Hava Durumu

Ali Özkan ve yürekleri ısınan yetimler

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2017 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 10:05

Yoksulun, yetimin, fakirin başını okşamak, elinden tutup siyah beyaz medeniyetlerini renklendirmek, insanım diyenlerin üzerindeki kocaman bir görev olduğunu söyleyebilirim.
Düşünsenize, yüreği paramparça olmuşların yüzlerinin gülmesini sağlayacak adımlar atmak, dünyanın en önemli engelini aşmaktan daha değerli.
Hele toplumun karpuz gibi ikiye ayrıldığı, sizler ve bizler denildiği şu dönemlerde yapılan her iyilik hareketi gönülleri birleştiriyor.
Aslında silkinip Peygamberimizin, atalarımızın, büyüklerimizin sözlerini biraz karıştırsak, bizlere nasıl yol gösterdiğine şaşırırsınız.
Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan, kalbin yumuşar kibir denizinde boğulmazsın. 
***
Maalesef görüyor ve şahit oluyoruz ki; üstünde yaşadığı toprağa yabancı kalanlar, kendi insanını hakir ve hor görebiliyor.
Böyle olmamak için direnen, adımlar atan, "büyük mefkûresinin" peşinde koşan, toprağın altına gireceğini bilen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hizmet ettiği ilçesindeki yetimlerle birlikte iftar yaparak, iftihar tablosu çizdi.
Başkan Özkan, bu iftihar tablosundan öyle etkilenmiş ve mutlu olmuş ki, sosyal medya hesabına "Bu akşam büyük bir aileyiz'' diye yazarak gariplerin sevincine sevinç katmış.
Yetimlerin sevinci arşı kaplamış.
Allah, en sevgili ev, içinde ikram gören, yetim bulunan evdir, diyor.
Eyvallah Başkan, çıktığın bu kutlu yola devam...
Zaten sen, attığın adımlarla plaketlerin en güzelini kazandın.
Bu plaket öyle bir plaket ki, maddi olarak yerini hiçbir şey dolduramaz.
Yürekleri ısıttın, örnek oldun. 
Biliyorsun ki, bu çocukların sevincinin sana dönüşü muhteşem olacak. 
Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun şu sözü geldi aklıma, "Beton çok soğuk, üşüyorum."
Yürekleri üşüyenleri, terk edilenleri ısıttınız. 
Eyvallah...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.