Hava Durumu

Dengeleri bozan hain siyasi figür (2)

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 07:30

2006'daki seçimi Hamas'ın kazanmasıyla, Ortadoğu'daki İsrail merkezli plânlar başka bahara kalsa da, artık Muhammed Dahlan ve Hamas için yeni bir dönem başlıyordu.

2007 yılında Hamas ile El-Fetih arasında çatışmalar ve anlaşmalar devam ederken, Dahlan bu süreçte Hamas ile mücadelenin baş aktörüydü.

Mahmud Abbas'ın Batı Şeria ve Gazze'de olağanüstü hâl ilan etmesiyle kurulan hükümetin sonu gelmişti.

Böylece Gazze artık tamamen Hamasın kontrolüne girdi.

İstihbarat karargâhı ele geçirildi ve Dahlan ile ilgili önemli belgelere ulaşıldı.

Bu belgeler, Dahlan tarafından gelen tüm tehditlere rağmen El Cezire'de yayınlandı.

Ses kayıtları, mailler, gizli toplantı notları, büyük ölçekli para transferlerinin dekontları, haritalar, strateji belgeleri gibi 1999 yılını kapsayan 1600'den fazla belge mevcuttu.

Belgeler arasında Dahlan tarafından İsrail Dışişleri Bakanı Mofaz'a yazılan bir mektup dikkat çekiciydi.

Mektupta, İsrail ile birlikte yaşamayı kabul etmeyenlerin kökünün kazınacağını, Bush'a verdiği sözleri yerine getirmek için canını vermeye hazır olduğunu ve Filistin meclisindeki çoğu bakanı teşvik ve şantajla yanına çektiğini yazmıştı.

2007 Dahlan için Gazze macerasının  sonuydu.

Hamas'ın ilk işi onu Gazze'den sınır dışı etmek oldu.

İlk önce Batı Şeria'ya giden Dahlan, burada Abbas tarafından dışlandı. Üstelik 2011 yılında Abbas yönetimine darbe yapmakla suçlanmıştı.

2011'de Birleşik Arap Emirlikleri (B.A.E)'ne iltica etmek zorunda kaldı. Buraya ilticasından sonra siyaset arenasında geniş hareket alanı kazanan Dahlan, sadece Filistin ile yetinmiyordu artık.

Türkiye, Katar, Mısır ve Libya içinde de operasyonlar gerçekleştirmeye başlamıştı. Türkiye ve Katar hakkında medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri, siyasi hareketleri ve sosyal kuruluşları finanse ederek algı çalışmalarını yönetiyordu. Sadece Türkiye ve Katar değil, Mısır'daki darbede de doğrudan parmağı olduğu kesinleşmişti. Sol örgütler ve Nur Partisi ile medya yöneticileri darbeden önce fonlanarak İhvan (Müslüman Kardeşler) aleyhinde ve Sisi lehinde propagandalar yapılmasını sağlamıştı. Bu tamamıyla Siyonizm'e destek veren satılmış bir ajanın işinden başka bir şey olamazdı.

Mursi devrildikten sonra hem Sisi'li Mısır'ı yanına almış, hem de Türkiye ile Mısır arasındaki dostluğu da bitirmiş oldu.

Dahlan'ın aynı şekilde Katar'daki ablukanın da baş mimarı olduğu anlaşıldı.

Filistin'den başka Türkiye dahil 13 ülkenin daha karışmasında parmağı vardır.

Faaliyetlerini dernekler ve vakıflar üzerinden yürütüyor. B.A.E tarafından yıllık 600 Milyon usd destekle 3 000 kişilik istihbarat ağını yönetiyor. 40 kişilik özel bir Sırp timi tarafından her gittiği ülkede korunduğu söyleniyor. Türkiye dosyası ise bir hayli kabarık.

2013'teki Gezi olaylarının finansörü olduğu iddiası çok konuşulmuştu ve 15 Temmuz'un baş aktörlerinden olduğu iddia edilmişti.

Ardından Cemal Kaşıkçı cinayetinde bilgi toplama amaçlı Türkiye'ye gelen iki B.A.E ajanı Millî İstihbarat Teşkilâtı (M.İ.T) tarafından yakalanmış, yapılan sorgularda her şeyi itiraf eden iki casusun Dahlan için çalıştıkları ortaya çıkmıştı.

Kendisine ait olan televizyon kanalına darbeden bir ay sonra FETÖ elebaşını çıkarıp Türkiye aleyhine konuşturması da bu terör örgütüne verdiği desteği kanıtlıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye, Dahlan'ı terörden arananlar listesinde 10 milyon TL ödüllü kırmızı kategoriye ekledi.

Hamas'ın bu zatı M16'lı bir fare şeklinde tasvir ettiği yani aşağıladığı çizgi filmler bile yapıldı.

Bu hain milletine de ümmetine de gözünü kırpmadan ihanet eden, kişisel serveti 120 milyon usd'a ulaşan bir kişilik fukarası.

Kendisinin ve ailesinin Karabağ ve Sırbistan vatandaşlığı da var.

Sözün özü Dahlan'ı özetlemek gerekirse;

"Filistin Kurtuluş Örgütü (F.K.Ö) içinde İsrail nefretiyle yetişip, sonunda İsrail çıkarları için çalışmaya hayatını adayan satılmış eli kanlı bir casus."

Peki ya şuan nerde?

Kesin olmamakla birlikte hakkında iki söylenti var.

Büyük olasılıkla yatırımlarının olduğu Tunus'ta gizleniyor.

İkinci rivayet ise, bir sorgulanma sırasında boynunun kırılarak öldürüldüğüdür.

Ortadoğu hiçbir şeyden çekmedi arkasından vuran ajanlar kadar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.