskâr insanlar değiliz. Bizim için makamın, mevkiinin önemi yok. Bizim için yaptığımız her hizmet halka hizmettir, hakka hizmetin kapısıdır.  Kürdün, Türkün mesellerinin konuşarak çözüldüğü günleri hayal ediyoruz."
İstihdam hamlesiyle ülkede çığır açan, işsizliği çift haneli rakamlardan tek hanelere düşürmek için yoğun çaba sarf eden AK Parti iktidarı,  batıya göç eden zengin Kürtlerin ülkenin doğusunda, kendi memleketlerinde istihdam gerçekleştirmek için ciddi ve tesirli adımlar atmalı.
Mesela, Doğubayazıt Belediyesi'nde hoş sohbetini dinlediğimiz 28 yıl önce doğduğu toprakları terk eden AK Parti MKYK üyesi Hatice Kübra Öztürk Gökkaya gibi proje üretebilenleri memleketlerinde istihdama ve ikamet etmeye zorlamalı.
Evet, Doğubayazıt'a gelmekle iyi etmişiz. 
Eyvallah Alinur Aktaş, Allah, adımların adedince yanında olsun.
Olsun ki, Doğubayazıt'a daha çok sevgi ve muhabbet katasın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.