Hava Durumu

AK Parti'de ilçe başkanları belli oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2017 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 07:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın metal yorgunluğu sözünü söyledikten sonra neler olacağını ve yaşanacağını kestirenlerin, tahmin edenlerin sayısının az ama öz olduğunu düşünüyorum.

Erdoğan, adeta usta bir satranç oyuncusu gibi taşları yerine oturtuyor, geleceğin hamlelerini yapıyor.

Hamleler, adeta domino taşı gibi ardı ardına gelmeye başladığında görüyoruz ki, muhalefet yine gündemin gerisinde kalıyor.

***

Erdoğan önce, bazı il başkanlarının istifasını istedi.

Daha sonra çıta bazı belediye başkanları için yükseldi.

Gücenmek, darılmak yok;"biz bir davanın mensubuyuz" diyerek uyarılarda bulundu.

Ardından gereken yapıldı, istifalar ardı ardına geldi.

Geçtiğimiz hafta Bursa'da 11 ilçenin ilçe başkanı, yapılacak olan kongrelerde aday olmayacaklarını açıkladı.

Şimdi, aday olmayacağını açıklayan ilçe başkanlarının yerine gelecek olan isimler belirlenecek.

Önce temayül gerçekleşecek, buradan çıkacak sonuca göre değerlendirmeler yapılacak.

Yani, 10 ilçenin koltuğuna oturacak olan isimler kısa süre sonra belli olacak.

Bu arada...

İsimler konusunda teşkilatın fikrinin alınmasına yönelik çalışmalara da start verilmiş durumda. Hafta sonu ilçelerde eğilim yoklaması yapılacak.

Yoklamaya, her ilçenin belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri, il gençlik kolları ve kadın kolları yönetimi katılacak.

Ortaya çıkan fotoğrafa göre bazı isimler Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile görüştürüldükten sonra ilçelerin başkan adayları da ilan edilmiş olacak.

***

AK Parti Bursa'da baş döndüren gelişmeler yaşanırken, dikkatimi çeken açıklama Celil Çolak'tan gelmişti.

3 yıldır Nilüfer İlçe Başkanlığı görevini yürüten Celil Çolak, herkesin takdirini ve alkışını alan açıklamasında "biz koltuk ve makam sevdalısı değiliz" diyerek bazılarının heveslerini kursaklarında bırakıp, "pazara kadar değil, mezara kadar" davanın ferdi olduğunu göstermiş oldu.

***

OSMANGAZİ, NİLÜFER VE YILDIRIM'DA HEYECAN DORUKTA

Şehrimizin üç ilçesinde başkanların belirlenmesi için hummalı bir çalışma yürütülürken, Osmangazi ilçe başkanlığı için adı geçen Hasan Durmayaz, Oktay Yılmaz, İzzet Şenocak, Hasan Kılıç, Abdi İlhan, Faruk Ertürk ve Kamil Bayramiç isimleri konuşuluyor.

AK Parti Nilüfer'de ise Bilal Özdemir'in adı ciddi ciddi kulislerde konuşulurken, Nilüfer'de için ismi geçenler arasında Mehmet Karamanlı, Uğur Karabaş ve Tahir Kahveci de yer alıyor.

Tabi, şehrin doğusuna yani Yıldırım'a doğru uzandığımızda ise,  il teşkilatında sosyal işler başkan yardımcısı ve il başkan yardımcılığı görevini yürüten Ali Erbay'ın da ismi konuşuluyor.

Bu arada, Yıldırım ilçe başkanlığı için ismi geçen bir diğer teşkilat mensubu ise, parti kurulduğundan buyana aktif siyasetin içinde yer alan ve donanımlı bir kişi olarak göze çarpan Cemile Ayşin'in yanı sıra İlhami Aydın, Zekeriya Ayışık, Eşref Özdemir, Yücel Can ve Ömer Aykan...

Evet, AK Parti teşkilatlarında hissettirilmemeye çalışılan heyecan dorukta.

Her şeyin hayırlı, bekleyip göreceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.