Hava Durumu

Alinur Aktaş: Artık kaçak yapıya taviz yok!

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2019 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 06:59

Şehre en uzak sayfiye yerlerini bile betonlaştırmak için yoğun bir çaba söz konusu.

Oysa velinimeti bozmadan, kırmadan, ağaçların canını acıtmadan da ovayla, dağla, yaylalarla arkadaş olmak mümkün.

Geçen akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın daveti üzerine İnegöl'ün yamaçlarında bulunan saklı güzellik Boğazova'ya gazeteci arkadaşlarımızla birkaç saat misafir olduk.

Mini bir vadiyi andıran, sıra sıra dizilmiş çam ağaçlarıyla, Sarıalan'a benzer havasıyla Boğazova insana huzur veriyor. Buranın saklı güzelliğini tehdit eden tek şey, herkesin malumu üzere betonlaşma olduğunu da belirtmiş olalım.

Bu arada Aktaş'ın misafirleri arasında çiçeği burnunda Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın da olduğunu ifade edelim.

***

Başkan Aktaş'la yemeğin ardından yakılan ateşin etrafında çay sohbeti yaparken, Bursalıları yakından ilgilendiren mevzular gündeme geldi.

AK Parti'nin elinde kalan en büyük büyükşehir olan Bursa'nın belediye reisi, önündeki 5 yılı çok iyi kullanmak zorunda olduğunun farkında.

Zaten İktidar Partisi bütün imkanlarını seferber ederek, şehrimizi yaşanılabilir bir kent yapılması için elini taşın altına koyacağı düşünülüyor.

Malum Aktaş, göreve gelir gelmez BURFAŞ'ın bazı sosyal tesislerini zarar ettikleri için kapatmıştı. Kapatma zinciri devam etmesine rağmen cironun sadece 60 milyon liradan 56 milyona düşmesi, bir şeylerin doğru gitmediğinin, yani sistemde bazı arızaların olduğunu söyledi.

Kaçak yapılaşmadan dolayı bir sürü sıkıntılar yaşandığını ifade eden Aktaş, artık tavizsiz bir süreç başlattıklarını, kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini, anında müdahale edeceklerine dikkat çekti.

***

Hangi akıl ve mantıkla hareket edildiğini hala çözemediğimiz, şehrimizi vizyonsuzlaştıran ve inşaatında bir kıpırtı göremediğimiz Yalova Yolu'ndaki T2 Hattı'yla ilgili Ankara'daki girişimlerinin devam ettiğini aktardı.

Başkan Aktaş ayrıca stadyum projesi, yeni Adliye Kavşağı ve Demirtaş OSB bağlantı yoluyla ilgili Beştepe'nin kapısını çalacak.

Evet, Bursa'nın en büyük iki sorunu trafik ve çarpık kentleşme, bu iki sorun Aktaş'ın masasında sürekli gece lambası gibi yanıyor.

Umarız kararlı adımlar sayesinde şehrimiz yaşanılabilir bir kent olur, betonlaşmaktan kurtulur.

Onun, bunun adamı olan, aklını parayla bozan, kadim şehri kahır içinde bırakan müteahhitlerin iştahları kursaklarında kalır.

***

ULU CADDE'DE MAVİ MİNİBÜSLERİN İŞGALİNDE!

Ankara Yolu üzerinde yolcu taşıyan mavi minibüsler, trafiğin anasını ağlatıyor. Bu araçlardan bazıları dönüşte, Ulu Cadde'yi içinden çıkılmaz hale sokuyor.

Ticaret merkezi olan bölgede, aynı zamanda tramvayın geçişini engellemekle birlikte keyfi hareketleriyle de vatandaşın tepkisini çekiyorlar.

Ancak bu güzergahta, yani Ulu Cadde'de her gün sorumsuzca hareket edenlere kimse "siz ne yapıyorsunuz" demiyor.

Örneğin trafik ekipleri burada sürekli görev yapmış olsalar, inanın maddi kayıpla birlikte insanlar stres küpü olmaktan kurtulacaklar.

Yapılması gereken tek şey biraz daha pratik düşünmek.

***

BİR SÖZ

Az az ölüyoruz her gün yağmurdan havadan bahseder gibi.

Cahit Zarifoğlu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.