Hava Durumu

AK Partili Miroğlu ve Türkiye Düşünce Kulübü

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2018 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 07:11

Daha çok düşünen fikir adamlarına, daha fazla üreten insanlara ihtiyacımız olduğunu herkes dillendiriyor.

Ama herkes bu söylemleri sözde bırakıyor.

Bunu bilen, gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  geçen hafta Beştepe'de herkesin kulağını dört açması gerektiğini, Türkiye'nin yeniden kültür, sanat, edebiyat dünyamızı renklendiren Mehmet Akifler, Ahmet Hamdi Tanpınarlar, Necip Fazıllar, Nazım Hikmetler, Arif Nihat Asyalar, Kemal Tahirler, Dede Efendiler, Itriler, Hacı Arif Beyler, Aşık Veyseller, Muzaffer Sarısözenler, Neşet Ertaşlar ve Mimar Sinanlar gibi değerlere ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Evet, dikkat çeken bir öz eleştiri, altı kalın çizgilerle çizilmeli.

Okumayan, düşünmeyen, üretmekten üşenen bir nesille karşı karşıya ülkemiz!

Bu üzücü tablonun ortaya çıkmasının en büyük sebebi, sivil toplum kuruluşlarının sağlıklı eleştiriler yapamadıkları ve fikir üretemediklerinden kaynaklanıyor.

Pazar günü, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, 2009 yılında birkaç fedakâr insanın girişimiyle kurulan Bursa Düşünce Kulübü'nün olağan kongresinin onur konuğuydu.

Miroğlu'nun anlattıklarına geçmeden, gerçekleşen kongrede BDK'nın ismi Türkiye Düşünce Kulübü olarak değiştirildi.

Genel Başkan Ercan Yakut'un inançlı adımları sayesinde 'Düşünce Kulübü' artık, Türkiye ve uluslararası alanda şubeleri olan bir STK.

Yani yük ağırlaştı, dertleri çoğaldı, çareler üreterek ülkemize ışık saçma zamanı.

Tecrübe, üslup, kadim dokunuşların yanı sıra, evrensel bakış açısı ile Ercan Yakut ve ekibinin, Türkiye'nin düşünce ve fikir dünyasını renklendirecek bilinçte olduğuna inanıyorum.

***

Düşünce ve fikir adamı Orhan Miroğlu'nun anlattıklarına dönecek olursak.

Fikir alanında çölleşen, STK'ların siyasallaşmadan düşüncelerini aktarması gerektiğine dikkat çeken acı, kahır ve katliamların daniskasına şahitlik yapan AK Partili Miroğlu; edebiyatta, sanatta, kültürel alanda da bazı şeylerinyolunda gitmediğine vurgu yaptı.

Başkan Erdoğan'ın Beştepe'de yaptığı eleştirileri Bursa'da bir kez daha gündeme getirdi, aklımızı başımıza toplamak zorunda olduğumuzu ifade etti.

Kitapçılara girdiğinde yeni şeyler göremediğinden, eserler bulamadığından bahsetti.

Ve mevzuyu Türkiye Düşünce Kulübü'ne getirerek:

Türkiye Düşünce Kulübü, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurması gerekiyor. Fikir üretmek, daha fazla düşünmek, projeler meydana getirmek zorunda. Ancak bu şekilde adımlar atılırsa, sivil toplum kuruluşu olmanın şuuruna varılır.

Evet, Orhan Miroğlu, Ercan Yakut'a zora talip olması gerektiğini hatırlattı.

Yani, dere kenarına çeşme yapmak kolaydır. Herkes yapabilir. Asıl kıymetli olan; dağ başlarına, tenha yerlere ve ihtiyaç duyulan bölgelere ulaşmaktır. Yani zora talip olmak. Toplantı yapmaktan kurtulup, pratik düşünceler içine girmek, şehre katkı koyacak fikirler üretmenin peşine düşmek gerekiyor.

Türkiye'nin 40 ilinde, yurt dışında ise Almanya, İngiltere, Japonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Pakistan, Katar,Nijerya, Tanzanya, Kuveyt'te şubeler açan Türkiye Düşünce Kulübü'nün atacağı adımları heyecanla bekliyoruz.

Çünkü Bursa'dan yola çıkan kervanın, büyüyen ve gelişen Türkiye'ye renk katacağını düşünüyoruz.

***

BURSA EKONOMİSİNE DEĞER KATANLAR BULUŞUYOR

Bu akşam, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 45'incisini gerçekleştireceği Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreni, iş insanlarını bir araya getirecek.

4 ayrı kategoride 52 ödülün sahiplerini bulacağı törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

Törende 'Gelir Vergisi', 'Kurumlar Vergisi', 'İhracat' ve 'Sektör Liderleri' kategorilerinde 52 ödül sahiplerini bulacak.

Ekonomi arabasının motoru olan ihracatı sürekli dile getiren, savunan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, öyle tahmin ediyorum ki, üretime ve yine ihracata dikkat çekecek.

Yani 'Bursa büyürse, Türkiye ekonomisi büyür' diyecek.

***

BİR SÖZ

Biz, 28 Şubat'ta sürek avına çıkan paçavra medyayı da iyi tanırız.

Ahmet Kekeç

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.